Teraz jest 04 wrz 2025, 07:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Wartościowanie stanowisk 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2016, 06:38

POSTY        37
Post Re: Wartościowanie stanowisk
Madagaskar                    

Wątpię, że Aiwlys  faktycznie jesteś st. referentem od co najmniej VIII 2016 r.. Wydaje mi się, że masz wykształcenie prawnicze i też jesteś "ekszpertem" w dziedzinie prawa, zaś ww. Twój kolega jest "ekszpertem" być może w zakresie merytorycznej wiedzy nt. spraw podatkowych w waszym US/UCS lub IAS. Rozumiem Twoją buńczuczność, boś Młody. Jednak myślę, że brakuje Ci chociaż trochę skromności. Jako dwa "ekszperty" - jednoimienne bieguny, zawsze będziecie się odpychać, chyba  że któryś z Was się przebiegunuje. Życzę Wam owocnej współpracy, Abyś Ty korzystał z jego wiedzy (myślę, że nie jest wcale taki "głupi", a on z Twojej. Miłego dnia !

Jestem po studiach w zakresie finansów i rachunkowości.A jak się pracuje w komórce spraw wierzycielskich (przynajmniej w moim us) , to pisanie pism do sądu to norma i jakoś nikt z nas nie ma studiów prawniczych a wszyscy poza tym ekspertem ogarniają temat. Problem jest taki, że nie każdy nadaje się do danej komórki. Tylko jeśli nieodpowiednia osoba trafi się w referacie, to kierownik nawet często jest bezsilny i nic nie robi, bo boi się, że nikogo w zamian nie dostanie. Tak przynajmniej jest u mnie. Taka osoba potem spowalnia pracę całego referatu, a zwykle najlepiej zarabia, bo ma długoletni staż pracy.
Absurdem w us jest to np., że pracownik z ponad 20 letnim stażem pracy, który siedzi na kancelarii i wprowadza pocztę do BA, zarabia więcej, niż pracownik z kilkuletnim doświadczeniem, który prowadzi postępowania i który ma jeszcze jakieś ambicje i chęci. Niestety taka sytuacja nie zachęca do pracy.
Przez wiele lat byłam skromna i niepewna mojej wiedzy i umiejętności. Nawet pracując w jst nie wychylałam się. Ale po niespełna 4 latach pracy w us (tak mam tylko niecałe 4 lata stażu w us) wyrobiłam sobie bardzo dobrą opinię u kierownika i NUSa. To pomogło mi zdobyć pewność siebie i wiem, że zasługuję na coś więcej niż mam teraz.
Uprzedzę złośliwe komentarze - nie zmieniam pracy tylko przez sytuację rodzinną, jak ta się zmieni, to z pewnością odejdę, gdyż przez te 4 lata obserwuję, że nic się nie robi, aby wynagrodzenia były adekwatne do wykonywanych zadań.
Co do tego eksperta, to na szczęście (ku uciesze wszystkich pracowników mojego referatu) miał tyle honoru, że sam niedawno zawnioskował o przeniesienie do innego działu, bo praca w naszym referacie go przerosła.  My dostaliśmy bardziej ogarniętego pracownika.

07 lut 2020, 18:53
Początkujący

REJESTRACJA21 sty 2020, 15:56

POSTY        7
Czytając te komentarze to, człowiek człowiekowi wilkiem. Chciwość na każdym kroku. Powinniśmy patrzeć się na siebie, na swoje, bo nikt inny o nas nie zadba, jak my sami.

18 lut 2020, 11:12
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2020, 15:05

POSTY        19
TO prawda, dochodzi do absurdu, że osoba siedząca w sekretariacie ma wyższą pencję niż pracownik merytoryczny.

19 lut 2020, 10:43
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Witam !
Widzisz, mówisz i masz ! Ekspert był w SWW i już go niema. Jednak nadal jesteś chyba niezbyt szczęśliwa, bo pracownik w sekretariacie z 20 letnim stażem zbyt dużo zarabia. Nie przesadzaj z wagą postępowań podatkowych w SWW ( znaczna część uzasadnień to: kopiuj i wklej, i tutaj znajomość komputera naprawdę się przydaje !!!). Jeśli szanujesz swoją pracę, to szanuj pracę też innych. Każde stanowisko w US jest ważne ! - i tego się trzymajmy !
Pozdrawiam wiecznie niezadowolonych.

20 lut 2020, 14:28
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2009, 19:03

POSTY        45
Sprzątaczka ważna, sprawny klozet też. Bez tego US nie będziesz w sprawnie fynkcjinowal.

20 lut 2020, 17:04
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
Jaką macie punktację przy wartościowaniu?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 20 lut 2020, 17:12 przez bris, łącznie edytowano 1 raz

20 lut 2020, 17:12
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2009, 19:03

POSTY        45
pije-===[

20 lut 2020, 19:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2016, 21:05

POSTY        24
Jak wygląda wartościowanie stanowisk w IAS Gdańsk?

21 lut 2020, 00:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 mar 2017, 21:31

POSTY        34
Witam. Czy w woj. śląskim zostało przeprowadzone wartościowanie stanowisk? Jeżeli tak to jaki jest jego efekt?

21 lut 2020, 07:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 mar 2017, 21:31

POSTY        34
bris                    

BRIS z jakiego województwa jest to wartościowanie?

21 lut 2020, 07:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 lut 2020, 21:42

POSTY        8
bris                    

Czy i jaki wpływ mają przyznane punkty na wynagrodzenia?

21 lut 2020, 16:21
Zaawansowany

POSTY        84
matkamatka                    

bris                    

BRIS z jakiego województwa jest to wartościowanie?

lubelskie

21 lut 2020, 20:11
Zaawansowany

POSTY        84
Barbarella72                    

bris                    

Czy i jaki wpływ mają przyznane punkty na wynagrodzenia?

Tego to jakoś nikt jeszcze nie powiedział palka--==

21 lut 2020, 20:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 13:52

POSTY        6
Punkty te mają być brane podobno do podziału podwyżek, a w na dalszych etapach mają mieć wpływ na podział nagród.

22 lut 2020, 08:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 98 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona