Na komputerach w pracy też się wiesza. Wydaje mi się, że to skutek przeciążenia. Mi udało się zalogować i nawet normalnie pracować tylko w późnych godzinach wieczornych.
23 mar 2020, 22:44
Re: Zdalna praca w Urzędzie Skarbowym?
kurkarol
Na komputerach w pracy też się wiesza. Wydaje mi się, że to skutek przeciążenia. Mi udało się zalogować i nawet normalnie pracować tylko w późnych godzinach wieczornych.
Tak myślałem, że powód tych błędów i wieszania się Ateny to duże przeciążenie. Mi również udało się prawidłowo przejść przez moduły szkolenia dopiero wieczorem
24 mar 2020, 09:03
szarotka1977
Kierowniczka
Logujemy się na szkolenie poprzez Serwis Służby Cywilnej na http://www.gov.pl?
Tak mi działa: https://atena2.mf.gov.pl/login/index.php Może była przerwa: 23 marca 2020 r. w godzinach 16:00-20:00 resortowa platforma e-learningowa Atena2 będzie okresowo niedostępna z powodu prowadzonych prac serwisowych.
Haha, a najlepsze że Atena śmigała prawidłowo w dniu 23.03.2020 r. między 18:00 a 19:00 bo zrobiłem moduł szkoleniowy. Więc to co piszą admini na Atenie ma się nijak z rzeczywistością.
24 mar 2020, 09:06
Czy udało się komuś przebrnąć przez etap logowania nie mówiąc o odbyciu szkolenia? Dzisiaj pierwszy raz udało mi się zalogować na stronę główną atena2 i na tym koniec, ciągle wyrzuca mnie wskazując błędy 404 lub 503.
24 mar 2020, 09:22
Kierowniczka
Czy udało się komuś przebrnąć przez etap logowania nie mówiąc o odbyciu szkolenia? Dzisiaj pierwszy raz udało mi się zalogować na stronę główną atena2 i na tym koniec, ciągle wyrzuca mnie wskazując błędy 404 lub 503.
Daj sobie spokój z Ateną w ciągu dnia bo nic nie zadziałasz a tylko zdenerwujesz się ciągłymi błędami strony. Mi nawet nie odpisali na email od wczoraj jak napisałam do admina Ateny. Winny jest tylko i wyłączenie system po stronie udostępniających szkolenia.
24 mar 2020, 11:01
No, widać idą zmiany, coś się zmienia w kierunku jakości i warunków pracy zdalnej. Lepiej późno niż wcale.
25 mar 2020, 18:39
ciampel
No, widać idą zmiany, coś się zmienia w kierunku jakości i warunków pracy zdalnej. Lepiej późno niż wcale.
Piszesz o Atenie czy o coś innego chodzi? Bo jeśli o Atenę chodzi to dalej tak samo tragicznie to chodzi jak chodziło. Trzeba mieć cierpliwość do "białych stron" z Errorami. Dziwne, szkolenia zapisane na platformie w standardzie SCORM, wiele firm udostępnia w tej formie i wszystko śmiga, każdy ma windows i przeglądarki, które same aktualizują się ale tylko w administracji zawsze problemy, żeby to wszystko chodziło prawidłowo.
26 mar 2020, 10:27
colin3
ciampel
Piszesz o Atenie czy o coś innego chodzi? Bo jeśli o Atenę chodzi to dalej tak samo tragicznie to chodzi jak chodziło. Trzeba mieć cierpliwość do "białych stron" z Errorami. Dziwne, szkolenia zapisane na platformie w standardzie SCORM, wiele firm udostępnia w tej formie i wszystko śmiga, każdy ma windows i przeglądarki, które same aktualizują się ale tylko w administracji zawsze problemy, żeby to wszystko chodziło prawidłowo.
---- ATENA2, OK, żeby tylko dała pełne pole do szkoleń w czasie pracy. Wielu pisze, że udaje im się to dopiero w godzinach wieczornych. Mamy nadzieję, że ten stan się zmieni i chcący przejść zalecane im etapy, w dzień będą mogli je zrealizować. Pisząc o nadchodzących zmianach, miałem na myśli potwierdzoną informację o prawach dostępu w czasie pracy zdalnej do aplikacji systemowych.
26 mar 2020, 17:25
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wejść na pocztę służbową w domu.
27 mar 2020, 20:35
Gwiazdka78
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wejść na pocztę służbową w domu.
Nie da się w obecnym czasie zwyczajnie, powiedzmy. Szkoda. W innej priorytetowej sytuacji jaką mamy obecnie w zwalczaniu COVID-19, Pracodawca może Ci ją udostępnić, gdy są takie uzasadnione potrzeby - np komunikowanie się wyłącznie przez pocztę służbową w wyniku oddelegowania do pracy zdalnej.
27 mar 2020, 21:10
Witam U nas w US Izba Szczecin nowość wszyscy czyli te osoby co idą na prace zdalną biorą urządzenia mobilne do domu tj. komputer na których pracują na co dzień
27 mar 2020, 23:14
Szkoleń robić w Atenie nie polecam, przeciążenie strony, liczne błędy. Przebrnąć przez test to prawdziwa sztuka na godzinę zabawy i klikania F5. Sama praca bez dostępu do systemu może się sprawdzić dla PP gdzie zrobi się wydruki ma materiały i pisze się te 100 stron decyzji. Trudno mi sobie wyobrazić co można robić w domu pracując np. w SOB czy egzekucji. Jedynie czytać przepisy lub robić 1 szkolenie w Atenie przez 3 dni ;-) Ale niech tak będzie przynajmniej uczciwie pracownicy wszystkich działów nie będą narażeni.
28 mar 2020, 09:03
olapindor
Witam U nas w US Izba Szczecin nowość wszyscy czyli te osoby co idą na prace zdalną biorą urządzenia mobilne do domu tj. komputer na których pracują na co dzień
Dzień dobry, Mam pytanie (nie mam pojęcia o kwestiach stricte informatycznych, więc proszę się nie śmiać;-) Po włączeniu w domu kompa pojawia się coś takiego: "BitLocker Wprowadź hasło, aby odblokować ten dysk ." Rozumiem, że mam się skontaktować z urzędowym informatykiem, a sama nie kombinować?
Ostatnio edytowano 29 mar 2020, 10:12 przez malena, łącznie edytowano 1 raz
29 mar 2020, 10:08
Tak, tylko póki co, nie ma dostępu do wielu rzeczy. Za to jest poczta , więc da się dużo zrobić