Czasami pomaga anulowanie arkusza lub utworzenie go bez powiązania z deklaracją.
22 sty 2016, 12:21
Re: SSP
Boniek
Czasami pomaga anulowanie arkusza lub utworzenie go bez powiązania z deklaracją.
Dziękuję . Udało się, wprowadziłam ręcznie dane do arkusza i poszło.
22 sty 2016, 12:42
Yohoho, udało mi się przeklikać ''błędny-prawidłowy (jakkolwiek to brzmi) PIT-16A. Geniusze od SSP zrobili coś nowego, wystarczy kliknąć na ''?'' i polec czerwone zmini się na zielone z adnotacją ''sprawdzone'' Człowiek się cieszy jak głipi, w POLTAX 2B dawno by było zrobione...
Mam jednak problem na który po helpie otrzymałam nieocenioną pomoc- ''proszę zapoznać się z informacjami na Drogowskazie''
Mianowicie: facet złożył PIT-16Z o zmianie pracowników- SSP utworzyło postępowanie. Nie można dodać arkusza wymiarowego, bo pisze'' brak dokumentu (brak lupki). Nie można więc wydać decyzji.
Czy w takim wypadku lepiej to postępowanie po prostu zamknąć, a uwtorzyć nowe wszczęcie i postępowanie i ręcznie wprowadzić arkusz i decyzje? Sprawa pilna, zbliża się termin
22 sty 2016, 19:46
postGumka
za ten SSP powinni iść siedzieć to się nie mieści w głowie, jak można taki bubel wypuścić... ktoś nas w niezłe bagno wpędził i toniemy.
Nie ktoś, a Generał. I nie powinien, a już siedzi. W UC Szczecin na wysokim stołku
Ale jak czytam te posty, to nie jest mi wesoło. I serdecznie Wam współczuję
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
24 sty 2016, 14:23
A mieliście przypadek ,że na druku SD-3 nie ma osoby drugiej tzn. zmarłego ? I w dodatku nie ma go w SERCU ani PESEL- bo w takim przypadku to XXYYZZ ale w takim? a na HelpDeska się chyba nie doczekam a czas na wydanie decyzji przez PP nagli może by wprowadzić ręcznie tylko w SSP i tyle ?
24 sty 2016, 15:09
Czyżby nazwa przypadkowa?
System sygnalizacji pożaru, system sygnalizacji pożarowej, SSP (stosowana bywa też nomenklatura system alarmu pożarowego albo sygnalizacja alarmowa pożarowa, w skrócie SAP) – zbiór kompatybilnych elementów, które tworząc wspólnie instalację o określonej konfiguracji, są w stanie wykrywać pożar, inicjować alarm, automatycznie powiadamiać jednostkę straży pożarnej lub też wykonywać inne działania zmierzające do zmniejszenia skutków pożaru. Podstawowym zadaniem SSP jest szybkie i bezbłędne wykrycie powstającego pożaru, zanim się on rozwinie i osiągnie rozmiary trudne do opanowania. Szybkie wykrycie źródła pożaru daje więcej czasu na przeprowadzenie ewakuacji budynku i na skuteczną ochronę zgromadzonych w nim wartości.
System SSP jest jednym z podstawowych systemów bezpieczeństwa w obiektach, którego celem jest ochrona życia i zdrowia ludzi, a także zgromadzonych w obiektach dóbr. Z tego powodu system ten nie może być integrowany ani na płaszczyźnie sprzętowej, ani na płaszczyźnie mediów komunikacyjnych, z innymi systemami. Jedyną możliwą płaszczyzną integracji z innymi systemami bezpieczeństwa jest poziom oprogramowania.
24 sty 2016, 16:26
SSP - Statutory Sick Pay
Nie znam za dobrze angielskiego, ale wiem na pewno, że sick to "chory". Tak jak ten Scentalizowany System Poboru (SSP)
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
24 sty 2016, 16:34
Witam, miał ktoś może przypadek, że w P2B zaksięgowano wpłatę na jeden okres w KP, a teraz "Klient" złożył pismo o rozksięgowanie tejże wpłaty na dwa okresy? Nie wiemy jak rozwiązać wpłatę pochodzącą z konwersji. Może ktoś będzie potrafił pomóc. Pozdrawiam
24 sty 2016, 16:56
mam pytanie, jak można zmienić podstawę prawną w szablonie decyzji nadpłata z PCC?
25 sty 2016, 08:55
W decyzjach KP na 2016 r. nie przenoszą się zniżki/zwyżki, chociaż miało wszystko się przenosić automatycznie. Rónież w decyzjach dl zawieszonych drukuje się kwota podatku 0 zł
25 sty 2016, 09:57
sylwiazzz
mam pytanie, jak można zmienić podstawę prawną w szablonie decyzji nadpłata z PCC?
Witam Z tego co wypraktykowałem, to masz dwie możliwości: - możesz zwrócić się do helpa o dokonanie odpowiedniej zmiany - ale to potrwa ruski miesiąc, a w dodatku szablon jest tylko jeden, jeżeli więc nie ma możliwości dokonania zmiany tylko dla Ciebie (znając poziom prezentowany przez SSP to obawiam się, że nie ma) więc automatycznie cała Polska będzie miała szablon z ustawą np. z 2010 r. - albo, co jest chyba praktykowane powszechnie, możesz napisać tak jak jest, a potem przerzucić decyzję na pulpit i edytować ją w librze, wordzie etc.
25 sty 2016, 10:07
dzięki. do helpa juz zgłoszone, ale jeszcze nic nie ruszyło, a z tym drugim rozwiązaniem to spóbuję
25 sty 2016, 12:44
Witam, mam pytanie czy jest (i jak można to zrobić?) możliwość zmiany daty na decyzji?
25 sty 2016, 14:07
Szwejkski
sylwiazzz
[...] - albo, co jest chyba praktykowane powszechnie, możesz napisać tak jak jest, a potem przerzucić decyzję na pulpit i edytować ją w librze, wordzie etc. pije-===[