A może Życie samo rozwiązało sprawę? Artur Zawisza odchodzi z PIS... I może wraz z odejściem autora zniknie ustawa?
Czyżby początek końca Artura Z.? Trzymam kciuki!!!
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 18:07 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
19 kwi 2007, 17:13
A ja myślę, że to właśnie początek wielkiej kariery politycznej Artura Zawiszy... Chociaż taka perspektywa wcale mnie nie cieszy. :angry:
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 18:07 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
19 kwi 2007, 17:50
To nie będzie nowych, lepszych pensji? Chyba jednak się kuszę na zmywak.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 08:00 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
19 kwi 2007, 18:32
Drago
To nie będzie nowych, lepszych pensji? Chyba jednak się kuszę na zmywak.
A miały być lepsze pensje? U mnie w US kierownictwo nie narzeka, pensyjki od 60 tys. brutto w skali roku do ponad 80 tys. (a to tylko kierownicy działów). <_< O takich pensjach to my, zwykli, możemy sobie tylko pomarzyć.
Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 08:00 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
19 kwi 2007, 19:25
Nadir
Nie poganiajcie! Widać jeszcze trawi. Oby nie dostał rozwolnienia... Albo zatwardzenia. :excl: Sam już nie wiem, co gorsze.
Zaglądamy, a tu dalej nic... Ojojoj! A może z Wschodnicelnikiem rozmawiali "nieznani sprawcy"?!
Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 17:53 przez _ksu_, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 09:23
zoltar7
A ja myślę, że to właśnie początek wielkiej kariery politycznej Artura Zawiszy... Chociaż taka perspektywa wcale mnie nie cieszy. :angry:
W kontekście powyższego zapisu pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź Artura Z. z dzisiejszego wywiadu przeprowadzonego przez Jacka Żakowskiego... <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Artur Zawisza: (...) Ale my jesteśmy partią, która chce pokazać, że prawica jest gdzie indziej, że nie musi popierać podwyższania podatków, że może bronić uprawnień podatnika w jego relacjach z aparatem skarbowym, a jednocześnie być konsekwentna w sprawie ochrony życia. To trochę tak, jak robią Republikanie w Stanach Zjednoczonych z dobrym skutkiem. (...)<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wysoko mierzą. Ale w dalszym ciągu trzymam kciuki za odejście tego pana w polityczny niebyt...
20 kwi 2007, 11:31
Wschodnicelnik
Jak tylko strawię tę wersję zamieszczę ją od razu... Być może dziś nawet...
A może już nie ma co trawić i trzeba czym predzej wypluć tę żabę. :brawa: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=1735" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...single&ide=1735</a>
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 17:53 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 15:57
helvet
W kontekście powyższego zapisu pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź Artura Z. z dzisiejszego wywiadu przeprowadzonego przez Jacka Żakowskiego... Artur Zawisza: (...) Ale my jesteśmy partią, która chce pokazać, że prawica jest gdzie indziej, że nie musi popierać podwyższania podatków, że może bronić uprawnień podatnika w jego relacjach z aparatem skarbowym, a jednocześnie być konsekwentna w sprawie ochrony życia
"Aparatem skarbowym"? Znaczy "aparatem ucisku"?! Inny cytat z artykułu. Artur Zawisza: Jak to dawniej mówiono: "Nie nam, ale imieniowi twojemu Panie chwała". Imieniowi? To chyba nie po polskiemu!
helvet
Wysoko mierzą. Ale w dalszym ciągu trzymam kciuki za odejście tego pana w polityczny niebyt...
Z życzeniami: all the best. :rolleyes:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 17:54 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 16:48
Już wkrótce się dowiemy, że reorganizacja została wstrzymana do czasu zakończenia MUNDIALu 2012. Tylko do czego zaangażowali cały zespół WHTAX? Nie będzie teraz sprawozdań?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 17:55 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 17:33
Trangilo! Mundial to "Mistrzostwa Świata", a nie Europy.
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:29 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 18:08
zoltar7
A miały być lepsze pensje?
A mogą być gorsze? W pełni świadomie zadałem na forum pytanie, czy Premier ustosunkował się do postulatów zgłoszonych mu przez nasze związki. Bo ciągle był wałkowany temat nowej administracji i wyższych pensji, tylko że to był projekt projektu na projekt, czyli poczekajcie rok do 1 stycznia, będzie wam dobrze.
A jeśli projekt nie przejdzie to pod koniec roku powiedzą, że za pół roku wejdą nowe zasady wynagradzania. A potem będą wybory i będą ważniejsze pytania. A potem będzie po wyborach i będą ważniejsze sprawy. A potem rząd będzie przygotowywał ważny projekt kompleksowej regulacji naszych struktur, w tym naszych pensji. A potem...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:31 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 18:18
Czy aby ktoś jeszcze doczeka tego POTEM...?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:30 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 18:54
tranqilo
Czy aby ktoś jeszcze doczeka tego POTEM...?
:mur: Chuck Norris!!! Niestety.
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:30 przez batman, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 19:15
Drago
(...) czyli poczekajcie rok do 1 stycznia, będzie wam dobrze.
Do nowego roku to sobie może czekać premier (kawaler zresztą, to chyba przyzwyczajony). A myślę, że większość z nas tyle czasu nie wytrzyma (ja na pewno nie). Dobrze muszę mieć wcześniej...
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:31 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz