Teraz jest 05 wrz 2025, 23:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona
Motywacja do pracy w skarbówce 
Autor Treść postu

REJESTRACJA12 gru 2006, 14:14

POSTY        19

LOKALIZACJATricity

<!--quoteo(post=18151:date=11. 11. 2007 g. 15:40:name=Kropelka)--><div class='quotetop'>(Kropelka @ 11. 11. 2007 g. 15:40) [snapback]18151[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=18112:date=10. 11. 2007 g. 20:36:name=Fiufiureczka)--><div class='quotetop'>(Fiufiureczka @ 10. 11. 2007 g. 20:36) [snapback]18112[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mnie w skarbowości, trzymają mnie ciekawe sprawy, pomimo, że są trudne i ciężkie. Wielość stosowanych w sprawach ustaw jest naprawdę duża. Przez co uczę się ciągle czegoś nowego i ciąglę się rozwijam :)  To mnie motywuje do pracy w skarbówce.

Już myślałam, że to ze mną jest coś nie tak ale jednak są ludzie, którzy tak jak ja przychodzą z zapałem. Może pomyślicie, że jestem naiwna ale ja naprawdę lubię to co robię. Kazda sprawa jest inna i tak samo ciekawa. Uwielmiam sprawy trudne i skomplikowane. I to jest moim motorem.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
no to jesteśmy we dwie  :)

Ja też chcę z wami dziewczęta  :zeby: Podzielcie się zapałem.

Juhas                    

Mnie motywuje to, że nie muszę mieć do niczego motywacji...

:zeby:  nie można było lepiej tego ująć

17 gru 2007, 10:07
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Jakoś nikt nie zauważył ,że w grudniu jesteśmy dodatkowo motywowani bo dostajemy paczki świąteczne lub bony i w dodatku pracujemy krócej z powodu świąt ;-))

Ostatnio edytowano 17 gru 2007, 17:38 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

17 gru 2007, 17:37

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Jakoś nikt nie zauważył ,że w grudniu jesteśmy dodatkowo motywowani bo dostajemy paczki świąteczne lub bony i w dodatku pracujemy krócej z powodu świąt ;-))

Idąc tym tropem najbardziej zmotywowany jestem w takim razie w miesiącu gdy przebywam na urlopie wypoczynkowym.  :D

17 gru 2007, 17:53
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=20848:date=17. 12. 2007 g. 17:37:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 17. 12. 2007 g. 17:37) [snapback]20848[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Idąc tym tropem najbardziej zmotywowany jestem w takim razie w miesiącu gdy przebywam na urlopie wypoczynkowym.  :D
Na wiecej motywacji bym nie liczył  - aż do grudnia 200...     państwo staniało ;-(

Ostatnio edytowano 17 gru 2007, 18:10 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

17 gru 2007, 18:10

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Na wiecej motywacji bym nie liczył  - aż do grudnia 200...     państwo staniało ;-(

No to mnie pocieszyłeś. Jeszcze tylko wytrzymać dwa lata ( 31.12.2009 ) i będzie lepiej. :D

17 gru 2007, 21:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2007, 11:18

POSTY        29

<!--quoteo(post=18151:date=11. 11. 2007 g. 15:40:name=Kropelka)--><div class='quotetop'>(Kropelka @ 11. 11. 2007 g. 15:40) [snapback]18151[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=18112:date=10. 11. 2007 g. 20:36:name=Fiufiureczka)--><div class='quotetop'>(Fiufiureczka @ 10. 11. 2007 g. 20:36) [snapback]18112[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mnie w skarbowości, trzymają mnie ciekawe sprawy, pomimo, że są trudne i ciężkie. Wielość stosowanych w sprawach ustaw jest naprawdę duża. Przez co uczę się ciągle czegoś nowego i ciąglę się rozwijam :)  To mnie motywuje do pracy w skarbówce.

Już myślałam, że to ze mną jest coś nie tak ale jednak są ludzie, którzy tak jak ja przychodzą z zapałem. Może pomyślicie, że jestem naiwna ale ja naprawdę lubię to co robię. Kazda sprawa jest inna i tak samo ciekawa. Uwielmiam sprawy trudne i skomplikowane. I to jest moim motorem.

Popracuj bez awansu 10 lat to zobaczymy jaką będziesz miała motywację...  :lol:

ps. po 10 latach każda sprawa przypomina jakąś starą sprawę... nudy nudy

Nie zgodzę się z tobą. przepracowałam w US prawie 10 lat i doświadczenie mam nie małe. Sprawy są zupełnie inne i coraz ciekawsze. Widoczenie nie lubisz tego co robisz dlatego nudzi cię twoja praca. Zwiększ twoją wydajność a pracodawca na pewno Cię zauważy.

18 gru 2007, 11:05
Znawca

REJESTRACJA26 paź 2006, 08:26

POSTY        107
Najbardziej motywuje pół wieku na karku, zespół wypalenia zawodowego :mur:  i brak prawa do wcześniejszej emerytury  <_< . Ale to następuje dopiero po 20 latach pracy w tej twórczej administracji, więc wszystko przed Wami! Powodzenia. :piwo:

18 gru 2007, 13:26

REJESTRACJA12 gru 2006, 14:14

POSTY        19

LOKALIZACJATricity

<!--quoteo(post=20775:date=15. 12. 2007 g. 17:52:name=Kanadyjczyk)--><div class='quotetop'>(Kanadyjczyk @ 15. 12. 2007 g. 17:52) [snapback]20775[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Popracuj bez awansu 10 lat to zobaczymy jaką będziesz miała motywację...  :lol:

ps. po 10 latach każda sprawa przypomina jakąś starą sprawę... nudy nudy

Nie zgodzę się z tobą. przepracowałam w US prawie 10 lat i doświadczenie mam nie małe. Sprawy są zupełnie inne i coraz ciekawsze. Widoczenie nie lubisz tego co robisz dlatego nudzi cię twoja praca. Zwiększ twoją wydajność a pracodawca na pewno Cię zauważy.

Jaki pracodawca zauważa wydajność? Chyba na produkcji przy taśmie... B)))

18 gru 2007, 13:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Właśnie w grudniu mija 15 lat mojej pracy w skarbówce. Cóż - było lepiej a potem już tylko gorzej. Wniosek do jakiego doszedłem - albo jestem za leniwy albo za tchórzliwy żeby po takim czasie zmienić robotę!
Niech mnie ktoś przytuli...

18 gru 2007, 14:06
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Idzie Nowy Rok, może w ramach noworocznym postanowień postanów zmienić robotę na lepszą.
Ja przynajmniej taki zamiar mam.
Chyba, że się kimnę w Sylwka przed północą i nici z postanowienia i kolejny rok w plechy...  :angry2:

18 gru 2007, 14:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:07

POSTY        7

A może tak dostanę parę cennych rad w zakresie zwiększenia wydajności  :lol:  to może ja pracuję na akort  ale o tym nie wiem i cały czas żyję w nieświadomości ciekawe.  Poza tym nie zgadzam się że tylko ciekawe sprawy mają mnie motywować nie oszukujmy się ale każdy pracuje żeby otrzymać godne wynagrodzenie za swoją pracę a zaangażowanie mile widziane.

18 gru 2007, 15:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lis 2007, 20:50

POSTY        19

LOKALIZACJAPółnoc

70%- dążenie do tego by być jak najlepszym nawet jeśli g.... ci płacą  :mur:

20%- pracuj, dobrze by nauczyć się  wszystkiego za co  ci o wiele lepiej zapłacą  w innej pracy

10%- kiedy odejdę z US nikt nie będzie mógł powiedzieć, że byłem leserem, leniem itp.

W sumie po 1 roku pracy w US najbardziej  jestem zmotywowany do tego by zmienić pracę by po 30 nie przyzwyczaić się do tej  pracy ( stać się zbyt wygodny)

18 gru 2007, 20:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Wezmę się w garść - kupię połówkę (2 - bo jedna to nic) i też w sylwestra zrobię mocne postanowienie...
Mimo wszystko - niech mnie ktos przytuli!

18 gru 2007, 20:46

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Mnie to zawsze niesamowicie motywują takie informacje:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ministerstwo Finansów informuje, że Polska otrzymała prestiżową nagrodę Swiss Franc Bond of the Year przyznaną przez International Financing Review za przeprowadzoną w maju br. transakcję emisji obligacji Skarbu Państwa na rynku szwajcarskim. Nagroda przyznawana jest co roku przez specjalistyczne wydawnictwo IFR dla najlepiej zrealizowanej emisji obligacji w danej walucie wśród wszystkich emitentów. Przyznana nagroda jest potwierdzeniem niekwestionowanego sukcesu transakcji. Przeprowadzona emisja (dwie transze obligacji o zapadalności 5 i 12 lat oraz wartości nominalnej odpowiednio 500 mln i 1 mld CHF) doceniona została uprzednio przez szwajcarską i międzynarodową prasę branżową oraz uczestników rynku.

Skarb Państwa przeprowadza emisje obligacji na rynku szwajcarskim od 2004 roku. Tegoroczna transakcja ugruntowała pozycję Polski, jako wiarygodnego emitenta, co znalazło odzwierciedlenie w bardzo dużym zainteresowaniu emisją ze strony inwestorów.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Co tam moja skromna osoba i przyziemne życiowe problemy, przy kolejnych sukcesach Mojego Państwa. :brawa:

18 gru 2007, 21:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona