Teraz jest 04 wrz 2025, 07:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Ciąża 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA02 lis 2016, 08:46

POSTY        5
Post Re: Ciąża
Wtrącę jeszcze jedną sprawę bo owszem jest wiele tematów typu że L4 podczas ciąży to takie cudowne itp. Bo panie się o mało nie przekrzyczą w tym jakie to są same zalety. Że 100 % płatne, że odchodzą koszty dojazdu do pracy, że można nic nie robić, że w domu to taka cudowna i zbilansowana dieta i w ogóle, że średnia pensja z 12 miesięcy jest wyższa bo coś tam się wlicza. Ja traktuję ludzi którzy się tu wypowiadają jako świadomych i takich którzy znają także ciemne strony takich zwolnień. Myślę, że kobieta przechodząca na takie zwolnienie jest też świadoma tego że konsekwencją takiej decyzji jest naliczanie się w tym momencie okresu NIESKŁADKOWEGO ! Owszem są kobiety które lekkomyślnie lecą na zwolnienie nie znając konsekwencji ale czasami trzeba się zastanowić czy warto. A po konsultacji z lekarzem myślę że każda kobieta w ciąży podejmie decyzję zgodną z własnym zdaniem i sumieniem.

22 gru 2016, 12:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
Ale się ośmieszacie :) Wyraźnie napisałem, że tylko część (nawet nie większość) kobiet ciężarnych postępuje w sposób nieuczciwy. Teraz czytam, że według mnie "każda kobieta która dowiaduje się o ciąży od razu idzie na zwolnienie". I wy dziwicie się, że kobiety w ciąży czasami spotykają się ze stereotypową antypatią w miejscach pracy? Już raz napisałem, powtórzę - jazgot nie zmieni oczywistego faktu, że problem w Polsce istnieje. Wynika to nawet ze statystyk, nie trzeba zgłębiać się w poszczególne przypadki.

Wstyd mi, że funkcjonariusze publiczni tolerują cwaniactwo, a nawet w zacięty sposób próbują je bronić.

A zanim ktoś ponownie fałszywie oskarży mnie o uznawanie wszystkich kobiet za oszustki, uprzedzam - na mnie nie robi to wrażenia, a sami sobie wystawiacie świadectwo tępoty lub złośliwości.

22 gru 2016, 15:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
biedronki15                    

Trzymajcie mnie bo chyba czegoś tu nie rozumiem. kobieta w ciąży właśnie została porównana do oszusta, który nie płaci/wyłudza podatki? :brawa:
Nawet nie będę tego komentować, bo nie da się tego zrobić.
Kończę dyskusję stwierdzeniem jakże przykrym, że wszystkie te negatywne wpisy są od mężczyzn...

Kobieta w ciąży nie jest oszustem. Ale patrząc na statystyki ciąża jest najcięższą chorobą.

27 gru 2016, 14:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 45 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4