Teraz jest 04 wrz 2025, 04:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Asystent podatnika 
Autor Treść postu

REJESTRACJA26 lis 2015, 07:42

POSTY        14
Post Re: Asystent podatnika
Hallowed                    

Pismo datowane na 30.12 wpłynęło dzisiaj do naszego US i mówi dokładnie tym o czym wspominali  Roxette czy Flow. Wstrzymać wszystko: pochować materiały, ściągnąć plakaty, poinformować Urzędy Pracy, Urzędy Gminy ZUS braku usługi asystenta.

No chyba sobie jaja robisz! Jakie wstrzymać wszystko? Jakie poinformować urzędy o braku usługi asystenta? Czytałeś w ogóle to pismo? Chyba nie skoro piszesz takie rzeczy. Pismo mówi o wycofaniu materiałów informacyjnych, a nie o żadnym wstrzymaniu czy braku usługi asystenta!

Przeczytaj sobie komunikat ze strony MF z linku powyżej z którego jasno wynika: "Nowelizacja ustawy zakłada wejście w życie części artykułów ustawy o administracji podatkowej z dniem 1 lipca 2016 r. Oznacza to między innymi przesuniecie terminu wdrożenia usługi asystenta podatnika.". Tyle w temacie.

05 sty 2016, 21:53
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
SKARBOSZCZAK na karate chodzisz że tak wierzgasz ;)

to oczywiście żart, wyluzuj troche...

Jeżeli uraziłem, to sorry :) pozdrawiam

05 sty 2016, 23:00

POSTY        14
ztw                    

SKARBOSZCZAK na karate chodzisz że tak wierzgasz ;)
to oczywiście żart, wyluzuj troche...
Jeżeli uraziłem, to sorry :) pozdrawiam

Hehe, zgadłeś... trenowało się kiedyś sztuki walki  palka--==

05 sty 2016, 23:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:45

POSTY        102
Dokładnie skarboszczak za bardzo się spinasz ;-)
Do mojego urzędu przyszedł mail z IS o przerwaniu pilotażu AP i mamy nie przyjmować nowych wniosków jeżeli takowe będą (my nie wydamy ;-) ). Jest to informacja jak ją nazwałem wcześniej nieoficjalna, ale do stosowania (Ty napisałeś/aś, że nie było żadnych nieoficjalnych pism, skąd to możesz wiedzieć?). Ja cieszę się z takiego obrotu sprawy, bo nie mam zamiaru póżniej zostać z dużą ilością podatników korzystających z as w ramach akcji caritas, a na to się zapowiada.

06 sty 2016, 13:20
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Witam,
dziś wpłynęło oficjalne pismo z MF o ZAKOŃCZENIU PILOTAŻU.

07 sty 2016, 13:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:45

POSTY        102
A jeżeli to oficjalne podzielisz się nim? ;-)

07 sty 2016, 14:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
krótko i na temat: pilotaż zakończony, przyjęte wnioski do końca roku realizujemy zgodnie z wcześniejszymi zasadami, nowych wniosków nie przyjmujemy.

07 sty 2016, 14:28

POSTY        14
No i znowu wyszło, że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Więc może streszczę pokrótce co faktycznie mówi dzisiejsze pismo z MF. Otóż pilotaż wcale nie został zakończony.

Z pisma wynika, że:

zakończył się pierwszy etap [...] pilotażu usługi asystenta podatnika

ustalono, że ilość zgłoszonych wniosków w przydzielenie asystenta [...] jest wystarczającą próbą, aby właściwie zamodelować i doskonalić tę usługę w dalszej perspektywie czasu

W związku z powyższym pilotaż usługi (obejmujący okres 18 miesięcy) dotyczyć będzie w dalszym ciągu tylko tych podatników, którzy w okresie od 1 września 2015 roku do 31 grudnia 2015 r. złożyli stosowny wniosek [...]. Jednocześnie prosi się o niewyznaczanie asystenta podatnika nowym mikroprzedsiębiorcom.

Podsumowując: pilotaż nie zakończony, a tylko pierwszy z jego etapów, pilotaż trwa nadal przez 18 miesięcy dla podatników którzy mają asystenta, nowym mikroprzedsiębiorcom nie przydzielamy asystenta.

07 sty 2016, 17:41
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 10:33

POSTY        169
Należałoby skończyć z tymi durnotami. Asystentami podatnika jesteśmy na co dzień. Codziennie musimy odpowiadać na durne pytania od podatników prowadzących działalność gospodarczą, na które odpowiedź można znaleźć wszędzie, a przede wszystkim trzeba czytać ze zrozumieniem. Jak potrzebują sekretarki, która ma im przypominać jakie  i kiedy są ich obowiązku niech sobie ją zatrudnią. Zawsze mówiłem, że wiedza kosztuje. Nie po się ludzie kształcą, żeby nie mieć pracy.

07 sty 2016, 18:17
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Skarboszczak                    

No i znowu wyszło, że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Więc może streszczę pokrótce co faktycznie mówi dzisiejsze pismo z MF. Otóż pilotaż wcale nie został zakończony.

Z pisma wynika, że:

zakończył się pierwszy etap [...] pilotażu usługi asystenta podatnika

ustalono, że ilość zgłoszonych wniosków w przydzielenie asystenta [...] jest wystarczającą próbą, aby właściwie zamodelować i doskonalić tę usługę w dalszej perspektywie czasu

W związku z powyższym pilotaż usługi (obejmujący okres 18 miesięcy) dotyczyć będzie w dalszym ciągu tylko tych podatników, którzy w okresie od 1 września 2015 roku do 31 grudnia 2015 r. złożyli stosowny wniosek [...]. Jednocześnie prosi się o niewyznaczanie asystenta podatnika nowym mikroprzedsiębiorcom.

Podsumowując: pilotaż nie zakończony, a tylko pierwszy z jego etapów, pilotaż trwa nadal przez 18 miesięcy dla podatników którzy mają asystenta, nowym mikroprzedsiębiorcom nie przydzielamy asystenta.

Przecież ja cały czas o tym mówię...

Chodzi mi o to, że od 01.01.2016r. na przyjmujemy NOWYCH WNIOSKÓW ale "starymi" podatnikami będziemy się zajmować przez te 18 m-cy...

Strasznie trudno się z Tobą rozmawia...

07 sty 2016, 20:15
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
do poczytania

http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... oscia.html

13 maja 2016, 14:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 mar 2016, 21:12

POSTY        8
no i po aystentach boje--==  :zly1:

17 maja 2016, 18:39
Początkujący

REJESTRACJA19 kwi 2016, 10:56

POSTY        6
Uważam za plus brak Asystentów w US - szkoda, że tyle pieniędzy zostało zmarnowane na np. apaszki, krawaty, bzdurne szkolenia dla sztuki... mogło iść na podwyżki  boje--==

18 maja 2016, 10:32
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 21:36

POSTY        58
czapla33                    

no i po aystentach boje--== :zly1:

i tak samo pewnie będzie w drugiej aktywnej zakładce w tym, że z małą poprawką:

no i po podwyżkach boje--== :zly1:  

Pozdrawiam  B)))

18 maja 2016, 10:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona