Teraz jest 10 wrz 2025, 00:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 gru 2009, 07:58

POSTY        40
Post Reorganizacja
Pytam wszem i wobec. Jak u  was uregulowana została kwestia wprowadzania danych wynikających z decyzji wydanych przez PP a także innych dokumnetów związanych np. z przedawnieniem i odpisem zaległości przedawnionej czy też innych dokumentów generowanych przez PP a podlegających księgowaniu i tworzenia związanych z tym rejestrów przypisów i odpisów. To zadanie jest przypisane do komórki wprowadzania danych. A może źle rozumiem?????????

05 lis 2010, 15:10
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Post Reorganizacja
u nas jest na zasadzie: kto wydał decyję ten wprowadza - czyli PP. Badanie zasadności zwrotu też PP (czyli badanie=analityczne czynności). Sprawdzające czynności w OB.

05 lis 2010, 16:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Post Reorganizacja
renia                    

u nas jest na zasadzie: kto wydał decyję ten wprowadza - czyli PP. Badanie zasadności zwrotu też PP (czyli badanie=analityczne czynności). Sprawdzające czynności w OB.

W moim US czynności sprawdzające związane ze zwrotami VAT w PP przy badaniu zasdaności zwrotu

05 lis 2010, 17:02
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Post Reorganizacja
Czeko                    

Pytam wszem i wobec. Jak u  was uregulowana została kwestia wprowadzania danych wynikających z decyzji wydanych przez PP a także innych dokumnetów związanych np. z przedawnieniem i odpisem zaległości przedawnionej czy też innych dokumentów generowanych przez PP a podlegających księgowaniu i tworzenia związanych z tym rejestrów przypisów i odpisów. To zadanie jest przypisane do komórki wprowadzania danych. A może źle rozumiem?????????

co się martwisz na zapas, wydasz decyzję którą pewnie i tak napiszesz w POLTX-ie, zaadresujesz w BA i wyślesz, następnie przekażesz wewnętrznym do obsługi a oni wpiszą datę zwrotki i zrobią rejestr który zatwierdzą i dadzą do księgowości a księgowość wewnętrznym przekaże to do ciebie - ot logika AP :lol:

05 lis 2010, 17:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2006, 12:41

POSTY        66
Post Reorganizacja
no my też nic nie wiemy, kto z kim gdzie nic kompletnie nic :( a co z kasami fiskalnymi?

05 lis 2010, 18:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2007, 19:13

POSTY        24
Post Reorganizacja
rainbow123                    

u nas właczją do OL a urząd jest duży, pracuje ponad 200 pracowników

Wygląda na to, że sprawa reorganizacji jest odmiennie rozumiana w urzędach, nie próbuje się ujednolicić jak zakładano, tylko znowu będzie jak wcześniej czyli różnie. U nas urząd zatrudnia ok. 100 osób i będzie IF.

05 lis 2010, 20:37
Amator

REJESTRACJA26 maja 2009, 10:15

POSTY        29
Post Reorganizacja
Czy ktoś z woj. łódzkiego zna szczegóły dotyczące reorganizacji? Podobno we wszystkich naszych us-ach ma być jednolita struktura z podziałem na małe i duże. Może wiadomo już jak się przedstawia organizacja w duzych urzędach w Łodzi. Nasz NUS i zastępcy milczą jak grób.

05 lis 2010, 20:46
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
jjb28                    

no my też nic nie wiemy, kto z kim gdzie nic kompletnie nic :( a co z kasami fiskalnymi?

u nas mazowieckie kasy fiskalne OB1

05 lis 2010, 23:45
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        66
Post Reorganizacja
Adaneta                    

jjb28                    

a czy to oznacza że będzie trzeba siedzieć w sali obsługi?

06 lis 2010, 13:18
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
jjb28                    

Adaneta                    

jjb28                    

a czy to oznacza że będzie trzeba siedzieć w sali obsługi?

dokładnie tak :wacko:

06 lis 2010, 19:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Post Reorganizacja
u nas kasy też OB. I też na sali obsługi (teraz też są na sali)

06 lis 2010, 19:09
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        66
Post Reorganizacja
No to jestem ciekawa jak to będzie, bo ja jestem sama od kas i wychodzę również w teren :(
zresztąnie wyobrażam sobie siedzieć 8 godzin na sali niestety, teraz mamy punkty info i jest fatalnie...nic nie można zrobić bo zamiast udzielać info o podatkach robisz za informatora gdzie kto siedzi , mimo że jest tablica informacyjna.

07 lis 2010, 11:54
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2010, 05:46

POSTY        62
Post Reorganizacja
A czy w Waszych Urzędach też będą zmieniane pokoje? Bo dowiedziałem się, że w niektórych urzędach Naczelnicy pragną aby np. orzecznictwo było na jednym piętrze a na drugim referat obsługi bezpośredniej żeby nie było porozrzucane. Poza tym nie wiem jak w innych, ale ciekawe jak będzie wyglądał wybór ludzi np. do wieloosobowego stanowiska pracy analiz i planowania - jaką metodę selekcji wybiorą Naczelnicy? :)

Nie tędy droga na pewno to wiem-śpiewa Ewa Farna ;)

07 lis 2010, 13:02
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post dział na 3 różnych piętrach
Bastian                    

A czy w Waszych Urzędach też będą zmieniane pokoje? Bo dowiedziałem się, że w niektórych urzędach Naczelnicy pragną aby np. orzecznictwo było na jednym piętrze a na drugim referat obsługi bezpośredniej żeby nie było porozrzucane. (...)
Nie tędy droga na pewno to wiem-śpiewa Ewa Farna ;)

Nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej. Wyobrażasz sobie 40-osobowy dział na 3 różnych piętrach? Pierwszym, trzecim i piątym? Bo ja nie. :)

A Farna jest fajna laska.
I fajnie śpiewa. :D

07 lis 2010, 15:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 77  Następna strona