Teraz jest 04 wrz 2025, 02:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Pora na protest 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Post Re: Pora na protest
@ Blue
A Ty co wpadłeś tu powkurzać urzędników? Sam jesteś nieudacznik, bo tacy zazwyczaj piszą takie głupie komentarze, pełno tego na forach.

16 kwi 2012, 13:37
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lut 2012, 12:32

POSTY        33
Blue - czyżbyś był sprzątaczką która właśnie więcej zarabia ode mnie ?
To po coś tu wlazł, nie macie forum dla sprzątaczek ?

16 kwi 2012, 13:43
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2011, 09:21

POSTY        1
ja nie rozumiem jednego: dlaczego wszyscy narzekają bo wiadomo jak jest z kasą a nie zorganizuje się jakiejś akcji protestacyjnej? :zly1: W ZUSie sobie poprotestowali i dostali teraz podwyżkę po 200 na łebka.   czy my też tak nie możemy? palka--==

16 kwi 2012, 21:16
Zaawansowany

REJESTRACJA23 gru 2009, 16:50

POSTY        93
Mnie wkurza nie tylko kasa, ale także i to, że chcą mi zakneblować usta kodeksem etyki. Dlaczego ja nie mogę oficjalnie wypowiadać swoich poglądów? To narusza wolność słowa, wolność rozpowszechniania informacji, które gwarantuje Konstytucja.

16 kwi 2012, 21:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Ja czegoś nie rozumiem, skoro idziemy do UE to dlaczego tam niemieccy urzędnicy mogli protestować i wywalczyć podwyżki, a w Polsce zabiera się urzędnikom możliwość wyrażenia sprzeciwu wobec polityki, która ich krzywdzi. Mam wrażenie, że rząd i nasi politycy wybierają z unijnych przepisów i wzorców tylko to co im pasuje.

16 kwi 2012, 22:09
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Jesteśmy narzędziem w ręku tych co wymyślają często gęsto durne przepisy i oczekują super wyników w pracy za małe pieniądze i ogromu wpływów z podatków do budżetu (a ulga ulgą pogania w tym państwie). Pieniędzmi muszą się z nami  dzielić, tak więc to oczywiste, że sielniejszy będzie brał więcej, a dla nas zostanie to ...co zostanie  :dokuczacz:  Traktują nas jak własność. No, bo przecież własne narzędzie pracy nie może podskakiwać... stąd też zakaz wyrażania publicznie swoich opinii czy poglądów.

17 kwi 2012, 06:56
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Gadu, gadu, ale bez konkretów ... Organizujemy w końcu protest czy tylko będziemy mnożyć kolejne wypowiedzi na forum?

18 kwi 2012, 14:10
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Baskinia                    

Gadu, gadu , ale bez konkretów ... Organizujemy w końcu protest czy tylko będziemy mnożyć kolejne wypowiedzi na forum?

No dobra. Będziemy mnożyć. :wysmiewacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

18 kwi 2012, 14:35
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 paź 2009, 21:42

POSTY        3
No właśnie ... będziemy mnożyć i powielać jęki i pienia, nadal pozostając w maraźmie na własne życzenie. Nic to, jest ogłoszenie w mojej lokalnej biedronce na kasę - płacą 2 tys. na rękę ... chyba się skuszę ... umiejętność obsługi kasy fiskalnej to pikuś przy konieczności znajomości PIT-u i VAT-u za 1.800 zeta na rękę po 10 latach pracy w us....

18 kwi 2012, 20:15
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lut 2012, 12:32

POSTY        33
Konsuela, jedno miejsce tylko mają?

ZWIĄZKI - róbcie coś! Plan, poinformowanie ludzi i DZIAŁAMY.

Co z tym 30 kwietnia i urlopami na żądanie ?

20 kwi 2012, 08:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2008, 18:36

POSTY        12
Mam odczucie, że związki zawodowe mamy tylko teoretycznie  :mur:  :mur:

20 kwi 2012, 20:02
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
laleczka11                    

Mam odczucie, że związki zawodowe mamy tylko teoretycznie  :mur:  :mur:

Same ZZ nic nie zrobią.
A ty co zrobisz?
Weźmiesz urlop na żądanie?
Czy pogadasz po kątach i to cichutko żeby góra nie słyszała (bo, że ktoś usłużnie doniesie to już jestem pewna)?

a tu ciekawostka:
Jeronimo Martins Dystrybucja, właściciel sieci sklepów Biedronka podjął decyzję o kolejnej podwyżce wynagrodzenia dla pracowników sieci - informuje portal Dlahandlu.pl.
Pisze też, że regularne podwyższanie poziomu wynagrodzeń jest elementem polityki pracowniczej Biedronki. Wynagrodzenia wzrosną średnio o 4 proc. Po podwyżce minimalna płaca w Biedronce wyniesie 1870 zł brutto miesięcznie.
Po podwyżce minimalne wynagrodzenie podstawowe jest o blisko 25 proc. wyższe, niż płaca minimalna w kraju (1500 zł). W ostatnich 6 latach płaca minimalna w sieci wzrosła o ponad 50 proc.

Nie twierdzę, że 1870 brutto to majątek, ale widać, że nawet w Biedronce są podwyżki.

20 kwi 2012, 20:08
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Protestować trzeba było ... przed wyborami, potem poczekać na odzew, a potem wrzucić odpowiednio zakreśloną kartkę do urny  ;)
Teraz protest to trochę ... musztarda po obiedzie.
Zresztą, między Bogiem, a prawdą, przed wyborami była mowa bardziej o racjonalizacji zatrudnienia, niż o podwyżkach, więc, nie rozumiem, czego spodziewaliście się po takim, a nie innym rozdaniu kart ... wyborczych.
Kolejnych cudów ?!  :blink:

20 kwi 2012, 22:33
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Rzeczą zmysłów jest oglądać, rzeczą intelektu myśleć  ;)          
(Immanuel Kant)

20 kwi 2012, 23:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 195 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona