Nie wiem jak w innych regionach, natomiast u nas, na Lubelszczyźnie wpływa i po 100 podań na jedno stanowisko i ludzie zgadzają się na pracę za takie stawki, bo innej pracy zwyczajnie nie ma. Jak ma zarobić 1500 na kasie w biedrze, albo innym markecie to woli w us.
No dokładnie tak to wygląda w biedniejszych rejonach polski. Ale Warrrszafka tego nie zrozumie
21 gru 2015, 07:22
Re: Wigilia - obsługa sali
Julka13
Tadeo74
Można to zrobić na 2 sposoby: 1) odpracować wcześniej Wigilię w jedną z grudniowych sobót; 2) "narzucić" wszystkim odebranie dnia wolnego za sobotę 26 grudnia właśnie w Wigilię. Tak czy owak potrzebna jest regulacja prawna na poziomie ogólnokrajowym.
O jakim odpracowaniu my tu mówimy?, przecież za 26 grudnia należy się nam dzień wolny dlaczego nie może to być wigilia. Inne Urzędy od lat maja wolny dzień tylko "skarbówka" jak te woły :mur: do pracy i to do 15.30, a co?
Coś chyba nie tak. Sądy w całym kraju 24.12.2015r. nie pracują za wolne w 26.12.2015r. - to też rządówka.
22 gru 2015, 20:45
Czyli ministerstwo ma pismo związków głęboko w d...
22 gru 2015, 20:54
Raczej w szufladzie... Nie oczekujmy w ciągu 40 (słownie: czterdziestu) dni załatwienia wszystkiego i szybko.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 gru 2015, 21:15
Nadir
Raczej w szufladzie... Nie oczekujmy w ciągu 40 (słownie: czterdziestu) dni załatwienia wszystkiego i szybko.
Jeżeli na tak proste pismo nie udzielili przez wiele dni żadnej odpowiedzi, to możemy spać spokojnie - założenia KAS to minimum 300 lat.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
23 gru 2015, 17:06
Yennefer
Nie wiem jak w innych regionach, natomiast u nas, na Lubelszczyźnie wpływa i po 100 podań na jedno stanowisko i ludzie zgadzają się na pracę za takie stawki, bo innej pracy zwyczajnie nie ma. Jak ma zarobić 1500 na kasie w biedrze, albo innym markecie to woli w us.
To albo administracja faktycznie się rozrasta, albo straszna rotacja w urzędach na Lubelszczyźnie :
Od wakacji ponad 25 naborów na terenie IS w Lublinie
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
23 gru 2015, 17:31
W moim US niespodziewanka - 3 h jako wyjście specjalne w RCP (Rejestr Czasu Pracy) pod warunkiem, że dyżur zapewniony w każdym Dziale Kierek stawił się w dziale o 10:00 i honorowo postanowił siedzieć na dyżurze (SZACUN!) a ja się wyrobiłam ze wszystkim! I nawet na Kolację Wigilijną nie pognałam z wizerunkiem stracha na wróble Pasi mi to!
24 gru 2015, 23:26
Wniosek: dla chcącego nic trudnego. Nawet bez pomocy ministra. W moim urzędzie też nigdy nie było najmniejszego problemu ani z Wigilią ani z Sylwestrem - o 13-tej można było wypisać się prywatnie, zostawały 4 osoby na sali (głównie mężczyźni) plus na każdym piętrze wybrane osoby do obsługi 2 czy 3 zbłąkanych podatników. Sam w poprzednich latach dyżurowałem. Na ochotnika.
Dobra organizacja i atmosfera w pracy to podstawa
I obyśmy zdrowi byli!
25 gru 2015, 10:30
Yennefer
nowe hasło MF:
jakość kadr w administracji skarbowej - przede wszystkim!
25 gru 2015, 17:38
W 2016 i w 2017 roku nie będziemy już mieli takiego problemu gdyż Wigilia wypada w sobotę i niedzielę
Wesołego i zdrowego spędzenia Świąt Bożego Narodzenia
25 gru 2015, 17:49
Yennefer
I potem mamy takie kadry
U nas zgłasza się ok. 10. Na ustny przechodzi 3-4, z czego część otwarcie mówi, że chodzi im o pracę na pół roku i o wpis do CV.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
26 gru 2015, 12:14
supersaper
Nadir
Jeżeli na tak proste pismo nie udzielili przez wiele dni żadnej odpowiedzi, to możemy spać spokojnie - założenia KAS to minimum 300 lat.
No ja nie wiem... Jak im na czymś zależy to potrafią i w nocy obradować... A swoją drogą... 40 dni to baaardzo dużo, jak na podjęcie decyzji odnośnie 1 pisma. My mamy na wiele spraw zaledwie 30...
28 gru 2015, 13:29
jemiola
No ja nie wiem... Jak im na czymś zależy to potrafią i w nocy obradować... A swoją drogą... 40 dni to baaardzo dużo, jak na podjęcie decyzji odnośnie 1 pisma. My mamy na wiele spraw zaledwie 30...
Z tego co pamiętam to nie było 40 tylko chyba 14 dni.