Teraz jest 10 wrz 2025, 01:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Re: SSP
Poltax                    

jakubek30                    

Niestety muszę Was kochani rozczarować. Nasze MF nie ma zamiaru wycofać tego cudownego wynalazku jakim jest SSP, z uwagi na to, że wdrożenie tego systemu pochłonęło nie małe pieniądze i nie ma możliwości zastąpienia go innym programem. Informacja pewna pochodzi z IS z narady naczelników.

A coś więcej? Jakieś inne informacje usłyszałeś?

jakubek30                    

Informacje, które do mnie dotarły to też, że MF nie planuje żadnych podwyżek wynagrodzeń dla pracowników, bo trzeba wdrożyć KAS, nie wycofa SSP oraz nie da pieniędzy na umowy zlecenia dla urzędów z okazji akcji PIT, gdyż jest nas wystarczająco dużo i jesteśmy w stanie sobie poradzić. I mamy się zmobilizować do pracy, gdyż szanowny Pan Minister uważa, że my nic nie robimy, tylko przychodzimy do pracy po to żeby sobie pogadać i posiedzieć sobie 8 godzin. W związku z tym mamy brać się do roboty, bo wynagrodzenie otrzymujemy za wykonaną pracę a nie za 8 godzinne przebywanie i nic nie robienie. Totalna paranoja. Taką informacje usłyszałem dziś z ust kierownika po naradzie z NUS.

To może już więcej nie pisz, bo jak skarbowcy to przeczytają, to od poniedziałku ci którzy kaszlą i kichają a przychodzą do pracy pójdą na zwolnienia lekarskie.  :nonono:

11 lut 2016, 21:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 19:19

POSTY        40
Już nic nie napiszę, bo więcej już nic nie wiem. Ja kiedyś też chodziłem z gorączką i z katarem do pracy, biorąc antybiotyki na dodatek. Teraz to mam wszystko gdzieś, jak trzeba to idę na zwolnienie. Za dużo się już poświęcałem swojej pracy. A teraz za takie traktowanie i takie pieniądze mam to gdzieś. Trzeba zacząć szukać pracy poza skarbowością, bo u nas już nic lepiej nie będzie tylko gorzej i tak jest coraz gorzej z roku na rok.

11 lut 2016, 21:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
kominiarz                    

To może już więcej nie pisz, bo jak skarbowcy to przeczytają, to od poniedziałku ci którzy kaszlą i kichają a przychodzą do pracy pójdą na zwolnienia lekarskie.  :nonono:

Kaszlą i kichają a przychodzą do pracy i zarażają tych jeszcze zdrowych !  :angry2:

11 lut 2016, 22:44
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Nadir                    

kominiarz                    

Kaszlą i kichają a przychodzą do pracy i zarażają tych jeszcze zdrowych !  :angry2:

Dosłowie. Zero poczucia higieny.

12 lut 2016, 06:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 12:06

POSTY        7
Mam problem z zadaniem "podejrzenie duplikatu" w związku ze złożeniem przez notariusza najpierw deklaracji PCC-2 elektronicznie na niepoprawnym wariancie (piątym) i złożeniem później korekty też drogą elektroniczną, ale już na odpowiednim wariancie (siódmym), która wpadła mi do teczki i powiązała się z wpłatą podatku przez notariusza. Co zrobić? Nie mogę edytować tej pierwotnej deklaracji...

12 lut 2016, 09:35
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2013, 07:30

POSTY        2
U mnie był ten sam problem. Niestety, SSP nie przewidział opcji składania korekt przez notariusz, więc nie ma możliwości połączenia korekty z wersją pierwotną. Anuluj wersję pierwotną (dokument informacyjny).

12 lut 2016, 10:37
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
Maxv                    

U mnie był ten sam problem. Niestety, SSP nie przewidział opcji składania korekt przez notariusz, więc nie ma możliwości połączenia korekty z wersją pierwotną. Anuluj wersję pierwotną (dokument informacyjny).

Nie będzie wtedy wyglądało, że notariusz złożył deklarację po terminie? (korekta złożona 09.02.2016 r.)

12 lut 2016, 11:28
Amator

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:47

POSTY        18
Czy ktoś ma taki problem? Nie mogę wystawić zaświadczenia z SD-3A? SSP mi go nie zapisuje :(

12 lut 2016, 11:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 19:19

POSTY        40
fherus                    

Maxv                    

Nie będzie wtedy wyglądało, że notariusz złożył deklarację po terminie? (korekta złożona 09.02.2016 r.)

Ja dziś otrzymałem dwie korekty deklaracji PCC-2 od dwóch notariuszy i normalnie powiązało mi korektę z pierwotną wersją. Być może nie wiecie tego, że zmienili w programie sposób wiązania korekt. Już nie ma tej opcji w szczegółach dokumentu tylko przy okienkach typu weryfikuj, edytuj

12 lut 2016, 12:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2010, 14:22

POSTY        39
Czy ktoś rozumie mail o temacie Komunikat dotyczący obsługi deklaracji SD-2 i PCC-2 przekazany przez MF? Zrobiłam raport  "Deklaracje względem systemu źródłowego..." wpisałam e-deklaracje i urząd skarbowy, a wywaliło mi deklaracje nie wiem czy nie z całej Polski i nie tylko e-deklaracje. Mam tego ponad 9.000 - tyle na pewno nie wpłynęło do mojego US od 01 do 12 lutego. Jak mam z tego wyłuskać PCC-2 i SD-2? Żadnych zadań nie mam. Ten system mnie rozwala.

12 lut 2016, 13:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 cze 2009, 08:07

POSTY        18

garb                    

Czy ktoś rozumie mail o temacie Komunikat dotyczący obsługi deklaracji SD-2 i PCC-2 przekazany przez MF? Zrobiłam raport  "Deklaracje względem systemu źródłowego..." wpisałam e-deklaracje i urząd skarbowy, a wywaliło mi deklaracje nie wiem czy nie z całej Polski i nie tylko e-deklaracje. Mam tego ponad 9.000 - tyle na pewno nie wpłynęło do mojego US od 01 do 12 lutego. Jak mam z tego wyłuskać PCC-2 i SD-2? Żadnych zadań nie mam. Ten system mnie rozwala.

Ja przez szukaj odnalazłam swoich notariuszy i weszłam w ich deklaracje.

12 lut 2016, 13:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
garb                    

My dostaliśmy taka instrukcję
"Przekazuję Państwu kolejny komunikat w sprawie błędnych deklaracji PCC-2 i SD-2 z prośbą o podjęcie działań w odniesieniu do deklaracji dotyczących Państwa US:
[...] Wyszukanie deklaracji w Szukaj podając \a i kod ID
Np. \a01327490048"

Tylko nie pomyl ukośników na klawiaturze są dwa  :D

12 lut 2016, 14:25
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
A pierwotna wersja miała status zawieszony?

12 lut 2016, 14:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
Skarbowiec0812                    

Czy ktoś ma taki problem? Nie mogę wystawić zaświadczenia z SD-3A? SSP mi go nie zapisuje :(

Nie zapisuje. Wysłałam zgłoszenie do Helpa a zaświadczenie wypisałam tworząc sprawę z konta SD a nie z SD3/A.

12 lut 2016, 17:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 79  Następna strona