Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Autor
Treść postu
Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
A jak w us zostanie rozwiązana sprawa komórki wewnętrznej? Jak wiadomo od kwietnia w dużych us ma powstać komórka kw. Interesuje mnie ile osób będzie w tych komórkach u was? Zasada jest taka, że kontrolę przeprowadza się w składzie co najmniej 2 - osobowym. Czy to prawda, że w us ma być w tych komórkach tylko jedna osoba?
25 mar 2014, 20:20
Urzednik2000
A jak w us zostanie rozwiązana sprawa komórki wewnętrznej? Jak wiadomo od kwietnia w dużych us ma powstać komórka kw. Interesuje mnie ile osób będzie w tych komórkach u was? Zasada jest taka, że kontrolę przeprowadza się w składzie co najmniej 2 - osobowym. Czy to prawda, że w us ma być w tych komórkach tylko jedna osoba?
u nas prawda- 1 osoba.
25 mar 2014, 20:27
Urzednik2000
Zasada jest taka, że kontrolę przeprowadza się w składzie co najmniej 2 - osobowym.
Z czego wynika taka zasada? I kto ją ustalił?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 mar 2014, 22:06
Jutro już 1 kwietnia i początek zmian.
31 mar 2014, 19:54
Zwroty VAT w OB od dzisiaj. Dolnośląskie.
01 kwi 2014, 10:42
To dopiero początek zmian. Jeżeli PIS wygra wybory w przeciągu pół roku od uformowania rządu ruszy proces wdrażania reformy KAS Przykładowo UXy przekształcone zostaną w Inspekcje Skarbową. Zatrudnienie w nich zmniejszy się o jakieś 30%. Nadwyżki do USów, o ile będą możliwości kadrowe. No i zniknie instytucja Xa, a właściwie zmieni nazwę. Zniknie dodatek dla Xów i egzamin na. Mianowanie za wysługę lat i osiągnięcia w pracy. Uprawnienia pracowników i Xów zostaną zrównane. TO PEWNIAK!
01 kwi 2014, 12:49
makoma
To dopiero początek zmian. Jeżeli PIS wygra wybory w przeciągu pół roku od uformowania rządu ruszy proces wdrażania reformy KAS Przykładowo UXy przekształcone zostaną w Inspekcje Skarbową. Zatrudnienie w nich zmniejszy się o jakieś 30%. Nadwyżki do USów, o ile będą możliwości kadrowe. No i zniknie instytucja Xa, a właściwie zmieni nazwę. Zniknie dodatek dla Xów i egzamin na. Mianowanie za wysługę lat i osiągnięcia w pracy. Uprawnienia pracowników i Xów zostaną zrównane. TO PEWNIAK!
... ale projekt KAS gwarantował minimalne wynagrodzenie brutto w wysokości trzykrotności minimalnego wynagrodzenia krajowego ...
... straszenie partiami przecież jak nie wprowadzili przez dwa lata to na 100 % wprowadzą w ciągu 6 miesięcy.
01 kwi 2014, 19:45
Alan1986k
... ale projekt KAS gwarantował minimalne wynagrodzenie brutto w wysokości trzykrotności minimalnego wynagrodzenia krajowego ...
Dla przypomnienia: to nie miała być trzykrotność minimalnego wynagrodzenia!
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
01 kwi 2014, 20:22
Była to trzykrotność kwoty bazowej ustalonej w ustawie budżetowej i jak wtedy zakładano miała być na poziomie minimalnego wynagrodzenia które w 2007 roku wynosiło 936 zł (936*3=2808 zł). W aktualnych warunkach to raczej niemożliwe by ustalili ewentualną kwotę na poziomie najniższego wynagrodzenia - 1680 zł *3 = 5 040 zł! Miło pomarzyć
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
02 kwi 2014, 07:15
Alan1986k
makoma
To dopiero początek zmian...
1). ... ale projekt KAS gwarantował minimalne wynagrodzenie brutto w wysokości trzykrotności minimalnego wynagrodzenia krajowego ...
2). ... straszenie partiami przecież jak nie wprowadzili przez dwa lata to na 100 % wprowadzą w ciągu 6 miesięcy.
Ad. 1 - To dlaczego tak wiele osób bało się utraty zaróbków? Chodziło o kwotę bazową. PS. Ja widziałem swój angaż do INS - niezły! Ty - podejrzewam - swojego nie...
Ad. 2 - Czytaj ze zrozumieniem "nastąpi wdrażanie projektu". A więc komisja sejmowa, gotowy projekt, uchwała, powołanie koordynatora, etc... Dopiero na końcu jest faktyczne przekształcanie. Ostatnim razem miało to zająć 7 - 8 mc, ale w lipcu 2007 rozpadła się koalicja. PS. Nie straszę partiami. KAS to tak naprawdę projekt ponadpartyjny. Po raz pierwszy pisała o nim Rzepa w marcu 2005 roku (Generalny Urząd Skarbowości - czy jakoś tak), a więc jeszcze za rządu SLD. Wszyscy widzą, że nie przystajemy do Rzeczywistości i pewnie nawet Tusk, jak znowu wygra wybory przeprowadzi tę reformę, chyba, że znów będzie wolał święty spokój
02 kwi 2014, 15:21
Jest jeszcze jakaś druga koncepcja, ale o niej wiem niewiele poza tym, że jest mniej optymistyczna i na dziś cieszy się mniejszym poparciem partii.
02 kwi 2014, 15:37
A jak myślicie czy ta konsolidacja wejdzie na 100% (chodzi mi o konsolidację procesów pomocniczych OL i RB) bo u mnie mój NUS twierdzi ze to jeszcze nie pewne?
02 kwi 2014, 17:55
o co chodzi z wielkimi zmianami KP od nowego roku? Już teraz część osób z KP jest przesuwanych do egzekucji.
02 kwi 2014, 20:36
U nas w KP cisza póki co. Nic nie słychać o jakiś "wielkich zmianach". Być może coś szykują, ktoś wie coś więcej?
Ostatnio edytowano 03 kwi 2014, 06:06 przez Kakaes, łącznie edytowano 1 raz