Teraz jest 09 wrz 2025, 20:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
Post Re: SSP
Bastian                    

A miał ktoś z Was przypadek ,że podatnik składa pismo o anulowaniu deklaracji PCC-3 ? I jak ją anulować w SSP żeby znikła i anulowała transakcje ?Edytowanie z jakimkolwiek powodem(m.in "anulowanie deklaracji") nic nie daje.Podobno trzeba mieć dodatkową rolę o anulowaniach deklaracji? Ktoś coś?

Żeby anulować deklarację w SSP nie korzystamy z funkcji Edytuj->Powód Anulowania: Anulowanie, tylko z klawisza (przycisku) Anuluj - w górnej części ekranu (bliżej środka).
Z informacji uzyskanych od EB - taką funkcję mają tylko kierownicy

07 lut 2016, 15:22
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
Pusia                    

Co zrobić w sytuacji kiedy po zmianie właściwość w PCC  mój US nadal nie ma dostępu do podatnika?

zażądać dostępu to teczki?

07 lut 2016, 15:24
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
Bastian                    

A miał ktoś z Was przypadek ,że podatnik składa pismo o anulowaniu deklaracji PCC-3 ? I jak ją anulować w SSP żeby znikła i anulowała transakcje ?Edytowanie z jakimkolwiek powodem(m.in "anulowanie deklaracji") nic nie daje.Podobno trzeba mieć dodatkową rolę o anulowaniach deklaracji? Ktoś coś?

W tym przypadku nie anulujemy deklaracji, podatnik musi skorygować deklarację.

07 lut 2016, 18:30
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lut 2008, 17:31

POSTY        55
Dokładnie, w Ordynacji Podatkowej nie ma przepisów które by zezwalały na anulowanie deklaracji, jest natomiast mowa o korekcie deklaracji z urzędu lub przez podatnika.

07 lut 2016, 19:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
postGumka                    

za ten SSP powinni iść siedzieć to się nie mieści w głowie, jak można taki bubel wypuścić... ktoś nas w niezłe bagno wpędził i toniemy.

Siedzieć? ależ dlaczego?
Przecież tam u góry dla każdego jest oczywiste że: "problemy z wdrożeniem SSP wynikają z NIEDOSTATECZNEGO zaangażowania niższego personelu administracji skarbowej"
1) urzędnicy są wyraźnie uprzedzeni do nowego programu, zamiast się cieszyć że taki fajny, amerykański to szukają dziury w całym i tylko narzekają,
2) zamiast zająć się pracą urzędnicy celowo usiłują zdezorganizować proces wdrożeniowy spamując licznymi zgłoszeniami HelpIT (podobno 500 - 1000 zgłoszeń dziennie),
3) zamiast korzystać z gotowych wzorów pism współpracując nad ich udoskonaleniem, przygotowują wzory w librze, wordzie etc.
4) itd., itd

08 lut 2016, 07:43
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:26

POSTY        118
Hej, czy może wiecie, z czego to wynika, że nie mam akcji "INF. O ZADŁ. NA DZIEŃ" ? Brak jakiejś mikroroli?!

08 lut 2016, 08:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2010, 14:22

POSTY        39
Co do zasypywania zapytaniami w sprawie SSP to podobają mi się terminy odpowiedzi. Zgłoszenie o błędach w SSP poszło 15.12.2015r. Dzisiaj przyszła odpowiedź - 09.02.2016- z której wynika ,że w międzyczasie były jakieś odpowiedzi (27.01.2016) tylko żadna do nas nie dotarła.

08 lut 2016, 10:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 cze 2009, 08:07

POSTY        18
Czy ktoś przebrnął przez decyzję o zwrot PCC- niesłusznie naliczonego przez notariusza, wniosek po wdrożeniu SSP ?.
Mam problem, mianowicie utworzyłam sprawę zwrot/nadpłata, wybrałam pismo ogólne (bo była zła podstawa prawna). Teraz, zgodnie z podręcznikiem w transakcjach finansowych chce dokonać zwrotu ale nie mam aktywnego znaku sprawy (tzn. nic nie ma w liście a ręcznie nie wchodzi).
HELP.

08 lut 2016, 11:32
Znawca

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
Szwejkski                    

postGumka                    

za ten SSP powinni iść siedzieć to się nie mieści w głowie, jak można taki bubel wypuścić... ktoś nas w niezłe bagno wpędził i toniemy.

Siedzieć? ależ dlaczego?
Przecież tam u góry dla każdego jest oczywiste że: "problemy z wdrożeniem SSP wynikają z NIEDOSTATECZNEGO zaangażowania niższego personelu administracji skarbowej"
1) urzędnicy są wyraźnie uprzedzeni do nowego programu, zamiast się cieszyć że taki fajny, amerykański to szukają dziury w całym i tylko narzekają,
2) zamiast zająć się pracą urzędnicy celowo usiłują zdezorganizować proces wdrożeniowy spamując licznymi zgłoszeniami HelpIT (podobno 500 - 1000 zgłoszeń dziennie),
3) zamiast korzystać z gotowych wzorów pism współpracując nad ich udoskonaleniem, przygotowują wzory w librze, wordzie etc.
4) itd., itd

System wymagający wielokrotnie większego zaangażowania (pracochłonności) niż Poltax/2B wymaga zwiększenia kilkukrotnego etatów w US. Gdyby nowy system był lepszy pracownicy by siedzieli cicho i nie narzekali , tylko się cieszyli że mają mniej pracy. Wnioski z wdrażania SSP pisała poprzednia ekipa która wziąła wysokie apanaże za wdrożenie niefunkcjonalnego i niedokończonego systemu. `

08 lut 2016, 18:06
Amator

REJESTRACJA23 wrz 2009, 11:27

POSTY        19
Witam, mam problem z deklaracją PCC-2 złożoną elektroniczne na wariancie 4, pojawia się komunikat: niewłaściwy wariant dla okresu. Po aktywowaniu okresu od 01.01.2016 r. do 31.01.2016 r. nadal nie można zweryfikować deklaracji. Pomocy

08 lut 2016, 20:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
kasiar74                    

Witam, mam problem z deklaracją PCC-2 złożoną elektroniczne na wariancie 4, pojawia się komunikat: niewłaściwy wariant dla okresu. Po aktywowaniu okresu od 01.01.2016 r. do 31.01.2016 r. nadal nie można zweryfikować deklaracji. Pomocy

nowy wariant dla PCC-2 to 7... poprzednio była 5, więc ministerstwo "zjadło" 6... podobnie w przypadku SD-2... w SSP jest jak na razie możliwość wyboru tylko do 6 (której i tak nie było)..miałam podobny problem, ale niestety nie udało się zmienić manualnie wariantu, dlatego czekam na korektę notariusza..dodatkowo kolejnym problemem jest niespójność wariantów deklaracji w systemie e-dekl. oraz SSP, dlatego nie chcą automatycznie przemigrować, jak na razie widać je tylko w aplikacji urzędnika... zresztą bardzo długo to trwa, deklaracje złożone tydzień temu udało się zobaczyć dopiero dziś...

08 lut 2016, 22:41
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lut 2015, 09:30

POSTY        64
Witam proszę o pomoc czy mogę wykonać raport w SZD przekazanych deklaracji do konkretnej osoby? Jakimś trafem deklarację zostały przekazane do innej osoby czy można zobaczyć to na jakimś wydruku? Ponadto czy osoba której nie przekazano deklaracji może ją wprowadzić...?

09 lut 2016, 07:54
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Mati5                    

Mam problem, jak zakończyć sprawy, żeby nie pojawiały się w mojej pracy?  Wprowadzone SD-Z2, PCC-3 (złożone w terminie, poprawnie zweryfikowane), cały czas mam w zadaniach Typ zadania: Zgłoszenie SD-Z2, PCC-3, weryfikacja deklaracji. Tyle razy weryfikowałam i zakańczałam i nic !. Nadal cały czas powracają do moich zadań !
Pozdrawiam, proszę o podpowiedź

Mamy ten sam problem - czy ktoś mógłby w tym temacie coś pomóc...  ???

09 lut 2016, 09:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2010, 14:22

POSTY        39
Nie wiem czy jest w SZD raport o przekazanych deklaracjach do konkretnej osoby, ale w Szybkim wprowadzaniu może je wprowadzić ktokolwiek z uprawnieniami w SSP. Jeżeli będzie to ktoś inny niż pracownik, któremu zostały przypisane deklaracje to system tylko o tym informuje.

09 lut 2016, 09:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 79  Następna strona