Teraz jest 05 wrz 2025, 23:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Zdalna praca w Urzędzie Skarbowym? 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2020, 19:37

POSTY        61
Post Re: Zdalna praca w Urzędzie Skarbowym?
Na komputerach w pracy też się wiesza. Wydaje mi się, że to skutek przeciążenia. Mi udało się zalogować i nawet normalnie pracować tylko w późnych godzinach wieczornych.

23 mar 2020, 22:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2014, 17:37

POSTY        34
kurkarol                    

Na komputerach w pracy też się wiesza. Wydaje mi się, że to skutek przeciążenia. Mi udało się zalogować i nawet normalnie pracować tylko w późnych godzinach wieczornych.

Tak myślałem, że powód tych błędów i wieszania się Ateny to duże przeciążenie.
Mi również udało się prawidłowo przejść przez moduły szkolenia dopiero wieczorem :)

24 mar 2020, 09:03
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34
szarotka1977                    

Kierowniczka                    

Logujemy się na szkolenie poprzez Serwis Służby Cywilnej na http://www.gov.pl?

Tak mi działa: https://atena2.mf.gov.pl/login/index.php
Może była przerwa:
23 marca 2020 r. w godzinach 16:00-20:00 resortowa platforma e-learningowa Atena2 będzie okresowo niedostępna z powodu prowadzonych prac serwisowych.

Haha, a najlepsze że Atena śmigała prawidłowo w dniu 23.03.2020 r. między 18:00 a 19:00 bo zrobiłem moduł szkoleniowy.
Więc to co piszą admini na Atenie ma się nijak z rzeczywistością.

24 mar 2020, 09:06
Początkujący

REJESTRACJA30 lip 2009, 15:53

POSTY        7
Czy udało się komuś przebrnąć przez etap logowania nie mówiąc o odbyciu szkolenia?
Dzisiaj pierwszy raz udało mi się zalogować na stronę główną atena2 i na tym koniec, ciągle wyrzuca mnie wskazując błędy 404 lub 503.

24 mar 2020, 09:22
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34
Kierowniczka                    

Czy udało się komuś przebrnąć przez etap logowania nie mówiąc o odbyciu szkolenia?
Dzisiaj pierwszy raz udało mi się zalogować na stronę główną atena2 i na tym koniec, ciągle wyrzuca mnie wskazując błędy 404 lub 503.

Daj sobie spokój z Ateną w ciągu dnia bo nic nie zadziałasz a tylko zdenerwujesz się ciągłymi błędami strony.
Mi nawet nie odpisali na email od wczoraj jak napisałam do admina Ateny.
Winny jest tylko i wyłączenie system po stronie udostępniających szkolenia.

24 mar 2020, 11:01
Amator

REJESTRACJA04 paź 2011, 19:30

POSTY        24
No, widać idą zmiany, coś się zmienia w kierunku jakości i warunków pracy zdalnej. Lepiej późno niż wcale.

25 mar 2020, 18:39
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34
ciampel                    

No, widać idą zmiany, coś się zmienia w kierunku jakości i warunków pracy zdalnej. Lepiej późno niż wcale.

Piszesz o Atenie czy o coś innego chodzi? Bo jeśli o Atenę chodzi to dalej tak samo tragicznie to chodzi jak chodziło.
Trzeba mieć cierpliwość do "białych stron" z Errorami.
Dziwne, szkolenia zapisane na platformie w standardzie SCORM, wiele firm udostępnia w tej formie i wszystko śmiga, każdy ma windows i przeglądarki, które same aktualizują się ale tylko w administracji zawsze problemy, żeby to wszystko chodziło prawidłowo.

26 mar 2020, 10:27
Amator

POSTY        24
colin3                    

ciampel                    

Piszesz o Atenie czy o coś innego chodzi? Bo jeśli o Atenę chodzi to dalej tak samo tragicznie to chodzi jak chodziło.
Trzeba mieć cierpliwość do "białych stron" z Errorami.
Dziwne, szkolenia zapisane na platformie w standardzie SCORM, wiele firm udostępnia w tej formie i wszystko śmiga, każdy ma windows i przeglądarki, które same aktualizują się ale tylko w administracji zawsze problemy, żeby to wszystko chodziło prawidłowo.

----
ATENA2, OK, żeby tylko dała pełne pole do szkoleń w czasie pracy. Wielu pisze, że udaje im się to dopiero w godzinach wieczornych.
Mamy nadzieję, że ten stan się zmieni i chcący przejść zalecane im etapy, w dzień będą mogli je zrealizować.
Pisząc o nadchodzących zmianach, miałem na myśli potwierdzoną informację o prawach dostępu w czasie pracy zdalnej do aplikacji systemowych.

26 mar 2020, 17:25
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2010, 10:55

POSTY        1
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wejść na pocztę służbową w domu.

27 mar 2020, 20:35
Amator

POSTY        24
Gwiazdka78                    

Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wejść na pocztę służbową w domu.

Nie da się w obecnym czasie zwyczajnie, powiedzmy. Szkoda.
W innej priorytetowej sytuacji jaką mamy obecnie w zwalczaniu COVID-19, Pracodawca może Ci ją udostępnić, gdy są takie uzasadnione potrzeby - np komunikowanie się wyłącznie przez pocztę służbową w wyniku oddelegowania do pracy zdalnej.

27 mar 2020, 21:10
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 mar 2020, 17:32

POSTY        3
Witam
U nas w US Izba Szczecin nowość wszyscy czyli te osoby co idą na prace zdalną biorą urządzenia mobilne do domu tj. komputer na których pracują  na co dzień :rotfl:

27 mar 2020, 23:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
Szkoleń robić w Atenie nie polecam, przeciążenie strony, liczne błędy. Przebrnąć przez test to prawdziwa sztuka na godzinę zabawy i klikania F5. Sama praca bez dostępu do systemu może się sprawdzić dla PP gdzie zrobi się wydruki ma materiały i pisze się te 100 stron decyzji. Trudno mi sobie wyobrazić co można robić w domu pracując np. w SOB czy egzekucji. Jedynie czytać przepisy lub robić 1 szkolenie w Atenie przez 3 dni ;-) Ale niech tak będzie przynajmniej uczciwie pracownicy wszystkich działów nie będą narażeni.

28 mar 2020, 09:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:42

POSTY        11
olapindor                    

Witam
U nas w US Izba Szczecin nowość wszyscy czyli te osoby co idą na prace zdalną biorą urządzenia mobilne do domu tj. komputer na których pracują  na co dzień :rotfl:

Dzień dobry,
Mam pytanie (nie mam pojęcia o kwestiach stricte informatycznych, więc proszę się nie śmiać;-) Po włączeniu w domu kompa pojawia się coś takiego: "BitLocker Wprowadź hasło, aby odblokować ten dysk ." Rozumiem, że mam się skontaktować z urzędowym informatykiem, a sama nie kombinować?

Ostatnio edytowano 29 mar 2020, 10:12 przez malena, łącznie edytowano 1 raz

29 mar 2020, 10:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2009, 19:17

POSTY        44
Tak, tylko póki co, nie ma dostępu do wielu rzeczy. Za to jest poczta  :brawa: , więc da się dużo zrobić

29 mar 2020, 10:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona