Teraz jest 04 wrz 2025, 08:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu

REJESTRACJA04 wrz 2015, 22:39

POSTY        19
Post Re: SSP
Ty się chopie zajmij swoim życiem a nie w wekeend o SSP i SZD myślisz.  pije-===[

06 gru 2015, 18:55
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
Zaskoczenie jak na razie funkcjonalnością systemu...

06 gru 2015, 18:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:02

POSTY        220
bolismatunore                    

Ty się chopie zajmij swoim życiem a nie w wekeend o SSP i SZD myślisz.  pije-===[

...wiadomo, wiadomo... ale pytam, bo już sporo czasu temu wróciłem z US i u nas funkcjonalność jest 100% - potem się okaże jak w codziennej pracy śmiga, ale na dzień dobry jest nieźle :)

06 gru 2015, 19:03

REJESTRACJA04 wrz 2015, 22:39

POSTY        19
U nas wszystko leży i kwiczy nikt nie ma o niczym bladego pojęcia.

06 gru 2015, 19:17
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Ale wejdzie czy nie wejdzie od jutra SSP, wie ktoś?

06 gru 2015, 19:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 10:53

POSTY        108
Dzisiaj niektórzy walczyli/walczą aby weszło ;-)

06 gru 2015, 19:27
Znawca
Własny awatar

POSTY        220
jeśli wszystkie 379 us zgłoszą wykonanie zadań zgodnie z harmonogramem i potwierdzą zgodność BZ z P2B z BO w SSP - to teoretycznie wchodzimy od jutra... ale... skoro ustawa o AP jest już przesunięta to w zasadzie nie wiadomo na czym stoimy, bo przecież wszelkie zmiany zostały wniesione tą ustawą, nawet nie wiem czy CKR nie wynika z niej... ???

06 gru 2015, 19:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
Czy wejdzie to zależy od MF. Chyba w MF są świadomi jak czasochłonne są te dwa wchodzące systemy ( nic nie ubywa a przybywa). Z kolei SZD w dzisiejszym wydaniu i dzisiejszej papierologii  to szaleństwo dla US-ów, to kamień do dna. Sam SSP może nie jest taki zły ale przede wszystkim trzeba je poznać a kiedy ?, kiedy uczyć się systemów i wykonywać zadania US-ów?, przecież płacą nam za 8 godz a nie 24.

06 gru 2015, 19:54
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
Myślę, że gdyby miało nie wejść, to byśmy z tym dzisiaj nie walczyli.
Dzisiaj SSP działało bardzo płynnie, ale przecież dzisiaj zalogowani byli nieliczni. Zobaczymy co będzie jutro jak wszyscy zaczną pracować...

06 gru 2015, 20:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
misiekp                    

jeśli wszystkie 379 us zgłoszą wykonanie zadań zgodnie z harmonogramem i potwierdzą zgodność BZ z P2B z BO w SSP - to teoretycznie wchodzimy od jutra... ale... skoro ustawa o AP jest już przesunięta to w zasadzie nie wiadomo na czym stoimy, bo przecież wszelkie zmiany zostały wniesione tą ustawą, nawet nie wiem czy CKR nie wynika z niej... ?

Dobrze aby się to wyjaśniło przed 5 rano gdy mają być wgrywane poprawki .
Ten fragment wchodzi , może to wystarczy
"2) w drodze zarządzenia - zasady rachunkowości oraz plany kont dla organów podatkowych podległych Ministrowi Finansów, w zakresie poboru i rozliczenia podatków, opłat, wpłat z zysku przedsiębiorstw państwowych, jednoosobowych spółek Skarbu Państwa oraz banków państwowych, a także innych niepodatkowych należności budżetowych, do których poboru, ustalania lub określania są uprawnione organy podatkowe"
link:http://www.przepisy.gofin.pl/przepisy,4,23,59,3263,,,ustawa-z-dnia-10072015-r-o-administracji-podatkowej.html

06 gru 2015, 20:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        220
ale obwieszczenia o mikrorachunkach jakoś brak :)

06 gru 2015, 20:46
Znawca
Własny awatar

POSTY        220
jemiola                    

Myślę, że gdyby miało nie wejść, to byśmy z tym dzisiaj nie walczyli.
Dzisiaj SSP działało bardzo płynnie, ale przecież dzisiaj zalogowani byli nieliczni. Zobaczymy co będzie jutro jak wszyscy zaczną pracować...

...dokładnie tak, ale jeśli nagle ktoś to cofnie, to będzie tylko gorzej, bo trzeba będzie nadgonić zaległe dane do poltaxu :)

06 gru 2015, 20:47
Znawca
Własny awatar

POSTY        220
szarotka1977                    

misiekp                    

jeśli wszystkie 379 us zgłoszą wykonanie zadań zgodnie z harmonogramem i potwierdzą zgodność BZ z P2B z BO w SSP - to teoretycznie wchodzimy od jutra... ale... skoro ustawa o AP jest już przesunięta to w zasadzie nie wiadomo na czym stoimy, bo przecież wszelkie zmiany zostały wniesione tą ustawą, nawet nie wiem czy CKR nie wynika z niej... ?

Dobrze aby się to wyjaśniło przed 5 rano gdy mają być wgrywane poprawki .
Ten fragment wchodzi , może to wystarczy
"2) w drodze zarządzenia - zasady rachunkowości oraz plany kont dla organów podatkowych podległych Ministrowi Finansów, w zakresie poboru i rozliczenia podatków, opłat, wpłat z zysku przedsiębiorstw państwowych, jednoosobowych spółek Skarbu Państwa oraz banków państwowych, a także innych niepodatkowych należności budżetowych, do których poboru, ustalania lub określania są uprawnione organy podatkowe"
link:http://www.przepisy.gofin.pl/przepisy,4,23,59,3263,,,ustawa-z-dnia-10072015-r-o-administracji-podatkowej.html

...wszystko się zgadza, problem w tym, że nikt nie liczy się z nami, i co tam poprawki, mikrorachunki, nowe systemy... z każdą zmiana "musimy" sobie poradzić i już... zatem czy to ruszy w 100% czy na chwilkę - dowiemy się pewnie któregoś dnia z rana :)

06 gru 2015, 20:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 lis 2009, 18:07

POSTY        39
Ruszą i mogą chodzić płynnie. Problem leży w tym że systemy te (szczególnie SZD) są potwornie pracochłonne.
Prawda, problem leży głównie w SZD ale te systemy są połączone.

Wątpię czy w MF są świadomi. Nawet jeśli to chyba wiemy że to problem US-ów :) a nie MF.
Pracownicy US-ów to wiedzą.
MF ma inny program, pewnie gorszy :)

US zajmą się obsługą SSP i SZD
Muszą się tych systemów nauczyć.
Bo te szkolenia, ich jakość,  walka z trudnościami technicznymi.
Kolejne wdrożenie na "żywca".
Nie wygląda to dobrze.
Lub wprost, dramat.
Kto do tego dopuścił ?

Nas nie "zabiją" same systemy, "zabije" ich pracochłonność.
A rezerwy proste w US-ach dawno się wyczerpały.
Więc kosztem czego ?

06 gru 2015, 21:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 79  Następna strona