Myślę, że On jeszcze nie wie, że istnieje coś takiego jak ws.
25 lis 2007, 00:25
Pewnie jednak wie. Współpracował z pracownikami KS przy tworzeniu ustawy o przeciwdziałaniu wprowadzaniu do obrotu finansowego wartości majątkowych pochodzących z nielegalnych lub nieujawnionych źródeł oraz o przeciwdziałaniu finansowaniu terroryzmu. Na pewno ma bardzo dobre kwalifikacje, jeżeli chodzi o GIIF. W sprawie jego znajomości kontroli skarbowej - nie mam wiedzy.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 25 lis 2007, 08:52 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
25 lis 2007, 08:51
Witam, mam pytanie co do wicedyrektorów IS. Jak to drzewiej wyglądało? Wszyscy bez wyjątku byli wymieniani? Piję głównie do szefów BKIPów, oni zostali wyniesieni do rangi wicedyrektora za PiSu, jeśli się mylę, wyprowadźcie mnie z błędu.
Pozdrowienia z BKIPu.
25 lis 2007, 12:10
W mojej izbie najpierw odwołali dyrektora i wyznaczyli na p.o. wicedyrektora, a kilka m-cy później odwołali p.o., wyznaczyli nowego p.o. oraz odwołali wicedyrektorów i przyszli nowi.
25 lis 2007, 12:44
Irka
W mojej izbie najpierw odwołali dyrektora i wyznaczyli na p.o. wicedyrektora, a kilka m-cy później odwołali p.o., wyznaczyli nowego p.o. oraz odwołali wicedyrektorów i przyszli nowi.
Irka - jeszcze raz, ale powoli. Bo nie zajarzyłem. :blink: 1-najpierw odwołali dyrektora 2-i wyznaczyli na p.o. wicedyrektora, 3-kilka m-cy później odwołali p.o., 4-wyznaczyli nowego p.o. oraz 5-odwołali wicedyrektorów i 6-przyszli nowi. To znaczy kto u Was rządzi teraz? I jak jest? Gorzej? Czy lepiej?! Czy lepiej nie mówić?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 lis 2007, 14:12
Dokładnie tak jak piszesz.Jeśli chodzi o skutki zmian to ja ich nie odczułam na swoim stanowisku pracy.
25 lis 2007, 15:11
Praca w US od 2002r. od referenta 3/4 etetu - 760 zł brutto obecnie starszy inspektor cały etat - przyjęcie bez znajomości, było sprawdzenie obsługi komputera i test około 50 chętnych. Wcześniej pracowałam od 1999 roku w firmach prywatnych, studia ukończyłam zaocznie. Nie wszyscy mają znajomości.
Ostatnich zmian nie odczułam, nadchodzące zobaczymy.
26 lis 2007, 09:16
Zrzeszenia Kaszubsko- Pomorskiego (nie stowarzyszenia) :nonono: :nonono:
vice - prezes jednego z oddziałów
____________________________________ - Spalicie się szybko i bez pożytku. Tylko popiół po was zostanie Nie szkodzi. Będzie przynajmniej wiadomo, że byliśmy ogniem. A po was zostanie jedynie śluzowaty ślad jak po ślimaku (I. Andrić.)
26 lis 2007, 20:53
Czy czeka nas kolejna "odnowa" ? <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2788#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...ingle&ide=2788#</a>
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
26 lis 2007, 22:30
wjawor
Czy czeka nas kolejna "odnowa" ? <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2788#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...ingle&ide=2788#</a>
Oj , czeka czeka, renifery już zaprzężone, będą wiozły prezenty od św. Mikołaja na podkarpacie ( deja vu ? ) :sex:
Ostatnio edytowano 27 lis 2007, 11:03 przez pisior, łącznie edytowano 1 raz
26 lis 2007, 23:45
Sandinio
Zrzeszenia Kaszubsko- Pomorskiego (nie stowarzyszenia) :nonono: :nonono:
vice - prezes jednego z oddziałów
Zastanawiam się Sandinio co chciałeś/aś przekazać powyższym grypsem, bo nijak nie kumam...
wjawor
Wjawor, Wjawor, dobrze wiesz że czeka, pytanie tylko pod jakim sztandarem "Przywróćmy normalność" , "By żyło się lepiej - wszystkim" itd.
Ja pamięć mam krótką i za krótko robię w branży, ale - może ktoś z długim stażem podpowie, czy PiS'owa miotła w latach 2005-2007 była największą w historii, czy też przy uprzednich zmianach władzy wymiana NUS'ów i DIS'ów miała podobną skalę ?
____________________________________ always look on the bright side of life
27 lis 2007, 00:57
Przy uprzednich zmianach władzy wymiatanie było promilem (pikusiem) przy tym, co zrobiono w 2006r. Szanowano przepisy o służbie cywilnej.
27 lis 2007, 08:43
Potwierdzam, nigdy nie było takiej skali czystek jak za rządów PIS-u, do tego dochodzi żenująca forma i styl odwoływania ze stanowisk nie tylko na szczeblu dyrektorskim, częstokroć na telefon bez podstaw i uzasadnienia. W wielu przypadkach o odwołaniu a także o obsadzaniu stanowisk nie decydowały jakiekolwiek kryteria merytoryczne. Zaobserwować można było zjawiska flancowania ludzi z innych miast o wątpliwych wcześniejszych sukcesach, być może kolesi z układu.. Zmiany te wniosły sporo zamętu wśród pracowników i moim zdaniem nie przyczyniły się do jakiejkolwiek poprawy funkcjonowania Urzędów jak też efektów ich pracy. Wręcz odwrotnie, tak gwałtowne i nieodpowiedzialne zmiany kadrowe zepsuły wiele dobrze funcjonujących struktur budowanych przez wiele lat
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
27 lis 2007, 10:26
mkeruj
Potwierdzam, nigdy nie było takiej skali czystek jak za rządów PIS-u, do tego dochodzi żenująca forma i styl odwoływania ze stanowisk nie tylko na szczeblu dyrektorskim, częstokroć na telefon bez podstaw i uzasadnienia. W wielu przypadkach o odwołaniu a także o obsadzaniu stanowisk nie decydowały jakiekolwiek kryteria merytoryczne. Zaobserwować można było zjawiska flancowania ludzi z innych miast o wątpliwych wcześniejszych sukcesach, być może kolesi z układu.. Zmiany te wniosły sporo zamętu wśród pracowników i moim zdaniem nie przyczyniły się do jakiejkolwiek poprawy funkcjonowania Urzędów jak też efektów ich pracy. Wręcz odwrotnie, tak gwałtowne i nieodpowiedzialne zmiany kadrowe zepsuły wiele dobrze funcjonujących struktur budowanych przez wiele lat
Zgadzam się z Tobą. I to wszystko w imię budowy kreatywnej admininistracji. Usta pełne frazesów i nic. Jak jest - wszyscy widzą. Niesnaski m. ludżmi. często niekompetencja, obawa przed utratą pracy. To co dobre, trzeba będzie odbudowywać przez wiele lat. Zobaczycie (już widać), jak ludzie, którzy porobili błysk. kariery, których merytorycznie nie porobiliby, będą się asymilować z nową władzą (to nie my, wykonywaliśmy tylko polecenia, zwalczaliśmy układ, kazano nam). Smutne, godne pogardy, lecz prawdziwe.