Jak obsłużyć w SSP Podatnika który zmienił formę opodatkowania tzn. zrezygnował z opodatkowania KP ?
21 sty 2016, 14:46
Re: SSP
yankas
A czy ktoś wie co dokładnie dzieję się z e-deklaracjami? Jak trzeba je obsługiwać w SSP?
Pytasz o najnowszy pomysł związany z komunikatem "w przypadku deklaracji przesłanych drogą elektroniczną należy je odszukać z poziomu Aplikacji Urzędnika i wprowadzić do SZD/SSP jako deklaracje papierowe?? Sam sie zastanawiam bo należy to robić z deklaracjami PCC składanymi na najnowszych wariantach ale skoro deklaracje elektronicznie automatycznie wpływają do SSP to co wtedy? Deklaracje te są na 4 wersji więc teoretycznie dobrze ale czy dobrze rozumiem- PCC na nowych wariantach nie wpłynie do SSP i mamy sobie je drukować z Aplikacji Urzędnika? Czy jak Wy rozumiecie?
21 sty 2016, 17:02
Mam prośbę. Czy ktoś wystawiał zaświadczenie dotyczące kwoty zapłaconego podatku za rok podatkowy 2015 z tytułu karty podatkowej i może podać ścieżkę postępowania. Kto w urzędach wystawia takie zaświadczenia - jaka komórka organizacyjna. Pozdrawiam i miłego wieczoru
21 sty 2016, 17:13
Bastian
yankas
A czy ktoś wie co dokładnie dzieję się z e-deklaracjami? Jak trzeba je obsługiwać w SSP?
Pytasz o najnowszy pomysł związany z komunikatem "w przypadku deklaracji przesłanych drogą elektroniczną należy je odszukać z poziomu Aplikacji Urzędnika i wprowadzić do SZD/SSP jako deklaracje papierowe?? Sam sie zastanawiam bo należy to robić z deklaracjami PCC składanymi na najnowszych wariantach ale skoro deklaracje elektronicznie automatycznie wpływają do SSP to co wtedy? Deklaracje te są na 4 wersji więc teoretycznie dobrze ale czy dobrze rozumiem- PCC na nowych wariantach nie wpłynie do SSP i mamy sobie je drukować z Aplikacji Urzędnika? Czy jak Wy rozumiecie?
Na wtorkowej telekonferencji Eb potwierdzili - że w erze cyfryzacji e-deklaracje PCC-3 złożone na nowym wariancie DRUKUJEMY I WPROWADZAMY JAKO PAPIEROWE NA 4 WARIANCIE- bo w innym przypadku będzie problem w SSP
21 sty 2016, 19:29
Co więc robicie z PIT16A z Aplikacji Urzędnika?
21 sty 2016, 19:37
WITAM Mam pytanko dotyczące KP... czy wystawiacie już decyzje ustalające na 2016? JA mam problem z wygenerowaniem decyzji... wyskakuje mi ERROR (po wciśnięciu przycisku GENERUJ NA NASTĘPNY ROK).
22 sty 2016, 08:38
Witam, czy wie ktoś jak usunąć potrącenie w SSP? Po przeniesieniu niesłusznie wpłaty z P2B do SSP powstała nadpłata, którą trzeba przenieść z powrotem do P2B ? Czy po utworzeniu potracenia zadanie powinniśmy przekazać do akceptacji kierownika? Jakie trzeba mieć uprawnienia ?
22 sty 2016, 09:04
Anita1
Co więc robicie z PIT16A z Aplikacji Urzędnika?
Nadajemu kod w szd i normalnie wprowadzamy w ssp
22 sty 2016, 09:21
W SD-3 mam osobę, która nie posiada naszego obywatelstwa. Odnotowano ją w SERCU i zrobiono replikację WIP. W SSP już figuruje ale po wprowadzeniu deklaracji SD-3 SSP cały czas wymaga wpisania kodu ID przy tej osobie. Co tam wpisać skoro ta osoba nie posiada numeru PESEL?
22 sty 2016, 09:28
marcin456
W SD-3 mam osobę, która nie posiada naszego obywatelstwa. Odnotowano ją w SERCU i zrobiono replikację WIP. W SSP już figuruje ale po wprowadzeniu deklaracji SD-3 SSP cały czas wymaga wpisania kodu ID przy tej osobie. Co tam wpisać skoro ta osoba nie posiada numeru PESEL?
Nr WIP,
btw. dziwne że Ci wyświetla to jako błąd, bo chyba była jakaś aktualizacja, po której osoba związana np. na SD-Z2 może być wprowadzona bez identyfikatora, chyba że w przypadku SD-3 jest inaczej.
22 sty 2016, 09:36
Witam. Co zrobić w przypadku gdy nie da się zatwierdzić arkusza wymiarowego przy sprawie spadkowej? Wszystko jest poprawnie naniesione, nie wyskoczył żaden błąd a przy zapisywaniu krzyczy komunikat: Dokumentu nie można zapisać z błędami. Podejrzewam, że chodzi tu o dane spadkobiercy, bo jest osobą mieszkającą za granicą, aczkolewiek nie pokazało mi błędu przy wprowadzaniu zeznania SD-3.
22 sty 2016, 11:11
Witam. Co zrobić w przypadku gdy nie da się zatwierdzić arkusza wymiarowego przy sprawie spadkowej? Wszystko jest poprawnie naniesione, nie wyskoczył żaden błąd a przy zapisywaniu krzyczy komunikat: Dokumentu nie można zapisać z błędami. Podejrzewam, że chodzi tu o dane spadkobiercy, bo jest osobą mieszkającą za granicą, aczkolewiek nie pokazało mi błędu przy wprowadzaniu zeznania SD-3.
Miałam podobny komunikat, okazało się, że były błędny w 9 - inne rzeczy lub prawa majątkowe. Po zmianie kwot zwolnień na podstawie art. 4, udało się zatwierdzić arkusz.
22 sty 2016, 11:23
Miałam podobny komunikat, okazało się, że były błędny w 9 - inne rzeczy lub prawa majątkowe. Po zmianie kwot zwolnień na podstawie art. 4, udało się zatwierdzić arkusz.
Dzięki za odpowiedź, ale niestety to nie to... przeszukałam wszystko i zero błędu...
22 sty 2016, 11:49
Witam.
Czy ktoś posiada nagranie z telekonferencji z 19.01.2016 (interesuje mnie część dotycząca REJESTRACJI)?
W przypadku pozytywnej odpowiedzi proszę o PW (podam adres e-mail - służbowy, na który poproszę o przesłanie nagrania).
Z góry dziękuję za odzew
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"