Teraz jest 10 wrz 2025, 00:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 sie 2010, 18:06

POSTY        4
Post Reorganizacja
W naszym urzędzie (100 pracowników) sprawy wymiany VIES będzą w dziale OB (w komórce czynności sprawdzających), aktualnie robi to jedna osoba. Myślę, że DIS jak i NUS chcą zaoszczędzić na kierownikach, nie mówiąc już o powoływaniu nowych.

30 paź 2010, 17:24
Amator

REJESTRACJA20 maja 2009, 16:42

POSTY        11
Post Reorganizacja
Jaga63                    

W naszym urzędzie (100 pracowników) sprawy wymiany VIES będzą w dziale OB (w komórce czynności sprawdzających), aktualnie robi to jedna osoba. Myślę, że DIS jak i NUS chcą zaoszczędzić na kierownikach, nie mówiąc już o powoływaniu nowych.

u mnie tak samo (średni US, ok 100 osób), VIES będzie w OB....trudno aby to był przypadek, widocznie lepiej aby niezgodności unijne i oszustwa kwitły w najlepsze..a osoby kontaktowe niech lepiej wprowadzają i zatwierdzają unine deklaracje i wyjaśniają błędne...bo na analizę danych czasu nie będzie, zresztą od bardziej ambitnych spraw jest orzecznictwo i kontrola...

30 paź 2010, 18:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lut 2009, 22:47

POSTY        15
Post Reorganizacja
Może jednak w jakiśm dużym US udało się utoworzyć komórkę d/s handlu wewnątrzwspólnotowego???

31 paź 2010, 10:44
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Post Reorganizacja
maxmarkus                    

idz do księgowości, egzekucji, kontroli - tam się nic nie zmienia kasa lepsza a po reorganizacji część roboty odeszła do PP i do OP.

Zapraszam cię do pracy w egzekucji zmienisz szybko zdanie na temat obciążenia pracą jak u mnie niejedna osoba to zrobiła. Szybko z egzekucji uciekła. Powiedziała nie chcę pieniędzy i piekielskiej roboty.

31 paź 2010, 11:44
Nowicjusz

REJESTRACJA29 paź 2010, 22:33

POSTY        2
Post Reorganizacja
Wiem że ten cytat powinien być raczej w temacie "Pośmiejmy się" ale ilekroć go czytam to przychodzi mi myśl, że idealnie odzwierciedli klimat rozmów po reorganizacji.

Bień: Nazywam się major Bień i mam stopień majora. Od wczoraj jesteście moimi podwładnymi, a ja jestem waszym bezpośrednim przełożonym. Teraz jesteście w policji, a nie w ubecji. Wiecie jaka jest różnica? W ubecji nic się nie robiło i brało się za to duże pieniądze, a w policji trzeba będzie harować non-stop i nie będzie za to żadnych kokosów. Nikt nie będzie tu miał trzydziestu nagan, bo po drugiej wyleci na zbity pysk i też generał nie pomoże.
Po chwili.
Bień: W nocy w motelu zdejmujemy szajkę przemytników samochodów. Kradną w Niemczech i przez terytorium naszego kraju przemycają do Rosji, ciężkie pieniądze. Jak mi kto z was, weźmie od nich działkę, to mu ją osobiście wepchnę w gardło tak głęboko, że mu d*pą wyjdzie!

Olo: Za to z Tobą wypiję.

31 paź 2010, 20:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2010, 14:34

POSTY        4
Post Reorganizacja
czy to prawda, że w urzędach skarbowych, pod katowicką izbą skarbową, orzecznictwo ma wprowadzać do systemu akty notarialne i deklaracje ?
trochę to śmieszne, że jedni pracownicy, z byłego dochodowego będą się bujać z takimi decyzjami, jak o przerzuceniu odpowiedzialności, a ci z podatków majątkowych będą sobie wprowadzać dane z aktów notarialnych, jak komórka wprowadzania danych
mało tego, podobno ich nie rozdzielają, tylko wszyscy przechodzą pod orzecznictwo
a podobno nie miało być wyjątków i wszędzie miało być tak samo

01 lis 2010, 14:22
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Post Reorganizacja
agataw                    

czy to prawda, że w urzędach skarbowych, pod katowicką izbą skarbową, orzecznictwo ma wprowadzać do systemu akty notarialne i deklaracje ?
trochę to śmieszne, że jedni pracownicy, z byłego dochodowego będą się bujać z takimi decyzjami, jak o przerzuceniu odpowiedzialności, a ci z podatków majątkowych będą sobie wprowadzać dane z aktów notarialnych, jak komórka wprowadzania danych
mało tego, podobno ich nie rozdzielają, tylko wszyscy przechodzą pod orzecznictwo
a podobno nie miało być wyjątków i wszędzie miało być tak samo

Nie tylko w Katowicach takie rozwiązania będą miały funkcjonować:)

01 lis 2010, 16:23
Nowicjusz

REJESTRACJA19 sie 2009, 07:41

POSTY        2
Post Reorganizacja
Witam, po reorganizacji kto u was zajmuje się aktami notarialnymi i kto je wprowadza?

02 lis 2010, 16:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Post Reorganizacja
Nie bardzo rozumiem: wprowadzić akt notarialny to też poddać analizie wartość  transakcji (i ewentualnie wszcząć post epowanie podatkowe) i założyć sprawę w podatku dochodowym do analizy w zakresie wystąpienia obowiązku z tyt sprzedaży przed upływem 5 lat To wszystko ma robić PP??? To kto w takim razie ma przyjmować najzwyklejsze PCC od podatników nabywających np. pojazdy?

02 lis 2010, 17:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2010, 14:34

POSTY        4
Post Reorganizacja
U mnie do tej pory, wprowadzaniem aktów do CZM, sprawdzaniem wartości, wszczęciem postępowania i orzecznictwem zajmowała się ta sama osoba. Po zmianie, zgodnie z zarządzeniem, wprowadzać ma komórka d/s przetwarzania danych,sprawdzanie wartości i wszystkie czynności sprawdzające będą należały do komórki d/s czynności sprawdzających, a orzecznictwem wiadomo, będzie zajmował się dział postępowań podatkowych. Tym samym, zostaliśmy wszyscy rozdzieleni, po dziale podatków majątkowych, nie ma śladu.
Tymczasem podobno pod katowicką izbą postanowili się nie dzielić, wszyscy pracownicy komórki podatków majątkowych przeszli pod orzecznictwo, a że jak w każdym dziale, czynności sprawdzające stanowią większy procent niż orzecznictwo, wydawać decyzji z VAT pewnie nie będą w stanie, bo nie umieją, więc stwierdzili, że nie da się rozdzielić czynności sprawdzających od wprowadzania aktów i od orzecznictwa i zostaje u nich po staremu. Będą się nazywać orzecznictwem, a robić będą to, co do tej pory, bo przecież decyzji z zakresu PCC dla wszystkich nie starczy, a wprowadzania danych jest ponad miarę. Nie wiem, podobno chodzi tam bardziej o sprawy personalne, najwyraźniej nie chcieli się znaleźć w OB, woleli być w orzecznictwie, jak się okazuje, są równi i równiejsi. Podobno dla nich, wprowadzanie aktów do CZM, a więc wprowadzanie danych szczegółowych do systemu, nie jest przetwarzaniem danych, bo dla nich systemem jest tylko POLTAX, CZM to podobno sprawa tylko wymiaru, a kto przyjmuje deklaracje PCC? Też podobno pozostaje to bez zmian..... bo ma to robić komórka czynności sprawdzających, a nie bieżącej obsługi, bo przecież sprawdzają wartości samochodów.

02 lis 2010, 18:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
agataw                    

nie wiem, podobno chodzi tam bardziej o sprawy personalne, najwyraźniej nie chcieli się znaleźć w OB, woleli być w orzecznictwie, jak się okazuje, są równi i równiejsi

wiesz, chyba tylko sam autor wierzył, że się uda jednolicie, a tak absurd będzie gonił absurd, u nas nikt nic nie wie (oprócz samego nus), więc czekamy...
natomiast ciekawi mnie zapis dotyczący analizy zwrotów VAT w PP-1, czy ktoś już to przerabiał?  Orzecznictwo przejmie typowe czynności sprawdzające, do tego, jak słyszę, wprowadzanie aktów notarialnych do CZM, coraz ciekawiej się robi :angry2:  :angry2:

02 lis 2010, 20:04
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Post Reorganizacja
Adaneta                    

wiesz, chyba tylko sam autor wierzył, że się uda jednolicie, a tak absurd będzie gonił absurd, u nas nikt nic nie wie (oprócz samego nus), więc czekamy..

W moich stronach coraz bardziej popularne staje się sformułowanie "każdy ch...j na swój strój"  :lol:

02 lis 2010, 21:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Post Reorganizacja
A u nas obsługą aktów notarialnych mają się zajmować czynności sprawdzające. Jeśli stwierdzą, że taka potrzeba, sprawę przejmuje orzecznictwo...

03 lis 2010, 06:12
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Post Reorganizacja
A oto jak minister PO bronił NIEKTÓRYCH osób przed zwolnieniem:

Jest wiele argumentów za tym, żeby małżonkowie nie zajmowali się tym samym w pracy, ale zajmijmy się tym jednym: można uniknąć naprawdę głupich wypowiedzi.
Rzecz przydarzyła się żonie Bogdana Zdrojewskiego, ministra kultury w rządzie Tuska. Pani Barbara jest aktualnie przewodniczącą wrocławskiej rady miasta, w której do niedawna trwała koalicja PiS, PO i (uwaga) Klubu Rafała Dutkiewicza. Ekstrawagancki ten prezydent Wrocławia. Kluby swojego imienia zakłada. Na pewno podjął taką decyzję siedząc w Fotelu Rafała Dutkiewicza dzierżąc w Ręku Rafała Dutkiewicza Rafała Dutkiewicza Cygaro.

Ale do rzeczy. Jak donosi Radio Wrocław, koalicyjna sielanka ma się skończyć, bo PiS i Klub Rafała Dutkiewicza uradzili, że niepopracie miejskiego budżetu przez PO musi się skończyć odwołaniem pani Zdrojewskiej.

Niby normalna młócka, ale nagle pojawił się Mąż Rafa..., mąż Barbary Zdrojewskiej, minister kultury. Oto jak przed Radiem Wrocław bronił swojej żony. I tu zaczyna się komedia:

"Moja żona po to, żeby być przewodniczącą Rady zrezygnowała z wszystkich możliwych innych zajęć. Poświęciła się właśnie temu stanowisku w stu procentach. Ilość czasu spędzanego w Radzie, na spotkaniach z mieszkańcami, środowiskami była ogromna.

I wydaje mi się, że w tej chwili właściwie koncentracja powinna być raczej na zauważeniu tej pracy niż na rozgrywkach czysto politycznych."

Tak, wy nienawistnicy! Niech zmiażdży was siła moich argumentów! Moja żona powinna zachować to stanowisko, bo nie ma już innych, które może zajmować! A poza tym, ona spędza w tej pracy tak wiele godzin. Ze środowiskami się nawet spotyka!

Jesteśmy wzruszeni do łez. Ze śmiechu. Nie oczekiwaliśmy drugiej obrony Sokratesa, ale minister kultury chociaż dla picu powinien był wspomnieć o jakiejś śladowej chociaż sensowności pracy małżonki. Za to uderzył w tony pana domu: no i co, że pieczeń może spalona, ale doceńmy, że moja szanowna połowica aż 8 godzin ją piekła, a gotowa była nawet dłużej.

http://www.pardon.pl/artykul/7480/minis ... _posluchaj

03 lis 2010, 13:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 77  Następna strona