Teraz jest 05 wrz 2025, 21:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Wyższe wynagrodzenia dla pracowników OB 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2010, 13:18

POSTY        160
Post Re: Wyższe wynagrodzenia dla pracowników OB

Oni udają, że Ci płacą więc Ty udawaj, że pracujesz

Żeby to było takie proste, ale jeżeli czegoś nie zrobisz to na Ciebie zwalą winę i z Ciebie zrobią kozła ofiarnego.
Ja jak poinformowałam, że sama nie jestem w stanie "obrobić" wszystkich spraw usłyszałam od przełożonego, że widocznie jestem "nieudolna" i źle organizuję sobie pracę.

25 wrz 2013, 14:55
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Opera pro pecunia.  :D

25 wrz 2013, 15:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 wrz 2013, 19:51

POSTY        35
novi                    

Oni udają, że Ci płacą więc Ty udawaj, że pracujesz

Żeby to było takie proste, ale jeżeli czegoś nie zrobisz to na Ciebie zwalą winę i z Ciebie zrobią kozła ofiarnego.
Ja jak poinformowałam, że sama nie jestem w stanie "obrobić" wszystkich spraw usłyszałam od przełożonego, że widocznie jestem "nieudolna" i źle organizuję sobie pracę.

To niestety świadczy tylko i wyłącznie źle o osobie komentującej. Tragedia jak jest to przełożony.
Niestety, wiedza o tym co robią pracownicy jest raczej mizerna. Często NUS-y i ich Z-cy nie wiedzą ile rzeczy trzeba wprowadzić do systemów, że trzeba zrobić rejestry, zatwierdzić, przenieś dokumenty z jednego działu do drugiego, wezwać , pokserować, wyjaśnić, zanalizować, przekazać dane do innego działu, z drugiego coś zabrać w związku ze sprawą, zakopertować itp. No i z uwagi na brak wiedzy nie mogą za wiele dobrze zorganizować, bo jak?
Są oczywiście zorientowane wyjątki, ale to niestety nie u mnie.  :(

25 wrz 2013, 17:40
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
No i w kółko komentarze "Wy tu znowu się nudzicie", "znowu nie macie co robić". I na końcu języka zawsze mam, że jedyni co w tym urzędzie nic nie robią to NUS, z-cy i GK a reszta nie wie za co się zabrać i jak podzielić, żeby wszystko było w miarę rozsądnie zrobione.
Jak to mówią "zapomniał wół jak cięlęciem był".
Wystarczy objąć stołek i od razu się zapomina jak wygląda uczciwa, ciężka praca.
A o wprowazdaniu do systemów to już nawet nie mówię bo ww. to noga z tego na maxa. Wiedzą mniej niż zero.  :D

26 wrz 2013, 06:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 cze 2009, 14:49

POSTY        3
Chcecie ponarzekać, wiec u mnie jest tak: OB jest jedno - dwa refaraty (średni urząd) 27 pracowników (łącznie z 3 kierownikami) i w tym: zaświadczenia, NIP, informacja VAT, PIT, podatki bezpośrednie, tzw. wczyty, czynności sprawdzające czyli obróbka zeznań, odpłatne zbycie, VAT (brakujące dekl, wykreślenia z VAT, złe długi, krzyżówki), VIES, a i wszelkie pisma, które wpływają do urzędu: KCIK, ZUS, Prezydent, Marszałek, Celny, Komornicy, inne urzędy (często pisma nie związane z działką OB), ale my robimy za sekretariat urzędu.
A jak chcemy jakąś sprawę przekazać do PP, to trzeba się natłumaczyć,bo dlaczego i po co? A w PP: 3 osoby do około 100 zwrotów miesięcznie i nadpłat w VAT.
A decyzje wydawane po kontroli, na podstawie protokołu, Pani z PP nie wie o co chodzi, bo w końcu to kontrola była. I decyzja kończy się na przepisaniu danych z ustaleń kontroli.
Albo Pani z PP - tak świetny pracownik merytoryczny - odsyła podatnika do pracownika OB bo nie wie co zrobić z proporcją w podatku VAT. Mam nadzieje, że tylko u mnie jest taki horror i dziwny podział obowiązków. Aha, dostaliśmy w prezencie kaucję gwarancyjną, żeby PP się nie przepracowało.

08 lis 2013, 22:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 75 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6