____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 23:53 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
07 lis 2007, 23:50
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do polski i inwestować s.10
to chyba program adresowany dla jednego emigranta - "najwiekszego płatnika", wyraz płatnik bez jakiegokolwiek związku z komputeryzacją ZUS oczywiscie
____________________________________ 17 Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało być ujawnione, ani nic tajemnego, co by nie było poznane i na jaw nie wyszło. 18 Uważajcie więc, jak słuchacie. Bo kto ma, temu będzie dane; a kto nie ma, temu zabiorą i to, co mu się wydaje, że ma (Łk 8,16-18)
08 lis 2007, 00:01
Zostaje w kraju. Dostałem prace w zagranicznej firmie za pensje 3x większą niż w urzędzie.
Pytacie cz sie długo zastanawiałem?
Odpowiedz: Nawet sekundy.
08 lis 2007, 00:12
No to powodzenia - ale nie zapominaj o US - my tam zaglądniemy niebawem, na kontrolę
08 lis 2007, 00:20
Zenon
W poniedziałek złożyłem wypowiedzenie z pracy. To by było na tyle jeżeli chodzi o przygodę z US. Dziekuje. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Dziękujemy i..... zazdrościmy!!! :blush: Przy okazji: myślę że ten post (i następne związane z nim) powinny być raczej tutaj: "Zarobki w aparacie skarbowym, lista płac" <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=559" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...p?showtopic=559</a> Czystki raczej dotyczą "góry". Prawda?
08 lis 2007, 16:36
Zeta
Czystki raczej dotyczą "góry". Prawda?
Mamy też temat o nowych DIS-ach i NUS-ach - zmiany na lepsze. A odnośnie czystek "zenonowskich", to zapewne w każdym niemal US dostrzegamy ich nasilenie. W ciągu ostatnich dwóch m-cy w moim wypowiedzenia złożyło minimum 7 osób. Drugie tyle odchodzi na emeryturę. Większość nowych (b.młodych, bez doświadczenia) wykazuje wyłącznie postawy roszczeniowe i, napotytkając przeszkody, wkrótce odchodzi. W związku z powyższym "starzy" pracownicy są notorycznie przesuwani do innych działów, gdzie nie można zatrzymać tych nowych. Czy to nie czystki?
08 lis 2007, 19:36
beann
A odnośnie czystek "zenonowskich", to zapewne w każdym niemal US dostrzegamy ich nasilenie. W ciągu ostatnich dwóch m-cy w moim wypowiedzenia złożyło minimum 7 osób. Drugie tyle odchodzi na emeryturę. Większość nowych (b.młodych, bez doświadczenia) wykazuje wyłącznie postawy roszczeniowe i, napotytkając przeszkody, wkrótce odchodzi. W związku z powyższym "starzy" pracownicy są notorycznie przesuwani do innych działów, gdzie nie można zatrzymać tych nowych. Czy to nie czystki?
Dokładnie tak się dzieje i u mnie! W ciągu kilku ostatnich miesięcy odeszło z urzędu chyba ponad 10 osób! Wczoraj np. dowiedziałem się o młodej osobie z 5-6 letnim stażem w urzędzie, że zwalnia się z pracy i wyjeżdża. Kto zgadnie dokąd? Tak, tak! na Wyspy!!! By the way. Ciekawe czy za rok o tej porze bilans wyjazdów - powrotów będzie ujemny czy dodatni? Może by tak sondę zrobić na ten temat?
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 08 lis 2007, 20:45 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
08 lis 2007, 20:44
kominiarz
[...] Ciekawe czy za rok o tej porze bilans wyjazdów - powrotów będzie ujemny czy dodatni?
Kominiarz, jak możesz wątpić po TAKICH przedwyborczych zapowiedziach... Niedługo usłyszysz że masz się bardziej starać bo na twoje miejsce jest 100 innych... na Wyspach...
____________________________________ always look on the bright side of life