Teraz jest 07 wrz 2025, 00:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Zwalnianie się z pracy w urzędach 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 sty 2008, 15:05

POSTY        7
Uważam że jak połowa osób by odeszła z us to dopiero wtedy  nasi  :mur: ''kochani'' politycy  (obudzili by się z ręką w nocniku) i poszli po rozum ;o|  ... ale zeby nie było za pozno jak w przypadku lekarzy, których zaczyna brakować gdzieniegdzie...

31 sty 2008, 14:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Uważam że jak połowa osób by odeszła z us to dopiero wtedy  nasi  :mur: ''kochani'' politycy  (obudzili by się z ręką w nocniku) i poszli po rozum ;o|  ... ale zeby nie było za pozno jak w przypadku lekarzy, których zaczyna brakować gdzieniegdzie...

Pozwolę sobie zacytować Urbana vel Uszatka:
Rząd się sam wyżywi.

O braku celników wiedzieli od dawna i od dawna na granicy wschodniej były kolejki. Olali sprawę i już. UE sypnęła kasą na nowe przejścia, to wybudowali ja na granicy ze Słowacją (ostatnie otwarcie chyba w połowie 2007). Poczytaj Frasyniuka lub Palikota. Administracja każdą głupotę zrealizuje bez kosztowo i natychmiastowo, a jak nie to co to ich obchodzi. Musi i już.

31 sty 2008, 18:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:27

POSTY        35
nie wiem jak u was ale u mnie temat się mocno "odgrzewa" niedługo nie wiem kto będzie tu pracował a chętnych nie ma, czegoś takiego nie było od wielu, wielu lat, czy ktoś na górze coś wreszcie zrobi?  W warszawce podobno lawinowo składają wypowiedzenia.

08 lip 2008, 08:14
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

nie wiem jak u was ale u mnie temat się mocno "odgrzewa" niedługo nie wiem kto będzie tu pracował a chętnych nie ma, czegoś takiego nie było od wielu, wielu lat, czy ktoś na górze coś wreszcie zrobi? W warszawce podobno lawinowo składają wypowiedzenia.

No jak możesz... Wielcy już od dawna widzą problem:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Henryk Świniarski – Dyrektor DAP:

- szczegółowo omówił obecne zasady służby przygotowawczej i ułatwienia w tym zakresie,

- zwrócił uwagę na konieczność usystematyzowania pragmatyki zawodowej pracowników skarbowych co do: rekrutacji, wynagrodzeń, ocen, awansów oraz systemu doskonalenia zawodowego,

- Departament Administracji Podatkowej uważa za konieczne zanalizowanie poziomu i przyczyn fluktuacji o kadr pracowników skarbowych w zależności od poziomu wykształcenia.

źródło: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=4337" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...le&ide=4337</a>
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

... a to że nic w tej kwestii nie robią...

08 lip 2008, 10:26

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo(post=32295:date=08. 07. 2008 g. 10:14:name=guga)--><div class='quotetop'>(guga @ 08. 07. 2008 g. 10:14) [snapback]32295[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
nie wiem jak u was ale u mnie temat się mocno "odgrzewa" niedługo nie wiem kto będzie tu pracował a chętnych nie ma, czegoś takiego nie było od wielu, wielu lat, czy ktoś na górze coś wreszcie zrobi? W warszawce podobno lawinowo składają wypowiedzenia.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Henryk Świniarski – Dyrektor DAP:
- szczegółowo omówił obecne zasady służby przygotowawczej i ułatwienia w tym zakresie,
- zwrócił uwagę na konieczność usystematyzowania pragmatyki zawodowej pracowników skarbowych co do: rekrutacji, wynagrodzeń, ocen, awansów oraz systemu doskonalenia zawodowego,
- Departament Administracji Podatkowej uważa za konieczne zanalizowanie poziomu i przyczyn fluktuacji o kadr pracowników skarbowych w zależności od poziomu wykształcenia.

źródło: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=4337" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...le&ide=4337</a>

A może nie robią z powodu braków kadrowych... ;)

08 lip 2008, 11:31
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
jeju... cały departament by "wymietło" ...  :blink:  ?

08 lip 2008, 11:35
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
"zanalizowanie poziomu i przyczyn fluktuacji" -a ja zastanawiałem się czym ten Departament się zajmuje :lol:

08 lip 2008, 20:13
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Cóż, zgodnie z wypowiedzią szefa DAP, przedmiotowy Departament "uważa za konieczne"... i ta uwaga absorbuje cały Departament do tego stopnia, że czasu i sił na co inne nie starcza...

08 lip 2008, 21:20
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=32295:date=08. 07. 2008 g. 10:14:name=guga)--><div class='quotetop'>(guga @ 08. 07. 2008 g. 10:14) [snapback]32295[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
czegoś takiego nie było od wielu, wielu lat, czy ktoś na górze coś wreszcie zrobi?
W warszawce podobno lawinowo składają wypowiedzenia.

Jak to nic nie robią??!!
1. uważają za konieczne zanalizowanie
a więc
2. będą (chyba!) analizować.

Pismo było z 10 kwietnia 2008 r., to może już nawet zaczęli?...
Jestem strasznie ciekaw jakie wnioski wyciągną z tej analizy? :o
A Wy? Jakie macie (wnioski) ?

Ostatnio edytowano 09 lip 2008, 06:53 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

08 lip 2008, 21:30
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Drogi Nadirze... to że uważają coś za konieczne nie znaczy że będą to sami robić... "letka" NADIRterpretacja moim zdaniem...

08 lip 2008, 21:32
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 18:36

POSTY        48
U nas szefostwo i inni z "wysokiej" i starej gwardii nie mogą dojść do siebie - jak można przyjąć się do pracy do US i zamiast grzecznie tyrać to po przejściu szkoleń itd. zwolnić się po pół roku?
W tym półroczu wymówienia złożyło już dwoje młodych i szykują się następni, mimo to że US jest w małym mieście i nie ma tu dużo lukratywnych ofert pracy (takich jak w US) :blink:

Ostatnio edytowano 09 lip 2008, 06:41 przez skarbus1, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2008, 06:40
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]

... zjawisko przybiera na sile - i tyle...

Ostatnio edytowano 09 lip 2008, 07:12 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2008, 07:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:18

POSTY        61

...

Wnioski?
Już wyciągnięte.
Złożyłem papiery do Urzędu Marszałkowskiego, zdałem test, czekam na wezwanie na rozmowę. A co najciekawsze, nikt w US nic nie wie  :lol:  :lol:
Jak się dostanę, biorę urlop, a potem rzucam to z dnia na dzień i róbta co chceta, a jak nie chceta to nie róbta.
A jak się nie dostanę, to będę próbował dalej. Wiać ze skarbówki jak najszybciej.
Przykłady? Proszę bardzo.
1. Jedna osoba z naszego US przygotowuje się do założenia własnej firmy
2. Jedna osoba z naszego US stara się o pracę w Urzędzie miasta (burmistrz sąsiadem ...)
3. Ja szukam aktywnie innej pracy.
4. Kolega z pokoju coraz częściej przebąkuje o przeprowadzce do Warszawy
Cztery osoby z czterdziestu paru to cirka 10 procent, a to tylko ci o których wiem.
MF istnieje sam sobie, przypomina sobie o istnieniu US jak dane są mu potrzebne na wczoraj, ale pocieszę Was: w MSWiA jest podobno jeszcze gorzej.
I jeszcze jedno: stażystami roboty się nie przerobi, jak rzekłem: róbta co chceta.

"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, to napewno to zepsujesz" :czytaj:

09 lip 2008, 07:28
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
Do roboty!
A nie wydziwiać... wszędzie trzeba pracować!
:D

09 lip 2008, 09:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 97 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona