w WLKP ruszyło sie ) Juz proponują nagrody za I i II KW
____________________________________ "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein
29 lip 2009, 13:50
Nagrody 3% za I kwartał 2009
Widzicie ile znaczymy dla obecnego rządu.... jedna konferencja prasowa i chwilowa identyfikacja ze społeczeństwem w sensie: "jest kryzys, rząd będzie też oszczędzał (może niekoniecznie na własnej kasie ale urzędniczej, bo oni i tak pracują i nie robią zadymy z paleniem opon)" - dla tej jednej konferencji pozbawili wynagrodzeń tysiące urzędników...a co tam, byle sondaże się pięły w górę! Ale w ogóle to niezłe jaja są, prawie jak za komuny.....ludzie dostają 300-600 zł nagrody na rękę za pół roku walki z przestępcami podatkowymi typu mafie paliwowe i inne i do tego się jeszcze cieszą. Niedługo będziemy dostawali po dwa worki papieru toaletowego, a panie dostaną dodatkowo parę rajstop i będzie gitara....hihihihihihi - ZAPŁAĆMY IM ZA TO PRZY URNACH WYBORCZYCH!!!!
Ostatnio edytowano 29 lip 2009, 14:14 przez olin72, łącznie edytowano 1 raz
29 lip 2009, 13:57
Ktoś pytał skąd przyszło pismo - z IS, ale z załącznikiem z MF.
Nadzieja w słowach naszej głównej księgowej, że miała info o tym, że na dniach ma coś być ws 3%. Ciekawe tylko ile?
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
29 lip 2009, 14:03
To może to była ta blokada sprzed paru miesięcy, tylko przyszła z małym opóźnieniem? Jaka data jest na tym piśmie z MF?
29 lip 2009, 14:45
Czy w waszych UKS-ach, naczelnik np. na naradzie informuje kto dostał nagrodę, ile dostał i za co? A może dowiadujecie się dopiero jak coś wpłynie na konto?
29 lip 2009, 15:11
jest! Przyszło pismo o przyznaniu srodków na nagrody 3%, z zaleceniem, aby 50% wypłacić w IV kwartale. Nie wychodzi tego wiele, ale zawsze coś...
29 lip 2009, 19:32
wielblad
REJESTRACJA: Wto Mar 11, 2008 5:49 pm ________________ Posty: 102 Nagrody 3% za I kwartał 2009 ___________________ To może to była ta blokada sprzed paru miesięcy, tylko przyszła z małym opóźnieniem? Jaka data jest na tym piśmie z MF?
Bardzo śmieszne. Pismo aktualne i jak wół piszą by "nadal" oszczędzać.
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
30 lip 2009, 06:43
Hmm, a u was wszyscy je widzieli? Bo u mnie (też lubelskie) obiegiem nic takiego nie "chodziło"...
30 lip 2009, 06:52
OLSZTYN. RUSZYŁO. W przyszłym tygodniu ma być kasa. Podobno nieiwelka.
30 lip 2009, 09:33
Pablo, "obiegiem nie chodziło", ale byłam akurat w budżetowej i widziałam - na własne oczy, z datą 23.07.2009, wpływ do IS - 27.07.2009. Ale jak pisałam wyżej, głowna ks. mówiła o tym, że kasa będzie. Więc nadziei nie traćmy.
30 lip 2009, 10:57
[quoteDyrektor IS w Warszawie podjął decyzje o wypłacie 3%. Jest już oficjalne pismo. kasa ma iść 11.08][/quote]
NIe rozumiem, niby data jest, że 11.08 ma kasa ruszyć a w niektórych US już kasa poszła! Tylko nie wszędzie
30 lip 2009, 12:28
u mnie w us tez jakas dziwna sytuacja, każdego dnia mówi się coć innego, tez mi sie wydaje ze to dziwne ze jedne urzędy otrzymały pieniądze, w innych "podobną" dzielą a jeszcze w innych cisza, jak narazie na koncie pustka
30 lip 2009, 12:42
Witam
US w mazowieckim - poszły wczoraj na konta. Z tego co wiem, płacą wtedy, na kiedy budżetówka zapotrzebowała środki. U nas były zapotrzebowane na 28-go i przyszły.
30 lip 2009, 13:31
ksiegowa
Witam
US w mazowieckim - poszły wczoraj na konta. Z tego co wiem, płacą wtedy, na kiedy budżetówka zapotrzebowała środki. U nas były zapotrzebowane na 28-go i przyszły.
Jeden ze śląskich urzędów odnotował dzisiaj dantejskie sceny: główny miotał się po korytarzach, zastępca i główna księgowa płakały - to znak, że przyszły pieniądze