Teraz jest 04 wrz 2025, 10:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Fundusz socjalny w urzędach skarbowych 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Re: Fundusz socjalny w urzędach skarbowych
Czy zapytasz tak:

silniczek
Proszę wszystkich skarbowców o informację, w których urzędach (tam gdzie zatrudnieni są oboje rodzice) przysługują 2 paczki na 1 dziecko

czy tak:

dj_toga
Proszę wszystkich skarbowców o informację, w których urzędach (tam gdzie zatrudnieni są oboje rodzice) przysługuje paczka dla dziecka na każdego rodzica

Odpowiedzi brak ;)

24 lis 2012, 06:18
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
dj_toga                    

silniczek                    

Proszę wszystkich skarbowców o informację, w których urzędach (tam gdzie zatrudnieni są oboje rodzice) przysługują 2 paczki na 1 dziecko
proszę wszystkich skarbowców o informację, w których urzędach (tam gdzie zatrudnieni są oboje rodzice) przysługuje paczka dla dziecka na każdego rodzica.

1 paczka na 1 dziecko (nie na 1 rodzica) wg uzyskanych informacji
1) I US Gdańsk (kiedyś były 2 paczki, obecnie 1 paczka - zgodnie z zapisem w regulaminie)
2) II US Gdańsk (zawsze była 1 paczka bez zapisu w regulaminie, w nowym regulaminie będzie zapis)
3) III US Gdańsk
4) IS Gdańsk (zgodnie z zapisem w regulaminie)
5) US Pruszcz Gdański (zgodnie z zapisem w regulaminie)

Jak już pisałem wcześniej: obie sytuacje są właściwe pod warunkiem istnienia takiego zapisu w regulaminie bądź (w przypadku braku takiego zapisu) takich ustaleń w danej firmie. Żadna z sytuacji nie narusza ustawy o ZFŚS, która nie reguluje szczegółowych kwestii, bo te są w regulaminie ZFŚS utworzonym w firmie. Nie ma więc sensu "kłócić" się", która sytuacja jest "bardziej prawidłowsza" :)

W jednej firmie wczasy pod grusza są co rok, w innej - co 2 lata. I też jest OK.
A kłótnie o dofinansowania (rodzaj i wysokość) dość często bywają kością niezgody. Znam to  z autopsji. Jedni chcieliby więcej rozrywek np. wyjazdów integracyjnych czy imprez, koncertów, inni chcą więcej pożyczek czy zapomóg. "A bo w urzędzie 'x' to jest tak albo "bo w urzędzie 'y' to mają tak".
Każdy urząd ma swój regulamin i każdy ma tak jak sobie ustalił. Zależy jak ludzie się umówią. Aby w zgodzie z ustawą.

24 lis 2012, 10:36
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
dj_toga                    

silniczek                    

proszę wszystkich skarbowców o informację, w których urzędach (tam gdzie zatrudnieni są oboje rodzice) przysługuje paczka dla dziecka na każdego rodzica.

Jakiś słaby odzew... Chyba większości skarbowcom już wszystko wisi...
W sytuacji jakiej jesteśmy może to nawet i zrozumiałe.

I US Gdynia - 1 paczka na każde dziecko
II US Gdynia - 1 paczka na każde dziecko
US Sopot - 1 paczka na każde dziecko

12 gru 2012, 20:27
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2012, 10:51

POSTY        47
Ile dostaliście/dostaniecie kasy z funduszu na święta? Bo ja już dostałam i mnie lekko trafia...  palka--==  strzel===]

13 gru 2012, 09:37
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Starababa                    

Ile dostaliście/dostaniecie kasy z funduszu na święta? Bo ja już dostałam i mnie lekko trafia...  palka--==  strzel===]

200-300zł. W zależności od dochodu na członka rodziny. Zdaje się powyżej 5000 na łeb w rodzinie - nic się nie dostaje.
Jak za mało dostałaś - zwróć się do swoich związków... niech wyjaśnią.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

13 gru 2012, 14:42
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
400 zł brutto....

13 gru 2012, 19:06
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Nadir                    

Chyba większości skarbowcom już wszystko wisi...
W sytuacji jakiej jesteśmy może to nawet i zrozumiałe.

Rzeczywiście już wszystko wisi...

13 gru 2012, 19:48
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
silniczek                    

Pomorski US - regulamin nie przewiduje paczek
UKS Gdańsk - regulamin paczek nie przewiduje
US Piotrków Trybunalski - zgodnie z regulaminem każdemu pracownikowi należy się paczka dla dziecka - w przypadku pracowników będących małżeństwem każdy z nich otrzymuje paczkę"

14 gru 2012, 18:12
Zaawansowany

POSTY        47
Harakiri                    

Starababa                    

200-300zł. W zależności od dochodu na członka rodziny. Zdaje się powyżej 5000 na łeb w rodzinie - nic się nie dostaje.
Jak za mało dostałaś - zwróć się do swoich związków... niech wyjaśnią.

200-300 zł brutto? Jeny... u nas 140-170 brutto. Jak u was w ogóle dzielą tę kasę z socjalnego? Czy macie kasę na święta Bożego Narodzenia i na Wielkanoc czy tylko raz w roku? Czy "grusza" jest w każdym roku czy raz na dwa lata? Dofinansowanie do biletów, czy sportu? Jak to wygląda w Waszych us-ach?

17 gru 2012, 10:42
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2010, 15:28

POSTY        2
U nas przedział był od 250 do 400 zł. Wczasy pod gruszą są wypłacane co 2 lata. Co roku jakieś dofinansowanie do imprezy integracyjnej na którą chodzi mniej niż połowa pracowników. I to na tyle. Z tego co wiem kierownictwo na przyszły rok chce nas uszczęśliwić jakimiś karnetami, żeby nie było podziału kasy na święta, co załodze jest nie po nosie bo nie każdy jest zainteresowany pływaniem czy grupowym poceniem się na siłowni... a kaska na święta zawsze się przyda.

Ostatnio edytowano 17 gru 2012, 12:39 przez weranda, łącznie edytowano 1 raz

17 gru 2012, 12:38
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
u Nas co roku jest dofinansowanie do jakiejś wycieczki i zabawa choinkowa z paczkami

17 gru 2012, 13:59
Zaawansowany

POSTY        47
weranda                    

U nas przedział był od 250 do 400 zł. Wczasy pod gruszą są wypłacane co 2 lata. Co roku jakieś dofinansowanie do imprezy integracyjnej na którą chodzi mniej niż połowa pracowników. I to na tyle. Z tego co wiem kierownictwo na przyszły rok chce nas uszczęśliwić jakimiś karnetami, żeby nie było podziału kasy na święta, co załodze jest nie po nosie bo nie każdy jest zainteresowany pływaniem czy grupowym poceniem się na siłowni... a kaska na święta zawsze się przyda.

U nas też jest parcie na fitness :(. Najciekawsze jest to, że jedyny dostępny basen to totalny syf i ciasnota - po 5 osób na torze. Pewnie 3/4 pływających w nim to tac sami, na silę uszczęśliwieni przez twórców regulaminu ZFŚS. Jak ktoś chce we w miarę czystym basenie popływać musi jechać 30-40 km w jedną stronę :( o karnetach na siłownię nawet nie wspomnę. Umowa zobowiązuje do opłacania abonamentu przez 12 m-cy. Z funduszu starczy mi na 3 - 3,5 miesiąca  :lol: interes po byku, chyba tylko dla właścicieli tych przybytków jęków i stęków  pije-===[

19 gru 2012, 14:56
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Starababa                    

...o karnetach na siłownię nawet nie wspomnę. Umowa zobowiązuje do opłacania abonamentu przez 12 m-cy. Z funduszu starczy mi na 3 - 3,5 miesiąca  :lol: interes po byku, chyba tylko dla właścicieli tych przybytków jęków i stęków  pije-===[

Nie potraficie negocjować. Wszystko da się dopasować do Waszych potrzeb i możliwości. Inna sprawa, że pewnie nikomu się nie chce - w końcu to kasa z funduszu...a nie jego.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

19 gru 2012, 15:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:52

POSTY        131
Jak poczytać to co piszecie o funduszu socjalnym to nie dziwię się, że u mnie w US nikt nie chce być w komisji socjalnej. (wybory co 3 lata). Mimo wszystko dziękuje wszystkim tym co się starają w ogóle robić coś dla innych...

20 gru 2012, 19:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 135 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona