Nie narzekamy, może sygnatariusze układu zabiorą głos i uspokoją nastroje.
Przecież mogą być inne terminy, za rok, za 10 za 100 lat... Cierpliwości.....
Ciekawe tylko co było w zamian.......
28 maja 2020, 19:04
Re: Czas na PROTEST
W zamian p. Piotr Duda dostanie bonusa?
28 maja 2020, 19:44
W zamian za przesunięcie terminu podwyżek (do wczoraj jeszcze dla całości obowiązywał termin do końca czerwca - co potwierdzono w porozumieniu z 14 maja i co odtrąbiono jako sukces), KP zgodził się dalej "uspokajać nastroje" i powstrzymywać się od protestu.
To tak jak za PRL-u. Polska oddawała do ZSRR węgiel, a w zamian za to oni brali od nas mięso
28 maja 2020, 19:56
No to nas załatwili. Jeśli w czerwcu, lipcu lub wrześniu dojdzie do zwolnień, redukcji etatów to będziemy musieli siedzieć cicho.
28 maja 2020, 20:28
kurkarol
No to nas załatwili. Jeśli w czerwcu, lipcu lub wrześniu dojdzie do zwolnień, redukcji etatów to będziemy musieli siedzieć cicho.
Nie, no coś Ty! Jeśli w czerwcu, lipcu lub wrześniu dojdzie do zwolnień i redukcji etatów to my w październiku wsiądziemy w 2 autokary i w 96 osób (albo i z 98!) zrobimy jesień średniowiecza tym na Świętokrzyskiej, że popamiętają nas!
28 maja 2020, 21:52
Dziwi mnie to wszystko. Tak czytam te posty i nic. Cały czas tylko nam grożą 10 lub 15 % redukcją zatrudnienia i zabraniem 13 -stki A my siedzimy cicho. Przeraża mnie ta bierność i pogodzenie się z tym wszystkim. Czekamy tylko aż z soboty na niedzielę w nocy o godz. 2 przepchną ustawy i obudzony się z ręką w nocniku. Czy pracownikom sądów, prokurator, policjantom czy innym coś takiego zapowiadają ......
20 wrz 2020, 19:27
Wątpię, żeby ludzie ruszyli tyłki. Dostaną wypowiedzenia wybrani , a reszta będzie za miskę ryżu pracować. Klasyczna postawa skarbowców, chyba, że mnie zaskoczą. Ja jestem chętna na akcję protestacyjną, ale za cały urząd nie będę nadstawiac pleców.
Wątpię, żeby ludzie ruszyli tyłki. Dostaną wypowiedzenia wybrani , a reszta będzie za miskę ryżu pracować. Klasyczna postawa skarbowców, chyba, że mnie zaskoczą. Ja jestem chętna na akcję protestacyjną, ale za cały urząd nie będę nadstawiac pleców.
Nie ma już czego nadstawiać, policzki...opłakane, zbita, a na plecach garby rosną to nam dołożą roboty, ale już nie za miskę ryżu, tylko poczekamy na "mannę wyborczą" , byle do WIOSNY, już niedługo...
22 wrz 2020, 16:57
A ja otworze szafę, wyjmę akta, rozłożę na biurku i... będę sobie oglądał od dziś do 30 września br. "Klan". Od 1 odcinka do ostatniego. W końcu jak zaczynałem pracę w skarbówce to zaczynał się szał na ten nowy wówczas serial. Jak mam odejść to razem z "Klanem". A co mi zrobiż ? Podwójnie zwolnią? Ps. W moim dziale praktycznie od czerwca br. stale nie ma 30-40% stanu osobowego. Niby wszyscy pracują, ale jak się dokładnie im przyjrzeć to widać, że olewka idzie totalna.
22 wrz 2020, 23:24
Badyl600
A ja otworze szafę, wyjmę akta, rozłożę na biurku i... będę sobie oglądał od dziś do 30 września br. "Klan". Od 1 odcinka do ostatniego. W końcu jak zaczynałem pracę w skarbówce to zaczynał się szał na ten nowy wówczas serial. Jak mam odejść to razem z "Klanem". A co mi zrobiż ? Podwójnie zwolnią? Ps. W moim dziale praktycznie od czerwca br. stale nie ma 30-40% stanu osobowego. Niby wszyscy pracują, ale jak się dokładnie im przyjrzeć to widać, że olewka idzie totalna.
Widać efekty strategii motywacyjnej MF, sprawozdawczość i "informacje wewnętrzne" mają się dobrze
23 wrz 2020, 06:09
U mnie efekt tego wszystkiego jest taki, że 2 osoby siedzą na długotrwałym zwolnieniu, dwie Panie ciągle biorą chorobowe na dziecko, dwie osoby uciekają na emeryturę, bo się boją, że niedługo odpraw emerytalnych nie będzie, nabory wstrzymane bo nie wiadomo co ze zwolnieniami, a Ci co zostali to część ma już wywalone patrząc na to wszystko, a kiero tylko przynosi z MF raporty do weryfikacji (w naszym US zawsze są to setki lub tysiące podmiotów do przejrzenia). Ogólnie moralne są słabe, wizja braku podwyżek i premii nikomu się nie podoba, ludzi brakuje, grożą zwolnieniami, pełna destabilizacja. Trzeba rozesłać info o proteście 30 września, bo dziś zapytałem to nikt o niczym nie wie, nie zaglądają tu.
23 wrz 2020, 07:51
Herbatnick
U mnie efekt tego wszystkiego jest taki, że 2 osoby siedzą na długotrwałym zwolnieniu, dwie Panie ciągle biorą chorobowe na dziecko, dwie osoby uciekają na emeryturę, bo się boją, że niedługo odpraw emerytalnych nie będzie, nabory wstrzymane bo nie wiadomo co ze zwolnieniami, a Ci co zostali to część ma już wywalone patrząc na to wszystko, a kiero tylko przynosi z MF raporty do weryfikacji (w naszym US zawsze są to setki lub tysiące podmiotów do przejrzenia). Ogólnie moralne są słabe, wizja braku podwyżek i premii nikomu się nie podoba, ludzi brakuje, grożą zwolnieniami, pełna destabilizacja. Trzeba rozesłać info o proteście 30 września, bo dziś zapytałem to nikt o niczym nie wie, nie zaglądają tu.
Wiem, ostatnio słabiutko, może ludziska boją się "wtyczek", a swoją drogą to ZZ "pewnie" jakąś wiedzę o wizjach MF mają, tylko reakcja jakaś taka "bez soli i pieprzu" , jak w liście z okazji święta. A co do chorobowych...wg mnie fala wzbiera
23 wrz 2020, 07:58
Faktycznie "góra" się poważnie przejmie, że Halinka z Grażynką na 20 minut wyłączą komputery.