____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
24 mar 2009, 08:37
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
Hmm Ja wiem, że na jakość jakoś pieniądze są. A gdzie nasze nagrody 3%, się pytam ?!
Ostatnio edytowano 15 lip 2009, 06:56 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki
27 maja 2009, 23:06
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
Czas odświeżyć temat. Co prawda, na pierwszy rzut oka poniższe pomysły nadają cię do topiku "pośmiejmy się" ale mnie jako żywo przypominają wdrażanie ISO w skarbówce.
Stara mądrość mówi, że kiedy odkryjemy, że koń, na którym jedziemy padł, najlepszym wyjściem jest z niego zsiąść.
Jednakże w ISO w wykonaniu MF, znane są również inne strategie. Między innymi: 1. Kupno mocniejszego bata. 2. Zmiana jeźdźca. 3. Zapewnienia typu "Zawsze jeździliśmy w ten sposób na tym koniu." 4. Zwołanie komisji do zbadania konia. 5. Organizowanie delegacji mających na celu sprawdzenie, jak gdzie indziej jeździ się na martwych koniach. 6. Opracowanie standardów dotyczących jazdy na martwych koniach. 7. Zatrudnienie psychologa mającego przywrócić martwemu koniowi chęć do jazdy. 8. Szkolenie dla pracowników, mające podnieść ich zdolności jeździeckie. 9. Analiza sytuacji martwych koni w dzisiejszym otoczeniu. 10. Zmiana norm, która sprawi, że koń nie zostanie uznany za martwego. 11. Zatrudnienie podwykonawców mających ujeżdżać martwego konia. 12. Zebranie wielu martwych koni dla zwiększenia szybkości. 13. Ogłoszenie, że żaden koń nie jest zbyt martwy. 14. Przeznaczenie dodatkowych środków na zwiększenie wydajności konia. 15. Przeprowadzanie analizy rynku mającej wykazać, czy podwykonawcy mogą ujeżdżać tego konia taniej. 16. Kupno produktu mającego sprawić, że martwy koń będzie biegał szybciej. 17. Ogłoszenie, że koń jest teraz: lepszy, tańszy i szybszy. 18. Przeprowadzenie badań nad sposobami wykorzystania martwych koni. 19. Dostosowanie wymagań wydajności dla koni. 20. Ogłoszenie, że przy produkcji tego konia koszt był zmienną egzogeniczną. 21. Uznanie obecnego stanu konia za standard. 22. Awansowanie tego konia na stanowisko kierownicze.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 lip 2009, 22:01
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
jjb28
hmm ja wiem że na jakość jakoś pieniądze są a gdzie nasze nagrody?3% się pytam
wdrażanie SZJ w US-ach ma odbyć się bezkosztowo
15 lip 2009, 06:50
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
czytaj - "naszym kosztem"
____________________________________ "Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu"
30 lip 2009, 10:02
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
Może ktoś pokusi się o zrobienie kosztorysu dla przeciętnego US, ile by to kosztowało gdyby tym osobom które są zaangazowane trzeba wypłacić dodatkową kasę za ich dodatkowa jakby nie było pracę
30 lip 2009, 10:57
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
Każdy us wdrażający SZJ był zobowiązany przeliczyć koszty tego procesu wyliczając również koszt pracy. Spytaj u siebie PEŁNOMOCNIKA DS. jakości lub księgową Polecam też komunikat z 19.04.2009 ze spotkania zespołu ds. służby cywilnej.
30 lip 2009, 16:04
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
Krasnal,
jeśli możesz nakieruj mnie jakoś na ten komunikat
z góry dziękuję:)
30 lip 2009, 19:44
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
Wejdź na : Komunikaty, oświadczenia I tam poszukaj. pozdrawiam
30 lip 2009, 19:51
Postawimy na JAKOŚĆ!(?)
Wchodząc na temat wskazany przez krasnala, pojawia mi się komunikat: "Nie masz zezwoleń by czytać to forum." haha