Ty to jakiś niedzisiejszy chyba jesteś. Nie słyszałeś, że wdrażanie jest "bezkosztowe"? Znasz pojęcie "kapitał ludzki"? To pewnie wiesz jak bardzo ten "kapitał" leży odłogiem. Wg MF. To oczywiste, że do tej pory wszyscy w urzędach leżeli gwizdkami do góry. A teraz wreszcie będą mieli okazję włożyć trochę wysiłku w realne zadania. Czyli w tworzenie metadanych, i w całą tą zabawę w SZD.
06 gru 2015, 22:51
Re: SSP
Ulitz
Nas nie "zabiją" same systemy, "zabije" ich pracochłonność. A rezerwy proste w US-ach dawno się wyczerpały. Więc kosztem czego ?
Mierników...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
06 gru 2015, 22:52
Nadir
Ulitz
Nas nie "zabiją" same systemy, "zabije" ich pracochłonność. A rezerwy proste w US-ach dawno się wyczerpały. Więc kosztem czego ?
Mierników...
Niestety te eksperymenty dobiją budżet. Conajmniej rok zanim w nowym systemie użytkownicy nabiorą szybkości jak w dotychczasowych systemach, a robienie analiz podatnika będzie znacznie ograniczone. Tysiące Analiz w e-ORUSIE , Analizatorze, Ewidencjach straci funkcjonalnośc.
07 gru 2015, 18:31
No właśnie. Mierniki... Jak będzie teraz liczony miernik OB.SDK? Przecież deklaracji PCC, SD i KP już się nie księguje. W sumie nawet się ich nie zatwierdza...
07 gru 2015, 20:31
Po tzw. "wdrożeniu" systemu SSP w urzędzie właściwie rozumiem, że nikt tu o tym nie pisze, bo nie ma o czym. Jak można pisać o czymś co właściwie nie działa, a podręcznik nie jest adekwatny do programu. No i "specjaliści" na telekonferencji, zdziwieni że powinni posiadać wiedzę na wiele tematów. No i dostęp do telekonferencji często utrudniony przez problemy na łączach... jak dla mnie ZGROZA.
07 gru 2015, 21:10
bebe28
Po tzw. "wdrożeniu" systemu SSP w urzędzie właściwie rozumiem, że nikt tu o tym nie pisze, bo nie ma o czym. Jak można pisać o czymś co właściwie nie działa, a podręcznik nie jest adekwatny do programu. No i "specjaliści" na telekonferencji, zdziwieni że powinni posiadać wiedzę na wiele tematów. No i dostęp do telekonferencji często utrudniony przez problemy na łączach... jak dla mnie ZGROZA.
W zachodniopomorskim dostaliśmy gratulacje za wdrożenie SSP bo okazało się sukcesem - dla wdrażających - czyli kierownictwa bo trudno o pozytywną opinię od pracowników którzy zmagają się z tym bałaganem w urzędzie.
07 gru 2015, 21:27
Takie gratulacje, to myśmy też otrzymali, ale chyba tylko można powiedzieć, że za to iż ktoś potrafi wpisać login i hasło i można się zalogować :)
07 gru 2015, 21:32
A ja nic nie wiem, jakie gratulacje? Kto i komu pogratulował?Za wdrożenie mieli odwagę gratulować? To chyba jakiś żart. Mogą pogratulować sobie odwagi!
07 gru 2015, 22:14
Taki piękny błąd mi wywaliło.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
08 gru 2015, 09:42
lidzia5
A ja nic nie wiem, jakie gratulacje? Kto i komu pogratulował?Za wdrożenie mieli odwagę gratulować? To chyba jakiś żart. Mogą pogratulować sobie odwagi!
ja póki co obserwuję ten cyrk, a jak będzie wyglądać praca?? któż to wie... mądrego to tu niestety nie ma sobie i innym życzę z serca powodzenia.
08 gru 2015, 11:47
Czy ktoś wie, jak założyć w SSP konto podatku np. SD, dla którego istnieje wpłata ze statusem zawieszona z uwagi na brak konta?
08 gru 2015, 21:39
wreszcie jest obwieszczenie Min. Fin. o rachunkach bankowych z 07.12.2015 r. - Dz. Urz. Min. Fin. z 08.12.2015 r. poz. 86
08 gru 2015, 21:50
zniewolona
Czy ktoś wie, jak założyć w SSP konto podatku np. SD, dla którego istnieje wpłata ze statusem zawieszona z uwagi na brak konta?
Telekonferencja, telekonferencja to głos, który prawdę Ci powie :)
08 gru 2015, 22:21
bebe28
zniewolona
Telekonferencja, telekonferencja to głos, który prawdę Ci powie
Te konferencje z każdym dniem wyjaśniają coraz mniej. Zapewne trzeba mieć odpowiednie uprawnienia do tego...