Teraz jest 07 wrz 2025, 12:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: SSP
Czy ktoś pracuje przy "ekspedycji"?

Drukujecie koperty? Czy tylko zwrotki?

15 sty 2016, 20:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
NADIR u nas drukują tylko zwrotki :)

15 sty 2016, 20:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2015, 14:34

POSTY        22
u nas nawet zwrotek nie drukują, nie ma drukarek do tego. Tak są US-y przygotowane...

15 sty 2016, 21:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 19:19

POSTY        40
tete208                    

Karta podatkowa w SSP
mam zawieszenie odnotowane do dnia 31-12-2015r. chce wznowić działalność od 30-03-2015jak to zrobić?
opis z podręcznika Teczka podmiotu, rejestracja, podmiot wybieramy edytuj
w oknie atrybut podmiotu w zakładce okresy zawieszenia należy wpisać datę wznowienia  :stop:
tylko jak to k...a zrobić jak nie mam zakładki EDYTUJ :mur:

Najprawdopodobniej musisz przypisać ciebie jako prowadzącego (patrzysz na pole prowadzący) i wtedy już możesz edytować.

15 sty 2016, 21:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 19:19

POSTY        40
Nadir                    

My wypisujemy tylko koperty i przekazujemy do Kancelarii a oni drukują zwrotki.

15 sty 2016, 21:55
Zaawansowany

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
U nas ani koperty ani zwrotki nie są drukowane. Wszystko, czyli numer pisma, UNP, nazwisko, adres trzeba wypisywać ręcznie na kopercie i na zwrotce. A miało być tak pięknie...

16 sty 2016, 09:59
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
Co robicie z PCC-3  (5), czy wprowadzacie je jako czwartą wersję czy czekacie CIERPLIWIE, aż to zaktualizują? palka--== My czekamy ale nazbierało nam się tego parę dziesiątek  :zly1: ...ot,praca w skarbowości.

16 sty 2016, 14:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2015, 14:34

POSTY        22
jakubek30                    

Nadir                    

Jakubek30 czy u Was w kancelarii mają do zwrotek jakieś specjalne drukarki?
U nas brak sprzętu jest argumentem dobrze znanej spychologii, więc wypisujemy stare zwrotki ręcznie i pełny adres na kopertach, bo przecież w okienku na kopercie nie mieści się adres z pisma. W pierwszych tygodniach to nawet sami robiliśmy ekspedycje w SZD, ale jak powiedzieliśmy ze potrzebujemy wagi do ważenia przesyłek, bo trzeba ją określać przed wysłaniem, to wreszcie kancelaria się tym zajęła. Niektórzy chybaby chcieli, żeby sd, pcc i kp w ogóle odkroić od reszty i niech sobie radzą, jak potrafią. Taki mini urzędzik w urzędzie

16 sty 2016, 15:24
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 10:33

POSTY        169
jakubek30                    

Nadir                    

choinka                    

Jakubek30 czy u Was w kancelarii mają do zwrotek jakieś specjalne drukarki?
U nas brak sprzętu jest argumentem dobrze znanej spychologii, więc wypisujemy stare zwrotki ręcznie i pełny adres na kopertach, bo przecież w okienku na kopercie nie mieści się adres z pisma. W pierwszych tygodniach to nawet sami robiliśmy ekspedycje w SZD, ale jak powiedzieliśmy ze potrzebujemy wagi do ważenia przesyłek, bo trzeba ją określać przed wysłaniem, to wreszcie kancelaria się tym zajęła. Niektórzy chybaby chcieli, żeby sd, pcc i kp w ogóle odkroić od reszty i niech sobie radzą, jak potrafią. Taki mini urzędzik w urzędzie

To jeszcze trzeba armii ludzi oprócz sprzętu, którego nie ma, do obsługi tego wszystkiego. :stop:

16 sty 2016, 18:25
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:26

POSTY        118
Hej, proszę poradzcie, jak mam wybrnąć z takiej sytuacji: wniosek o umorzenie zaległości SD edytowałam tak w SZD, by nadało mi numer w JRWA, czyli sprawa jest z numerem pierwszym w umorzeniach. Dzięki temu wniosek dał się przesłać do SSP. No, ale teraz okazuje się, że w SSP mam założyć sprawę na koncie podatnika. W piątek tak też zrobiłam, ale automatycznie nadało mi, że to trzecia sprawa w umorzeniach SD. Zatem, do jednej sprawy mam dwa numery. Co powinnam teraz zrobić????

17 sty 2016, 15:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:11

POSTY        67
Wg mnie zamknąć pierwszą sprawę i działać na tej następnej.  Nie ma możliwości anulowania sprawy.

Co do zamknięcia tej pierwszej to nie wiem, czy nie  byłoby lepiej oddać sprawę do Kierownika,  on oddaje sprawę do SZD a tam zmienić sposób załatwienia na "bez  odpowiedzi" czy jakoś tak. Oczywiście w uwagach info,  dlaczego zamknięto sprawę.

17 sty 2016, 15:39
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2013, 11:56

POSTY        2
Witam, proszę o pomoc wydałam decyzję ustalającą w podatku SD w 2013 roku ( decyzja w Poltaxie), należność egzekwowana była przez komornika.
Sąd dokonał kasacji swojego wyroku i wydał inne postanowienie wskazujące zupełnie innego spadkobiercę. Z racji tej podatnik zwrócił się o zwrot pobranego do chwili obecnej podatku, powiedzcie jak mam uchylić wydaną wcześniej decyzję i umorzyć postępowanie w twej sprawie, proszę jak to możliwe o podanie ścieżki dostępu.

17 sty 2016, 17:40
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
kominiarz                    

ztw                    

Aż wierzyć się nie chce, miliony wydane na program, a problemy typu HelpIt rozwiązywane na forum   pije-===[  

Nadir                    

Jak to dobrze, że jest ten portal, prawda? :)

Może ministerstwo wystosuje jakiś list pochwalny do administracji portalu? :o
A swoją drogą: widzę że ludzie stają na głowie, nawet poświęcają swój wolny czas, żeby później w urzędzie móc w ogóle pracować.  <_<
Dołanczam się do pomysła.
I podziwiam pracowitość ludzi ze skarbówki  pije-===[  
(Podkreślenie w cytacie moje)

jot_G                    

U nas ani koperty ani zwrotki nie są drukowane. Wszystko, czyli numer pisma, UNP, nazwisko, adres trzeba wypisywać ręcznie na kopercie i na zwrotce. A miało być tak pięknie...
Nawet nie mam pomysła jak to skomentować  <_<

17 sty 2016, 18:11
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2010, 05:46

POSTY        62
A kto wie co z SD-3 w przypadku zasiedzenia jak brak 2 osoby? Podczas telekonferencji bodajże była mowa o niewprowadzaniu drugiej osoby w SSP?ale od kiedy i jak ? Skoro w piątek zamiennik wprowadzanie spadku kończy się komunikatem, że musi być podmiot związany?

17 sty 2016, 21:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 79  Następna strona