W łódzkim 3% mają zostać wypłacone w sierpniu, kwoty chyba niewielkie... ( wiadomość potwierdzona przez Nusa )
01 sie 2009, 14:53
Nagrody 3% za I kwartał 2009
A ja w piątkowy poranek ze zdziwieniem zobaczyłem na koncie kwotę nagrody połączonej z oszczędnościami (porównując do poprzedniego roku, konkretnie do kwot otrzymanych w pierwszym półroczu - jest to jakieś minus 65%). Z jednej strony fajnie, że dali jakąś dodatkową kasę, ale z drugiej to rzeczywiście wygląda marnie. Kryzys, kryzys i miejmy nadzieję jak najszybciej po kryzysie.
Koleżanka z IS naszej powiedziała, że u nich już dzielą - kasa ma być na kontach we wtorek. A kiedy w urzędach?
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
01 sie 2009, 19:08
Yennefer
Koleżanka z IS naszej powiedziała, że u nich już dzielą - kasa ma być na kontach we wtorek. A kiedy w urzędach?
Do piątku POwinni się wyrobić
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
02 sie 2009, 12:13
A czy się wyrobią? Oto jest pytanie...
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
02 sie 2009, 12:17
Yennefer
A czy się wyrobią? Oto jest pytanie...
Do piątku na pewno! Nie wiem tylko którego
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
02 sie 2009, 12:24
Podzielone.....1250 zł na głowe.....brutto...
03 sie 2009, 12:09
Popytałem i dostałem takie wytłumaczenie: środki były zablokowane do końca 2 kwartału to fakt i niektórzy "szefowie" którzy mają jaja po prostu zrobili wszystko żeby kasę wypłacić, więc zaraz po końcu kwartału podjęli działania w tym krótkim okresie kiedy nie było wiadomo co dalej i nie było oficjalnego pisma czy płacić czy dalej trzymać kasę i dlatego słychać że gdzieś kasa poszła. A reszta, która trzęsie portakami wolała przeczekać jeszcze chwilkę żeby nie podpaść górze i dostali po kilku dniach pismo żeby kasę dalej trzymać. Więc kto nie dostał niech nie ma raczej złudzeń.
03 sie 2009, 12:13
Yennefer
Żeby tylko na sobie nie poprzestali...
Dodano: 03 Sie 2009 11:27 am
zalamany
A reszta, która trzęsie portakami wolała przeczekać jeszcze chwilkę żeby nie podpaść górze i dostali po kilku dniach pismo żeby kasę dalej trzymać.
To moze reszta dostanie pismo, żeby rozdaną kasę teraz oddać
03 sie 2009, 12:19
O to też pytałem. Kto dostał to dostał i nie będą zabierać bo wszyscy są kryci (termin trzymania kasy się skończył, nie było decyzji żeby dalej blokować więc spokojnie można to rozumieć że można wypłacać i niektórzy tak zrobili tylko trzeba było wykorzystać tą krótką chwilę gdy nie było decyzji co dalej, najwyżej dostaną opier.... na górze że nie ma jednolitości w oddawaniu kasy, a u nas na dole rozejdzie się po kościach bo opon nie potrafimy palić pod sejmem - może najwyższy czas się zjednoczyć i poświęcić kilka opon).
03 sie 2009, 12:32
to ja już nic nie łykam! niewiecie co z wypłatami w małopolsce?
03 sie 2009, 12:38
Coś drgneło ;-) Info z naszej RB, że kasa przyszła- własciwie pismo ws. kasy, wychodzi jakies 550 zł brutto + ew. oszczędności. Mają się sprężać, nowy NUS mowi, że szybko to pójdzie.
03 sie 2009, 12:44
u mnie w US wlkp podzielone na kontach mają się pojawić lada dzień
nie wiem tylko ile ale pewnie bez szału.....
03 sie 2009, 12:49
babądek44
Podzielone.....1250 zł na głowe.....brutto...
Za pierwsze półrocze????