"Niezbędne minimum" oznacza, że odprowadzona zostanie tylko należna zaliczka na podatek dochodowy i składki na ubezpieczenia społeczno-zdrowotne bez przelewu reszty na konta
No, to jest pomysł godny NUSa, jeśli zdajesz w czwartek - wystarczy, że napiszesz to w poprzek testu :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
09 lut 2009, 18:43
wjawor
<!--quoteo(post=42041:date=09. 02. 2009 g. 18:39:name=Tadeo74)--><div class='quotetop'>(Tadeo74 @ 09. 02. 2009 g. 18:39) [snapback]42041[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> "Niezbędne minimum" oznacza, że odprowadzona zostanie tylko należna zaliczka na podatek dochodowy i składki na ubezpieczenia społeczno-zdrowotne bez przelewu reszty na konta
No, to jest pomysł godny NUSa, jeśli zdajesz w czwartek - wystarczy, że napiszesz to w poprzek testu :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tak zrobię. Na pewno zwolnią mnie z części ustnej i dostane od razu akt mianowania. Potem zapraszam do Sheratona :piwo:
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
09 lut 2009, 18:56
tony soprano
a co w temacie "13-tek"? chodzą słuchy, iż mają być wypłacane ratami ;-(
U nas DWR na koncie w dniu dzisiejszym 10.02.2009. (w ubiegłym roku 12.02.2008)
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
10 lut 2009, 12:11
wjawor
<!--quoteo(post=42021:date=09. 02. 2009 g. 16:14:name=tony soprano)--><div class='quotetop'>(tony soprano @ 09. 02. 2009 g. 16:14) [snapback]42021[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> a co w temacie "13-tek"? chodzą słuchy, iż mają być wypłacane ratami ;-(
U nas DWR na koncie w dniu dzisiejszym 10.02.2009. (w ubiegłym roku 12.02.2008) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A jednak ludzie Donalda swymi działaniami zaprzeczają deklaracjom wodza. Było nie było przez 2 dni można było obracać kasą Wjawora i nie tylko.
10 lut 2009, 12:16
Witam wszystkicg!13-tka przeszła "siłą rozpedu" ale 3% i oszczędności są już chyba pogrzebane. Akcja protestacyjna to nie jest moim zdaniem dobry pomysł<_< . Natomiast "włoski system pracy" mógłby byc odpowiedzią na takie posuniecie kierownictwa MF
10 lut 2009, 12:43
Zebra
Witam wszystkicg!13-tka przeszła "siłą rozpedu" ale 3% i oszczędności są już chyba pogrzebane. Akcja protestacyjna to nie jest moim zdaniem dobry pomysł<_< . Natomiast "włoski system pracy" mógłby byc odpowiedzią na takie posuniecie kierownictwa MF
Ja mam nadzieję, że nagrody choć z opóźnieniem to jednak wypłacą. Co do oszczędności to mam mieszane uczucia bo przynajmniej w części są one zaniechaniem możliwej podwyżki płac. Jestem przekonany, że jeśli na koniec roku dostaję np. 1200zł wypłaty z tytułu oszczędności tzn. że mogłem dostać zamiast tego co najmniej 50 zł podwyzki.
10 lut 2009, 14:03
szczerze to mam gdzieś nagrody, oszczędnościówki.... pod warunkiem, że w zamian Naczelnik pozwoli mi dorobić zgodnie z prawem i z wykorzystaniem mojej wiedzy
____________________________________ Jutro to dziś, tyle że jutro
Ostatnio edytowano 10 lut 2009, 17:18 przez Juras, łącznie edytowano 1 raz
10 lut 2009, 17:17
Możesz dorobic tylko na szkoleniach. Ja uważam, że podejmując pracę w skarbówce zadeklarowałeś sie po jednej stronie barykady - jak chcesz Juras doradzac podatnikowi zostań doradcą :nonono:
10 lut 2009, 20:04
tony soprano
a co w temacie "13-tek"? chodzą słuchy, iż mają być wypłacane ratami ;-(
W naszym USie wypłacone 09.02.2009r.
10 lut 2009, 20:12
Zebra
Możesz dorobic tylko na szkoleniach. Ja uważam, że podejmując pracę w skarbówce zadeklarowałeś sie po jednej stronie barykady - jak chcesz Juras doradzac podatnikowi zostań doradcą :nonono:
Nie tylko. Dyskusja w tym temacie - <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=63&hl=dodatkowe+zarobkowanie" target="_blank">t u t a j</a>
____________________________________ always look on the bright side of life
11 lut 2009, 14:01
Zebra
Tak samo, jak było moje przekonanie, że za uczciwą pracę będę godnie żyć. Pies, który jest głodny, pilnując owiec prędzej czy później którąś zje
____________________________________ Jutro to dziś, tyle że jutro
Ostatnio edytowano 11 lut 2009, 17:07 przez Juras, łącznie edytowano 1 raz
11 lut 2009, 17:05
:za2: To racja, że nie zmienia się zasad gry w czasie jej trwania - może należy zwolnic obroty i każdą sprawę analizowac dokładniej, dogłębniej, jeszcze staranniej niż do tej pory i z pietyzmem - nic innego mi do głowy na razie nie przychodzi
11 lut 2009, 19:22
Zebra
:za2: To racja, że nie zmienia się zasad gry w czasie jej trwania - może należy zwolnic obroty i każdą sprawę analizowac dokładniej, dogłębniej, jeszcze staranniej niż do tej pory i z pietyzmem - nic innego mi do głowy na razie nie przychodzi
Na tej gałęzi my też siedzimy. Nie mam jakoś ochoty na powtórkę z Ukrainy.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 lut 2009, 19:25
O <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=5535" target="_blank">wniosku</a> RSK pisze dziś <a href="http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/113181,skarbowcy_zlozyli_wniosek_do_prokuratury_na_ministra_finansow.html" target="_blank">Gazeta Prawna</a>. Z rańca mówili o nim również w serwisie w radiowej "3".
____________________________________ always look on the bright side of life