Teraz jest 09 wrz 2025, 00:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
Post Re: SSP
Witam, jak widać poniżej, są sposoby:) Zapisujesz plik na pulpit i klikasz na nim prawym przyciskiem myszy, wybierasz polecenie "otwórz za pomocą" wskazując np. librę i poprawiasz.  

jakubek30                    

bakterian                    

Witam.
Wygenerowałem decyzję dot. zwrotu PCC i okazało się, że jej forma znacznie odbiega od standardów estetyki (jednym słowem - jest paskudna). Obcina wyrazy, brak wyjustowania, interpunkcja i odstępy tam, gdzie nie powinno ich być, w polu osoba prowadząca nie wskazuje tej osoby (a przy tworzeniu nie można tego wpisać), narzuca błędny (nieaktualny) tekst jednolity ustawy o PCC, itd. Jednym słowem jest niedorobiona wizualnie i istnieje obawa, że jak ją podatnik otrzyma to puści :zygi:  albo pomyśli, że jest pisana przez jakiegoś młotka bez podstawowej znajomości obsługi edytora tekstowego (no bo przecież cały dzień tylko pije kawę i układa pasjansa).
Czy w waszych US takie decyzje są puszczane tak jak się generują? Czy zapisujecie (tak jak ktoś wcześniej napisał) w .pdf i potem w wordzie edytujecie? Jeżeli edytujecie w wordzie, to czy zmieniacie te treści narzucone przez szablon (np. nieaktualny Dz. U.)?
:za2:  z SSP

U nas ten sam problem od tygodnia niestety. My zapisujemy decyzję lub zaświadczenie przygotowane w SSP na pulpicie i otwieramy za pośrednictwem LIBRE OFFICE i wszystko gra. A potem drukujemy.

Jeszcze łatwiej mają ci co piszą tekst decyzji/pisma w wordzie lub innym programie, a potem go wklejają w formatkę w SSP. W programie zostaje to co wklejono, a do podatnika idzie tekst w wordzie.
Z giełdy telefonicznej wiem, że są też ponoć magicy którzy drukują tekst błędny z SSP i zaklejają wadliwy fragment paskiem papieru z tekstem prawidłowym, a potem kserują stronę, (jak dla mnie to najlepszy komentarz do jakości Super S***go (rzecz jasna chodzi o Sprawnego) Programu - jeszcze trochę i będziemy sprawdzać ten program za pomocą liczydeł  <_< ).

25 sty 2016, 15:43
Amator

REJESTRACJA23 wrz 2009, 11:27

POSTY        19
Witam, mam problem. Pracuję w komórce OB i wystawiam zaświadczenia SD, po akceptacji pism przez kierownika, pracownik kancelarii (także OB) nie widzi moich pism w SZD. Czy ktoś z Was miał także taki sam problem?

25 sty 2016, 19:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
Witam. Mam 2 pytania.
1) Co robicie z osobami które mają date urodzenia przed 1900 ?
2) W naszym US nie został zatwierdzony ORD-ZU z podatku SD do 07.12.2015. Teraz się nie da bo pisze ze poltax nie obsługuje tego podatku. Ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem.

26 sty 2016, 09:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:50

POSTY        13
Mam problem z SSP za chwilę chyba dostanę nerwicy serca, a problem polega na tym, że:
jak w decyzjach KP na 2016 r. dodać zniżki, zwyżki podatnikom którzy od lat prowadzą działalność,
w decyzjach KP, którzy mają zawieszenie, kwota podatku drukuje się 0, może trzeba ich odwiesić niewiem zgaduje?
P O M O C Y !

26 sty 2016, 09:30
Początkujący

REJESTRACJA18 lis 2015, 08:05

POSTY        4
U nas w SSP to samo, wygenerowałam decyzje KP na 2016r przez Menadżer KP, niby ładnie się wygenerowały, ale nie uwzględniły się zniżki/zwyżki, tak samo z zawieszonymi stawki karty są "0", nie ustaliło mi też stawek karty dla osób prowadzących usługi edukacyjne na godziny i stoję w miejscu.  POMOCY
Może ktoś coś wie więcej, będę wdzięczna za pomoc  :mur:

26 sty 2016, 09:53
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 sty 2016, 11:18

POSTY        4
Mira321                    

Mam problem z SSP za chwilę chyba dostanę nerwicy serca, a problem polega na tym, że:
jak w decyzjach KP na 2016 r. dodać zniżki, zwyżki podatnikom którzy od lat prowadzą działalność,
w decyzjach KP, którzy mają zawieszenie, kwota podatku drukuje się 0, może trzeba ich odwiesić niewiem zgaduje?
P O M O C Y !

Witam, tez się przejechałam na zniżkach. Wygenerowałam decyzję na następny rok i niestety zatwierdziłam postępowanie i wygenerowałam decyzję - po tym nie da się nic zmienić w arkuszu wymiarowym. Podatnikowi nie wygenerowało zniżki, musiałam anulować całe postępowanie i teraz mam problem bo drugi raz nie da się wygenerować decyzji z Menadżera KP. Musze to zrobić manualnie, tylko jeszcze nie wiem jak :D Wszcząć postępowanie czy najpierw utworzyć arkusz wymiarowy :/?

Chcąc wydać decyzję dla innego podatnika zauważyłam natomiast, że jeśli z Menadżera KP wciśniemy : Generuj na następny rok, po czym wejdziemy na arkusz wymiarowy podatnika to można go edytować (jeśli jestemy oznaczeni jako prowadzący sprawę), następnie po wciśnięciu opcji "dodaj pozycję tabeli" wprowadzić zniżki i zapisac. Jeśli chodzi o zawieszenie to niestety nie pomogę bo jeszcze nie doszłam do takiego przypadku. Pozdrawiam

26 sty 2016, 10:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 sty 2016, 11:13

POSTY        3
Mam problem, jak zakończyć sprawy, żeby nie pojawiały się w mojej pracy?  Wprowadzone SD-Z2, PCC-3 (złożone w terminie, poprawnie zweryfikowane), cały czas mam w zadaniach Typ zadania: Zgłoszenie SD-Z2, PCC-3, weryfikacja deklaracji. Tyle razy weryfikowałam i zakańczałam i nic !. Nadal cały czas powracają do moich zadań !
Pozdrawiam, proszę o podpowiedź

26 sty 2016, 10:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 06:50

POSTY        37
Dzień dobry. Po wyborze klawisza w KP z Menagera "generuj na następny rok"  i zatwierdź postępowanie przerzuciło do "mojej pracy". Kiedy otworzyłam pierwsze postępowanie brak zniżki. Ręcznie zmieniłam arkusz wymiarowy. Przesłałam do kierownika do akceptacji.
Proszę wszystkich z KP o pisanie o napotykanych problemach.

26 sty 2016, 10:42
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Mati5                    

Mam problem, jak zakończyć sprawy, żeby nie pojawiały się w mojej pracy?  Wprowadzone SD-Z2, PCC-3 (złożone w terminie, poprawnie zweryfikowane), cały czas mam w zadaniach Typ zadania: Zgłoszenie SD-Z2, PCC-3, weryfikacja deklaracji. Tyle razy weryfikowałam i zakańczałam i nic !. Nadal cały czas powracają do moich zadań !
Pozdrawiam, proszę o podpowiedź

Czy po edycji pisma dajesz weryfikuj i zaznaczasz żółty kwadracik "zweryfikowano" czy jakoś tak. Jaki status masz po zweryfikowaniu i zapisaniu u góry z lewej strony ?

26 sty 2016, 11:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2007, 09:30

POSTY        8
Z moich doświadczeń z 16 (tylko!) decyzjami z Menedżera KP wynika, że:
1) nie przechodzą zniżki-zwyżki - trzeba: wejść na arkusz wymiarowy, wprowadzić siebie jako prowadzącego, kliknąć edycja i dodaj, tam edytować zniżki, potem zapisać
2) przy przerwach generują się stawki 0 oraz chyba resetują się (przynajmniej u mnie) ustawienia miejsc prowadzenia działalności (m.in. liczba ludności) i dystrybucji - trzeba: wejść na arkusz wymiarowy, wprowadzić siebie jako prowadzącego, kliknąć edycja, zmienić liczbę ludności, kliknąć dodaj, tam edytować dystrybucję i resztę.
To tak na szybko. Nie biorę odpowiedzialności za prawidłowość tej procedury...

26 sty 2016, 14:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2015, 09:30

POSTY        64
Jak, wygenerować w SSP rejestr do wydanego zaświadczenia np. zaswiadczenia o wysokości stawki karty podatkowej?

26 sty 2016, 16:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lip 2010, 17:13

POSTY        26
A ja nie korzystam z menagera kp i wszystkie postępowania robię manualnie. Idzie sprawnie i nie ma jak na razie problemów :)

26 sty 2016, 18:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
Ornaments                    

Mira321                    

P O M O C Y !

Witam, tez się przejechałam na zniżkach. Wygenerowałam decyzję na następny rok i niestety zatwierdziłam postępowanie i wygenerowałam decyzję - po tym nie da się nic zmienić w arkuszu wymiarowym. Podatnikowi nie wygenerowało zniżki, musiałam anulować całe postępowanie i teraz mam problem bo drugi raz nie da się wygenerować decyzji z Menadżera KP. Musze to zrobić manualnie, tylko jeszcze nie wiem jak :D Wszcząć postępowanie czy najpierw utworzyć arkusz wymiarowy :/?

Chcąc wydać decyzję dla innego podatnika zauważyłam natomiast, że jeśli z Menadżera KP wciśniemy : Generuj na następny rok, po czym wejdziemy na arkusz wymiarowy podatnika to można go edytować (jeśli jestemy oznaczeni jako prowadzący sprawę), następnie po wciśnięciu opcji "dodaj pozycję tabeli" wprowadzić zniżki i zapisac. Jeśli chodzi o zawieszenie to niestety nie pomogę bo jeszcze nie doszłam do takiego przypadku. Pozdrawiam

Przy wydawaniu decyzji na 2016 można generować z menadżer kp każdego z osobna, po czym dodać arkusz, można go edytowac(znizki), potem zatwierdzic i wybrać CMR decyzja nr 98(wpisujemy tylko nr pokoju, nr tel i wybieramy rok 2016), potem przekazać do akceptacji, kierownik zaakceptuje i wydrukuje. Jak wróci zwrotka to dopiero zatwierdzić postępowanie i przekazać do księgowości.

26 sty 2016, 19:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
Mam pytanko. Co robicie z PCC-3 które mają zagraniczny adres ? Wcześniej w kazdym woj. był urząd który się tym zajmował a teraz ?

27 sty 2016, 07:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 79  Następna strona