W związku z informacją o dodatkach za udział w zespołach zadaniowych ...Czy ktoś z IAS Warszawa jest w jakimkolwiek zespole zadaniowym lub dostał taką informację, że w danym urzędzie takie zespoły są i można się ubiegać o uczestnictwo? U nas niestety nikt nic nie wie coby coś takiego miało istnieć, a może to są jakieś tajne zespoły i potajemnie wybrane osoby....A swoją drogą ..czy udział w akcji "kasy online" osoby spoza kontroli to udział w zespole ?
16 lut 2021, 20:11
Re: Nagrody 2021
Kiedy będą płacone zadaniowe w IAS Warszawa? Po kwartale? Dodam że w naszym US nikt po godzinach nie siedzi a zespoły są tworzone do pomocy. Chyba nie znaczy to że nikt nie dostanie złamanego grosza za pracę na maxa...
17 lut 2021, 08:01
Za pracę na maxa w 8h masz wynagrodzenie. Mowa była, że zadaniowe będą dla osób, które po godzinach pracy będą pracowały dodatkowo.
17 lut 2021, 08:57
Czyli jak nikt w urzędzie nie pracuje po godzinach i nie było takich propozyczcji, oznaczav że dodatków zadaniowych w takim urzędzie nie będzie w ogóle? No coś tu chyba nie tak...
17 lut 2021, 11:58
A skąd pomysł, że będą? Nie po to premie kwartalne zabrali, by teraz co miesiąc dodatkami zadaniowymi sypać, tak to nie działa, nie da firma - to nie spółka państwowa.
17 lut 2021, 12:43
Donatella
Czyli jak nikt w urzędzie nie pracuje po godzinach i nie było takich propozyczcji, oznaczav że dodatków zadaniowych w takim urzędzie nie będzie w ogóle? No coś tu chyba nie tak... :zly1:
Oficjalnie zabrali nam premie, ale przecież nikt nie mówił, że za to będą jakiekolwiek dodatki, więc nie rozumiem o co pretensje
17 lut 2021, 13:55
Herbatnick
Za pracę na maxa w 8h masz wynagrodzenie. Mowa była, że zadaniowe będą dla osób, które po godzinach pracy będą pracowały dodatkowo.
Na rzecz innych.... Normalna sytuacja w MF
17 lut 2021, 16:38
Donatella
Kiedy będą płacone zadaniowe w IAS Warszawa? Po kwartale? Dodam że w naszym US nikt po godzinach nie siedzi a zespoły są tworzone do pomocy. Chyba nie znaczy to że nikt nie dostanie złamanego grosza za pracę na maxa...
Zadaniowe? Będzie dobrze, jak wypłacą kontrolerskie, bo teraz przyznają je na kwartał, czyż nie?
17 lut 2021, 22:41
Mnie jedna rzecz sie nie zgadza, skoro nie ma na nagród to czemu nadal robiony jest odpis na fundusz nagród? Ktos umie to wyjaśnić? Czy związki coś robią w tym kierunku?
25 lut 2021, 21:49
Pewnie dlatego, że nagrody są zawieszone a nie zabrane na amen. Więc odpis musi w razie gdyby nagle pinokio odwiesił wstrzymanie nagród.
26 lut 2021, 07:22
Karnica
Mnie jedna rzecz sie nie zgadza, skoro nie ma na nagród to czemu nadal robiony jest odpis na fundusz nagród? Ktos umie to wyjaśnić? Czy związki coś robią w tym kierunku?
O ile dobrze zrozumiałem, to "zawieszenie" nagród nie dotyczy wszystkich wypłat. Tak np. "trzynastek" jedynie w zakresie ich powiększenia o "zawieszone" fundusze z "modernizacji". W takim wypadku wszystko się zgadza. Oczywiście - mogę się mylić ...
26 lut 2021, 10:34
Karnica
Nie ma odpisu na fundusz nagród.
26 lut 2021, 17:58
skarbnik17
Karnica
Nie ma odpisu na fundusz nagród ➡️ art. 17 ustawy z dnia 19 listopada 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2021