...Zawsze było źle, ale w państwie <!--coloro:#CC9933--><span style="color:#CC9933"><!--/coloro-->"zarządzanym przez Rudego".<!--colorc--></span><!--/colorc--> - jak widać od prawie półtora roku - jest i będzie jeszcze gorej...
Nadal nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że jest w tym zakresie gorzej - sądzę że jest tak samo. Ilu w tym czasie zostało zatrudnionych u Was referentów, ilu referentom na ten okres przypadał akurat termin 5 czy 10 lat pracy bez awansu ( abstrahując, od przyczyn dlaczego takiego awansu nie uzyskali za panowania poprzedniej ekipy ), czy w okresie ostatniego roku nie było u Was żadnych awansów ( ewentualnie wyłącznie dla "króliczków" ) ? Oczywiście można się spodziewać, że w ramach planu oszczędnościowego zostanie ścieżka awansu spowolniona, choć czy musi ? ( u nas od lat jest praktykowana przy braku środków "inna droga" - awans bez kasy ). Patrząc całościowo, osobiście nie zauważyłem szczególnego wpływu konkretnej ekipy rzadzącej na politykę kadrową MF czy NUSa. :piwo:
Z mojego podwórka natomiast muszę stwierdzić, że od lat mieliśmy widać duże szczęście w tym zakresie, a i w zeszłym roku było sporo awansów, choć to może nie jest dobry przykład do negowania Twojej tezy, bo nasz p.o. został mianowany za czasow poprzedniej ekipy ( za to jest dowodem, że PO nie czyściło na oślep )
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 08 lut 2009, 13:42 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
08 lut 2009, 13:36
wjawor
Z mojego podwórka natomiast muszę stwierdzić, że od lat mieliśmy widać duże szczęście w tym zakresie, a i w zeszłym roku było sporo awansów, choć to może nie jest dobry przykład do negowania Twojej tezy, bo nasz p.o. został mianowany za czasow poprzedniej ekipy ( za to jest dowodem, że PO nie czyściło na oślep )
Pytanie:
czy żyje Wam się lepiej? :unsure:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 08 lut 2009, 17:35 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
08 lut 2009, 17:34
Mnie - nie. Może jednak zbyt dużo wymagam od życia.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
08 lut 2009, 17:41
nowa
Mnie - nie. Może jednak zbyt dużo wymagam od życia.
Nowa -musisz mieć do życia cierpliwość, ponieważ jest wieczne.
Karel Ćapek
08 lut 2009, 18:57
A tak swoją szosą to sami strzelili sobie gola tymi "oszczędnościami". Zero premi, zero oszczędności zapewne też zero podwyżek - po co więc robić? Pracować tylko tyle by się nie zanudzić przez 8 godzin i kwita. Wprowadzanie PIT-ów? E tam. Nus da sobie radę - jak w ubiegłym roku powiedział JVR. Premii przeciez nie obetna - bo jej brak. Czy wywalą na zbity pysk? E, też nie. Jeżeli pracownik robi cokolwiek (choćby z nudów) to czysty zysk bo NUS ma mniej do tyrania. Z tego powodu nie wywali, bo przy zakazie zatrudniania nawet tej odrobiny nikt za niego nie wykona.
Pozdrawiam wszystkich kandydatów na NUS-a :rotfl:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
08 lut 2009, 21:42
A jak ma się do tych oszczędności odgrzewanie w niektórych urzędach pomysłu z ISO? Na kasę dla różniej maści pełnomocników pewnie będzie. :za2:
Za za rok, dwa znowu wyrzucą ten pomysł do kosza. A potem znowu wrócą do niego. Na takie poronione pomysły kasa będzie.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 08 lut 2009, 21:50 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
08 lut 2009, 21:49
supersaper
A tak swoją szosą to sami strzelili sobie gola tymi "oszczędnościami". Zero premi, zero oszczędności zapewne też zero podwyżek - po co więc robić? Pracować tylko tyle by się nie zanudzić przez 8 godzin i kwita. Wprowadzanie PIT-ów? E tam. Nus da sobie radę - jak w ubiegłym roku powiedział JVR. Premii przeciez nie obetna - bo jej brak. Czy wywalą na zbity pysk? E, też nie. Jeżeli pracownik robi cokolwiek (choćby z nudów) to czysty zysk bo NUS ma mniej do tyrania. Z tego powodu nie wywali, bo przy zakazie zatrudniania nawet tej odrobiny nikt za niego nie wykona.
Pozdrawiam wszystkich kandydatów na NUS-a :rotfl:
Sie przyłanczam :piwo:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
08 lut 2009, 21:57
Ja też. Jakby to powiedział pewien bardzo znany polak ? Alleluja i do przodu ! :blush:
____________________________________ Ważne, aby mąż był syty, a żona miała pracę ...
09 lut 2009, 09:04
A nie wiecie może jakie obcinki szykują się dla innych ministerstw? Ciekawe jak z edukacją... nauczyciele raczej w kasze sobie dmuchać nie dadzą :glare: No i co dalej w temacie: --> SKARBOWCY DO MINISTRA FINANSÓW Sekcja Krajowa Pracowników Skarbowych NSZZ Solidarność poprosiła ministra finansów o bezzwłoczne wskazanie podstaw prawnych dających prawo do <a href="http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/112259,urzednicy_nie_dostana_nagrod_przez_pol_roku.html,2" target="_blank">(...)</a>
____________________________________ "Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu"
09 lut 2009, 12:08
a co w temacie "13-tek"? chodzą słuchy, iż mają być wypłacane ratami ;-(
09 lut 2009, 16:14
tony soprano
Jeśli to będzie tylko jedna rata to OK
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
09 lut 2009, 17:18
tony soprano
Może więcej spokoju, po co niepotrzebnie denerwować ludzi. Poczekajcie jeszcze kilka-kilkanaście dni. Zapytajcie Głównego Księgowego, podobno termin wypłaty DWR zależy wyłącznie od tego na kiedy złożyli zapotrzebowanie ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
09 lut 2009, 18:18
wjawor
<!--quoteo(post=42021:date=09. 02. 2009 g. 16:14:name=tony soprano)--><div class='quotetop'>(tony soprano @ 09. 02. 2009 g. 16:14) [snapback]42021[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> a co w temacie "13-tek"? chodzą słuchy, iż mają być wypłacane ratami ;-(
Może więcej spokoju, po co niepotrzebnie denerwować ludzi. Poczekajcie jeszcze kilka-kilkanaście dni. Zapytajcie Głównego Księgowego, podobno termin wypłaty DWR zależy wyłącznie od tego na kiedy złożyli zapotrzebowanie ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tak, tylko mając na uwadze pismo MF w sprawie wytycznych, co do dokonywania wydatków w I półroczu, w którym napisano m.in., że wypłaty z DWR (dodatkowe wynagrodzenie roczne) należy ograniczyć do niezbędnego minimum, to który Dyrektor/Naczelnik ośmieli się złożyć zapotrzebowanie??? A poza tym ciekawe, co należy rozumieć pod pojęciem "niezbędne minimum"? :mur:
09 lut 2009, 18:34
"Niezbędne minimum" oznacza, że odprowadzona zostanie tylko należna zaliczka na podatek dochodowy i składki na ubezpieczenia społeczno-zdrowotne bez przelewu reszty na konta
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש