Teraz jest 04 wrz 2025, 09:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Powszechne listy do J.Kaczyńskiego 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Właśnie dostałem odpowiedzi z Biura Organizacyjnego PIS, że odsyłają (mnie nie list) do CIR, bo oni to tylko organizacją (imprezek) się zajmują.

Zaś od CIR krótko i rzeczowo (i po angielsku) Your message was not read.

Sądząc po wczesnorannej godzinie nadania tej informacji można sobie darować dalsze wysyłania, bo wyraźnie widać, że odbiorem, czytaniem i odsyłaniem zajmują się automatyczne programy filtrujące dopuszczajace jedynie jp2 i filmiki erotyczne, a kasujące wszelkie maile płynące od społeczeństwa. W końcu to bardzo proste nauczyć program reakcji na hasło "protest skarbowców".

Teraz te cyborgi mielą nowe ustawy i zobaczycie, co z tego wyjdzie ;-0

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 23:43 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 16:43
Amator

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:20

POSTY        13
Ja również wysłałam do posłów i do PIS, część potwierdzeń wróciła. Czekam na resztę i ciekawa jestem, co dalej.

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 23:43 przez Graz1yna, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 16:49
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Dostałem informację, że nasze listy odsyłane są automatycznie... do Ministerstwa Finansów. Już to raz przerabiałem. Skarga na W.Czyżowicza trafiała zawsze do rozpatrzenia do... Wiesława Czyżowicza. W odpowiedzi WC stwierdzał, że jest OK i się czepiamy. Pewnie dlatego M.Banaś wziął sobie z powrotem Czyżowicza do ceł. Uznał, że metody manipulacji stosowane przez poprzednika były na bardzo wysokim poziomie i musi się w tym zakresie poduczyć? Co prawa, to prawda. Tamtemu wychodziło to lepiej. Ale trening czyni mistrza...

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 19:58 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 20:02
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

A jak tam posłowie?
Wielkopolscy od dwóch dni nabrali wody w usta. Nie mam żadnej odpowiedzi.

Na Śląsku ciemno... głucho...

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 08:11 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 07:46

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
A oto odpowiedź jaką przesłała mi posłanka PiS-u p. Małgorzata Bartyzel.

"Szanowny Panie. Dopiero teraz, po przedstawieniu projektu budżetu, zaczęły się prace nad budżetem w komisjach sejmowych i są analizowane propozycje budżetowe. Myślę, że jest szansa korekty w poruszanym przez Pana zakresie. Dziś jeszcze nie umiem odpowiedzieć z pełną odpowiedzialnością na ile realne, ale będziemy próbować.
Pozdrawiam serdecznie. Małgorzata Bartyzel"

Nie ukrywam, że jestem przyjemnie zaskoczony, zarówno faktem nadesłania odpowiedzi jak i jej treścią, ale na razie podchodzę do tego z rezerwą. "Po owocach ich poznacie..."

Zachęcony tym niewielkim sukcesem (jak widać z wpisów powyżej, większość adresatów traktuje naszą korespondencję rutynowo, by nie powiedzieć olewająco ) wysyłam treść listu do pozostałych łódzkich parlamentarzystów.

Ostatnio edytowano 24 lis 2006, 21:25 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

24 lis 2006, 19:50

REJESTRACJA24 lis 2006, 17:52

POSTY        23

Nie ukrywam, że jestem przyjemnie zaskoczony, zarówno faktem nadesłania odpowiedzi jak i jej treścią, ale na razie podchodzę do tego z rezerwą. "Po owocach ich poznacie..."

Zachęcony tym niewielkim sukcesem (jak widać z wpisów powyżej, większość adresatów traktuje naszą korespondencję rutynowo, by nie powiedzieć olewająco ) wysyłam treść listu do pozostałych łódzkich parlamentarzystów.

To powinno dać jakieś efekty.
Im więcej parlamentarzystów zainteresuje się sprawą, tym lepiej dla nas.
A widać, że MF dość nerwowo reaguje na nasz protest.

Ostatnio edytowano 24 lis 2006, 21:25 przez asia, łącznie edytowano 1 raz

24 lis 2006, 21:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2006, 09:51

POSTY        19

LOKALIZACJAOpole
Słyszałem, że osobom, które wysłały list kierowany do Kaczyńskiego i protest w j.angielskim, zablokowano skrzynki pocztowe.

Ostatnio edytowano 24 lis 2006, 23:17 przez protestujacy, łącznie edytowano 1 raz

24 lis 2006, 22:39

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Muszę z przykrością stwierdzić, że oprócz jednej skrzynki wielkopolskich posłów (dostałem zwrotną informację o błędzie adresu) nie miałem na razie żadnego odzewu.

Ostatnio edytowano 25 lis 2006, 20:25 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2006, 14:13
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A

Słyszałem, że osobom, które wysłały list kierowany do Kaczyńskiego i protest w j.angielskim, zablokowano skrzynki pocztowe.

Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że takie sygnały to raczej bajka...
I raczej żaden provider by się nie zdecydował na takowy krok.

No chyba, że ktoś wysyłał z maila resortowego... :)
To oczywiście resortowy provider ;) może ograniczyć po raz kolejny dostęp do internetu tym, co "przeciążają" sieć nadmiarem listów. :)

Ostatnio edytowano 25 lis 2006, 21:56 przez skarbgeek, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2006, 21:00

REJESTRACJA11 lis 2006, 09:57

POSTY        8
Nie proście Kaczyńskiego, to na nic. On ma skarbówkę w wielkiej pogardzie, za bardzo kojarzy mu się z PRL. Co innego, jak już wymieni wszystkich pracowników. Tyle, że ten eksperyment będzie kosztować dużo drożej, niż swego czasu wymiana kadr w ZUS-ie przez Krzaklewskiego. Na obsesje i fobie rady nie ma. Źle jednak robi Kaczyński, bo powyrzucał dużo osób uczciwych, pracowitych i oddanych sprawie. W ten sposób osiągnął cel przeciwny do zamierzonego. Udowodnił tym ludziom, że uczciwość i zaangażowana praca nie ma sensu. Gdyby brali łapówy, źle pracowali, to przynajmniej wiedzieliby, za co ich posunięto, no i mieliby z czego żyć w najbliższym czasie. Ponadto tym sposobem Kaczyński przysparza sobie wrogów IV RP, jest więc nadzieja, że długo nie pociągnie i skończy tak jak Krzaklewski i Miller. A tymczasem, pomimo wzrostu gospodarczego, wpływy z podatków zaczęły już maleć. To sukces nowych szefów, którzy, niestety, są nieprofesjonalni. Ten system zawali się szybciej, niż w czasach AWS!

Ostatnio edytowano 26 lis 2006, 08:57 przez zorro, łącznie edytowano 1 raz

26 lis 2006, 08:52

REJESTRACJA24 lis 2006, 17:52

POSTY        23

Nie proście Kaczyńskiego, to na nic. On ma skarbówkę w wielkiej pogardzie, za bardzo kojarzy mu się z PRL. Co innego, jak już wymieni wszystkich pracowników. Tyle, że ten eksperyment będzie kosztować dużo drożej, niż swego czasu wymiana kadr w ZUS-ie przez Krzaklewskiego. Na obsesje i fobie rady nie ma. Źle jednak robi Kaczyński, bo powyrzucał dużo osób uczciwych, pracowitych i oddanych sprawie. W ten sposób osiągnął cel przeciwny do zamierzonego. Udowodnił tym ludziom, że uczciwość i zaangażowana praca nie ma sensu. Gdyby brali łapówy, źle pracowali, to przynajmniej wiedzieliby, za co ich posunięto, no i mieliby z czego żyć w najbliższym czasie. Ponadto tym sposobem Kaczyński przysparza sobie wrogów IV RP, jest więc nadzieja, że długo nie pociągnie i skończy tak jak Krzaklewski i Miller. A tymczasem, pomimo wzrostu gospodarczego, wpływy z podatków zaczęły już maleć. To sukces nowych szefów, którzy, niestety, są nieprofesjonalni. Ten system zawali się szybciej, niż w czasach AWS!

Wiesz co, a może tak zaczniesz działać w polityce?
Twoja wypowiedź jak najbardziej pasowałaby jako wypowiedź polityka. Dużo zarzutów nie znajdujących pokrycia w faktach.
Sądzisz, że Kaczyński aż tak bardzo ingeruje w pracę ministerstwa? Przeceniasz go. ;)
MF rządzi Gilowska i to ona kreuje politykę kadrową. Z tego, co się orientuję, to odwołania ze stanowisk dotyczyły Naczelników i Dyrektorów, a nie zwykłych pracowników.
Widzisz alternatywę w postaci rządów PO?
Przypomnę ci  - Gilowska wywodzi się z PO.
Jest jeszcze Rokita, on planował redukcję w skarbówce o 40%.  :mur:

Ostatnio edytowano 26 lis 2006, 18:27 przez asia, łącznie edytowano 1 raz

26 lis 2006, 15:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:20

POSTY        48

Widzisz alternatywę w postaci rządów PO?
Przypomnę ci  - Gilowska wywodzi się z PO.
Jest jeszcze Rokita, on planował redukcję w skarbówce o 40%.

Ale chyba się tam na niej poznano - bo pozbyto się jej bardzo sprawnie.

Ostatnio edytowano 26 lis 2006, 18:28 przez jw32, łącznie edytowano 1 raz

26 lis 2006, 16:01

REJESTRACJA07 lis 2006, 22:52

POSTY        11

MF rządzi Gilowska i to ona kreuje politykę kadrową.

Ona rządzi ministerstwem?  :rotfl:
Czy sądzisz, że Zyta Gilowska nadaje się do kierowania czymkolwiek?
Gilowska wszędzie widzi oszczędności i nic ją ponadto nie interesuje.
Pracownicy, urzędy - tworzą tylko machinę do ściągania pieniędzy.
Biedna kobieta. :za2:

Ostatnio edytowano 27 lis 2006, 22:58 przez Luzak, łącznie edytowano 1 raz

27 lis 2006, 17:41
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Gilowska wszędzie widzi oszczędności i nic ją ponadto nie interesuje.
Pracownicy, urzędy - tworzą tylko  machinę do ściągania pieniędzy.

Typowa księgowa. Też mam taką w pracy. KOSZMAR!!!

Ostatnio edytowano 27 lis 2006, 22:58 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

27 lis 2006, 18:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona