Nie zapominaj, że składamy oświadczenie majątkowe i wykazanie każdego składnika powyżej pewnej kwoty, którego nie było wcześniej, może spowodować sprawdzenie kto? co? i jak? A nasi szefowie nie lubią takich co coś mają. Najbardziej "kochają" samotne matki z kredytem mieszkaniowym i debetem na koncie. Cóż, ludzie są tylko ludźmi.
Zaraz, ale oświadczenia majątkowe są przez nas samodzielnie pakowane w koperty i plombowane, wkładane do kasy pancernej i ludzkie oko ich nie ogląda. Wyciągnięte mogą być w razie grubszej sprawy i przekazane odpowiednim organom. Więc co mają do tych oświadczeń nasi szefowie???
02 cze 2009, 11:22
Jak żyć za tak niską pensję? Macie sposoby?
biurwa1
...
Zaraz, ale oświadczenia majątkowe są przez nas samodzielnie pakowane w koperty i plombowane, wkładane do kasy pancernej i ludzkie oko ich nie ogląda. Wyciągnięte mogą być w razie grubszej sprawy i przekazane odpowiednim organom. Więc co mają do tych oświadczeń nasi szefowie???
Nie jest to praktyka powszechna - a raczej wyjątek
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
02 cze 2009, 11:48
Niemożliwe! Ktoś ogląda Wasze oświadczenia majątkowe??? Kto na przykład?
Dodano: Wto Cze 02, 2009 1:22 pm
Aaa, jeszcze w razie wątpliwości, cytacik z ustawy o urzędach i izbach skarbowych:
Art. 8b.28) 1. Pracownicy urzędów skarbowych i izb skarbowych będący pracownikami służby cywilnej są obowiązani corocznie, w terminie do dnia 15 maja, składać oświadczenia majątkowe wraz z załącznikiem - kserokopią zeznania o wysokości dochodu w roku podatkowym i jego korekt. Oświadczenie składa się kierownikowi jednostki, w której osoba jest zatrudniona. 2. Naczelnicy urzędów skarbowych i ich zastępcy, a także dyrektorzy i wicedyrektorzy izb skarbowych oświadczenia takie składają ministrowi właściwemu do spraw finansów publicznych. 3. Do dokonywania analizy danych zawartych w oświadczeniu uprawniona jest komórka organizacyjna urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw finansów publicznych.
02 cze 2009, 11:58
biurwa1
Niemożliwe! Ktoś ogląda Wasze oświadczenia majątkowe??? Kto na przykład? Dodano: Wto Cze 02, 2009 1:22 pm
Nie znacie siły pary z czajnika??? Kto zna, ten ogląda!!!
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
02 cze 2009, 15:13
To co wyprawiają w tym roku z kasą na wynagrodzenia woła o pomstę do nieba! Nie dość że już obcięli, tak więc zeszłoroczne podwyżki na dobrą sprawę poszły się bujać, to nie wiadomo co nas czeka za dzień, dwa ........... I tak dba się o rzeszę ludzi, którzy zapewniają finansowe bezpieczeństwo tego państwa. Chociaż w obliczu kryzysu czy można mówić o bezpieczeństwie .... no tak, ale co to polityków obchodzi i tak ciągle kłamią!
02 cze 2009, 18:19
"Kryzys" to bardzo wygodny pretekst do przeprowadzania cięć, których kiedyś nikt nie miał odwagi przeprowadzić. Dobrze, że u nas przynajmniej jest możliwość "awansowania się" na urzędnika sc - wtedy już nieco łatwiej jest znosić te wszystkie "oszczędności"....
03 cze 2009, 12:25
pablo8019
"Kryzys" to bardzo wygodny pretekst do przeprowadzania cięć, których kiedyś nikt nie miał odwagi przeprowadzić. Dobrze, że u nas przynajmniej jest możliwość "awansowania się" na urzędnika sc - wtedy już nieco łatwiej jest znosić te wszystkie "oszczędności"....
A ja myślę że prowadzony aktualnie atak na związki zawodowe w skarbówce (spis działaczy, likwidacja urzędów w których pracują aktywni obrońcy pracowników) nie jest wyrazem fobii kierownictwa MF, tylko zamiennik unieszkodliwienia związkowców przed planowanymi redukcjami (REFORMAMI) w skarbówce.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
03 cze 2009, 18:00
Drago
A ja myślę że prowadzony aktualnie atak na związki zawodowe w skarbówce (spis działaczy, likwidacja urzędów w których pracują aktywni obrońcy pracowników) nie jest wyrazem fobii kierownictwa MF, tylko zamiennik unieszkodliwienia związkowców przed planowanymi redukcjami (REFORMAMI) w skarbówce.
Czy nawiązujesz do tajnych planów MF ograniczenia kontroli skarbowej do wywiadu i wydziałów UE?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
03 cze 2009, 18:40
Drago
Możesz napisać więcej w temacie: ?likwidacja urzędów w których pracują aktywni obrońcy pracowników?, jakoś poczułem się zagrożony.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
03 cze 2009, 18:57
Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa trzeba zmienić pracę.
04 cze 2009, 22:16
Zamiast tak truć od tygodni bez sensu, może lepiej przyłączcie się do manify...
hehehe typowe podejście na Państwowym! Normalny człowiek jak narzeka, że nie ma pieniędzy to zakasuje rękawy i bierze się do roboty a niektórzy zakasują rękawy i manifestują, protestują i jeszcze namawiają innych... Ciekawe dlaczego wszystkie manifestacje w tym kraju są tworzone przez pracowników budżetówki! Robotnicy w prywatnych firmach zarabiają o niekiedy sporo mniej mając tym samym cięższą i bardziej odpowiedzialną pracę i jakoś nie widuję ich palących opony.
06 cze 2009, 08:09
mozeanglia
Normalny człowiek jak narzeka, że nie ma pieniędzy to zakasuje rękawy i bierze się do roboty
My zakasujemy rękawy codzinnie! Nie znasz naszej pracy i dlatego tak mówisz. Pewnie, że są tacy co przychodzą do pracy w "celach towarzyskich". Ale wierz mi, za tych obijających się znajomych królika reszta pracuje, bo praca ma być zrobiona. I nie myśl sobie, że tego nie widzimy czy, że to nas nie wk...
mozeanglia
dlaczego wszystkie manifestacje w tym kraju są tworzone przez pracowników budżetówki!
Górnictwo i stocznie to nie budżetówka! Nie pisz mi tu przypadkiem, że jesteśmy niepotrzebni, bo większość Was biznasmenów nie stać na uczenie dzieci za swoje pieniądze i wysokospecjalistyczne leczenie.
mozeanglia
Robotnicy w prywatnych firmach zarabiają o niekiedy sporo mniej mając tym samym cięższą i bardziej odpowiedzialną pracę i jakoś nie widuję ich palących opony.
Pewnie! Jak człowiek nie ma rąk umazanych smarem to już ma lekką pracę. Lekką fizycznie tylko. A uczyć się trzeba było, a nie zazdrościć!
Ps. Nie zapominaj, że piszą tu też swoje komentarze kierownicy, NUSy, DIS. Oni nigdy nie narzekają. Pewnie! Spójrz na wyniki egzaminów na NUSów. 26% zdało! A to świadczy o tych p.o. Trzymają się tych stołków rękami i nogami, bo na miejscu referenta zginą.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
06 cze 2009, 09:12
mozeanglia
Ciekawe dlaczego wszystkie manifestacje w tym kraju są tworzone przez pracowników budżetówki!
Ciekawe pytanie! Równie dobrze można by zapytać, dlaczego woda jest mokra, albo ogień parzy?!