Teraz jest 07 wrz 2025, 11:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 239 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona
245 zł na etat... (ale nie dla wszystkich, a niektórym dużo 
Autor Treść postu
Własny awatar
W tym roku jednak tak jak w innych działach budżetówki nastąpiło podwyższenie tzw. kwoty bazowej o 2,3 proc. Dodatkowo pracownicy skarbówki dostaną podwyżkę o średnio 245 zł brutto miesięcznie na etat - mówi Jakub Lutyk.
Według informacji rzecznika resortu po podwyżce o 245 zł średnie wynagrodzenie w urzędach skarbowych to <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->3919 <!--sizec--></span><!--/sizec--> zł brutto na etat.
<a href="http://gospodarka.gwno.pl/gospodarka/1,33181,5009627.html" target="_blank">http://gospodarka.gwno.pl/gospodarka/1,33181,5009627.html</a>

CO ZA HIPOKRYZJA!

Ceny żywności i napojów bezalkoholowych wzrosły w lutym (2008 roku) o 7,3 % w stosunku do analogicznego okresu w zeszłym roku.
Ale najbardziej podskoczyły ceny paliw, a co za tym idzie - koszty transportu o 13,8 proc.
Na drugim miejscu pod względem wzrostów są opłaty związane z użytkowaniem mieszkań i koszty żużywanej w nich energii.
10-procentowa podwyżka cen węgla.
15-procentową podwyżka cen energii elektrycznej.
30-procentowa podwyżka cen gazu.
W sumie poziom inflacji w lutym wynosił 4,6 proc.

tak trzymać, Donek, tak trzymać...
<a href="http://news.money.pl/artykul/ure;podwyzka;cen;gazu;o;30;proc;to;za;duzo,236,0,327404.html" target="_blank">http://news.money.pl/artykul/ure;podwyzka;...6,0,327404.html</a>

A od 1 kwietnia OC w PZU 10% w górę!
Et cetera, et cetera.
:mur:
Ciekawe czy chociaż jabłka stanieją? :o

Ostatnio edytowano 16 mar 2008, 18:24 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2008, 18:24
Amator

REJESTRACJA08 mar 2008, 19:42

POSTY        18
Jeszcze raz usłyszę o średniej pensji w urzędach skarbowych i szlag mnie trafi na miejscu. <_<
Może wreszcie ktoś zacznie rozgraniczać pensje kierownictwa szczebla wyższego od pensji szeregowych pracowników, którzy zapierniczają na wyniki zakichanych urzędów i samego jeszcze bardziej zakichanego MF! :zygi:

16 mar 2008, 19:31
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164

Jeszcze raz usłyszę o średniej pensji w urzędach skarbowych i szlag mnie trafi na miejscu. <_<
Może wreszcie ktoś zacznie rozgraniczać pensje kierownictwa szczebla wyższego od pensji szeregowych pracowników, którzy zapierniczają na wyniki zakichanych urzędów i samego jeszcze bardziej zakichanego MF! :zygi:

Zgadzam się z tobą Corleone.
Osobno powinny być podawane także zarobki w kontroli w US i zarobki IKS-a i pracowników UKS.
Podanie średniej to  :dupa: a nie robota :stop:

16 mar 2008, 19:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2007, 21:59

POSTY        19
ANONIM co Ty opowiadasz przecież w Podkarpackim w Urzędach Naczelnicy powołują zespoły, które mają wymyślać zasady podziału tej wielkiej forsy.

16 mar 2008, 20:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2008, 14:47

POSTY        241

<!--quoteo(post=27263:date=17. 03. 2008 g. 03:31:name=Corleone)--><div class='quotetop'>(Corleone @ 17. 03. 2008 g. 03:31) [snapback]27263[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Osobno powinny być podawane także zarobki w kontroli w US i zarobki IKS-a i pracowników UKS.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wykładnia średniej; idzie Pan na spacer z psem, średnio mają po trzy nogi.

16 mar 2008, 20:16
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=27263:date=17. 03. 2008 g. 03:31:name=Corleone)--><div class='quotetop'>(Corleone @ 17. 03. 2008 g. 03:31) [snapback]27263[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Może wreszcie ktoś zacznie rozgraniczać pensje kierownictwa szczebla wyższego od pensji szeregowych pracowników, którzy zapierniczają na wyniki zakichanych urzędów i samego jeszcze bardziej zakichanego MF!

:rotfl:
Dlaczego tak się serdecznie śmieję?
Bo będąc wczoraj na imieninach kuzynki Krysi usłyszałem właśnie taki tekst:
a w "Dzienniku Bałtyckim" piszą, że po tych podwyżkach (średnio 245 brutto...) wynagrodzenie w urzędach skarbowych będzie wynosiło .... średnio 3.900 zł brutto.
Czyli PRAWIE 4 TYSIĄCE ZŁOTYCH!
To czemu wy jeszcze strajkujecie? Czego jeszcze chcecie?!
Jej mąż: jak wam mało to.... przyjdźcie do stoczni!

To nie trafił by Was szlag?
Na szczęście jestem NSP (Niespotykanie Spokojnym Człowiekiem) to mnie nie trafił.
Wytłumaczyłem im "jak chłop krowie na granicy" jak się ma te "prawie 4 tysięcy złotych" do rzeczywistości. I jeszcze różnicę między "strajkiem" a "protestem". I to, że nie tylko o pieniądze w nim chodzi. Na szczęście są pojętni to zrozumieli.
Było jeszcze parę osób (większość związana ze stocznią) to mam nadzieję, że uświadomią tych, co słuchają i czytają bezmyślnie.
Aha. Dodałem jeszcze, że ja w stoczni w każdej chwili mogę zastąpić niejednego z nich (8 lat pracy) i zrobię, to co oni. Ale który z nich zrobi kontrolę podatkową (12 lat), wyda decyzję podatkową (2,5 roku) czy przeprowadzi egzekucję administracyjną (3,5 roku)? Zatkało.

Ostatnio edytowano 16 mar 2008, 21:04 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2008, 20:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

<!--quoteo(post=26729:date=12. 03. 2008 g. 10:08:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 12. 03. 2008 g. 10:08) [snapback]26729[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Nie rozpoczynam nowego tematu , gdyż ten już ma tytuł 245 zł . Myślę, że już wszystkie urzędy dostały przydział z Izb i dlatego chciałbym abyśmy wszyscy wpisywali jaką kwotę otrzymaliśmy.
informację proszę przekazywać w następujący spoób:
kwota otrzymana z izby: 173 340 zł
średnia na etat : 244,83 zł
podwyżka na etat brutto na jednego pracownika  ( podstawa bez wysługi lat):  193 zł  

:czytaj:  :piwo:

A skąd masz te dane ? Nasi szefowie nie są skorzy do udzielania takich informacji !
Jako przewodniczący związku mam takie informacje a podział musiał szef uzgodnić ze związkami i stąd te informacje. Jeśli masz związki u siebie to się ich spytaj , jęsli nie masz związków to nie czekaj tylko zakładaj  :piwo:

16 mar 2008, 23:07
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Czy jest w ogóle w kraju jakiś wydatek, z którym jesteśmy stanie wygrać nasze podwyżki?  :mur:

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1711671,11,item.html" target="_blank">impreza w ministerstwie</a>

17 mar 2008, 09:34
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
U W moim US nadal cisza. Rozmawiałem z babkami z ksiegowości - nie wiedzą kiedy będą pieniądze. Jak się uda, może z wypłatą za III.
Czy nie mozna było tego zorganizować tak, by wszystkim wypłacono w jednym terminie. Znów sieje się zamet i domysły...

17 mar 2008, 09:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2007, 18:15

POSTY        45
MARY. Co z tego że są zespoły. Zespoły sa po to aby znów napisać w jakims Newsletterze który otrzymujemy co miesiąc ze pracownicy sami sobie podzielili podwyżki a i tak kto ma co dostać to dostanie. No chyba zeby... Ale w cuda nie wierze.

17 mar 2008, 10:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2007, 13:54

POSTY        13
W Bydgoszczy ma być 220 zł na etat......................a gdzie reszta? :lol:

17 mar 2008, 13:17
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
A jak sie ma wartość 245 (tzw. podwyżka zasadniczej + wysługa) do dodatków kontrolerskich ?
Zasłyszałem różne wersje, wg jednych pracownicy kontroli dostaną po **** (tam gdzie wyliczą podwyżkę dodatku w kwocie 245) wg innych ta kwota nie obejmuje dodatków, ponieważ środki na nie pochodzą z innej puli...
Wiecie coś w tej kwestii ?

17 mar 2008, 13:32
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155

A jak sie ma wartość 245 (tzw. podwyżka zasadniczej + wysługa) do dodatków kontrolerskich ?
Zasłyszałem różne wersje, wg jednych pracownicy kontroli dostaną po **** (tam gdzie wyliczą podwyżkę dodatku w kwocie 245) wg innych ta kwota nie obejmuje dodatków, ponieważ środki na nie pochodzą z innej puli...

Proszę o wyjaśnienie po czym dostaną pracownicy. Bo **** może oznaczać **** lub **** albo **** :D

Ostatnio edytowano 17 mar 2008, 14:01 przez mkeruj, łącznie edytowano 1 raz

17 mar 2008, 13:59
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=27321:date=17. 03. 2008 g. 13:32:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 17. 03. 2008 g. 13:32) [snapback]27321[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Proszę o wyjaśnienie po czym dostaną pracownicy. Bo **** może oznaczać **** lub **** albo **** :D

Dostaną w to miejsce gdzie plecy swą szlachetną nazwę tracą, obrazowo rzecz ujmując...  :dupa:

17 mar 2008, 14:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 239 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona