W IAS Rzeszów, nowy Dyrektor, ale kwot wczasów pod gruszą nadal brak. Jak był bałagan to bałagan nadal jest. A nie ... jedna rzecz się zmieniła - nowy Szef nie chce mieć kontaktu z pracownikami. Nawet nie przedstawił się - większość nie wie nawet jak wygląda. Nowe, lepsze standardy.
04 lip 2017, 20:09
Re: Dofinansowanie do wczasów
Ja swój wniosek złożyłem w połowie czerwca - pieniądze na koncie były przedwczoraj. Urlop mam zaplanowany w połowie sierpnia, a to wszystko w IAS Katowice.
05 lip 2017, 05:51
W IAS Gdańsk kwoty były znane już w kwietniu. Od maja są wypłacane. Jak odpowiednio wcześnie złożysz wniosek to gruszę masz na koncie przed urlopem
05 lip 2017, 06:42
Czyżby tylko we Wrocławiu grusza była wypłacana po (!) 14dniowym urlopie?
05 lip 2017, 07:04
Ja jestem właśnie z Wrocławia,złożyłam podanie po urlopie po koniec maja a kasy wciąż nie ma na koncie Ktoś w ogóle orientuje się jakie kwoty w tym roku?
05 lip 2017, 09:17
paulina32
Ja jestem właśnie z Wrocławia,złożyłam podanie po urlopie po koniec maja a kasy wciąż nie ma na koncie Ktoś w ogóle orientuje się jakie kwoty w tym roku?
Kwoty i terminy wypłat są w Regulaminie ZFŚS. a ten powinien być dostępny na intranecie IAS. Jeśli nie został opublikowany, to w związkach powinni mieć egzemplarz. Wraz z powstaniem KAS w całej RP przyjmowano nowe regulaminy i związki przegłosowywały ewentualne zmiany, więc powinni być zorientowani.
05 lip 2017, 09:53
Zarządzenie DIAS W-w nr 88/2017. Jest na intranecie, wystarczy chwila wysiłku.
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
05 lip 2017, 10:34
Flow niestety nie ma mnie w pracy,więc mimo szczerych chęci nie jestem w stanie zajrzeć
05 lip 2017, 10:55
Zarządzenie DIAS W-wy nr 88/2017 dot. nadania regulaminu US w Pułtusku z 15.03.2017 r.
05 lip 2017, 10:58
Skarbeczek napisałem W-w (Wrocław) a nie (W-wa) czyli to czego dotyczyło pytanie. A co do Ciebie Paulina wyślę Ci tabele na PW. Pozdrawiam
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
05 lip 2017, 11:05
Naprawdę są Izby w których wypłacają dofinansowanie przed urlopem? U Nas ( W-wa) najwcześniej w 14 dniu urlopu można było złożyć wniosek i do 45 dni na wypłatę mieli od złożenia wniosku. Już dawno się zapomniało o urlopie jak przychodziło dofinansowanie na wakacje tych paru groszy nie było. Czy ktoś z IS Wawa składał może przed urlopem? Wydawałoby się że wszyscy teraz pod KAS więc może i u nas da się dostać gruszkę przed urlopem?
05 lip 2017, 16:58
Warunkiem obligatoryjnym otrzymania gruszki jest skorzystanie z urlopu i dopiero po wypłacane jest świadczenie. Fajnie byłoby dostać kaskę, a później z niewyjaśnionych bliżej przyczyn, z urlopu nie skorzystać i skumulować go na przyszły rok. I tak nie macie na co narzekać, bo u nas kiedyś gruszka przysługiwała co dwa lata. Czyli jak w zeszłym roku dostałeś, w tym już Ci się nie należy. To były czasy...
05 lip 2017, 19:33
kluskizmlekiem
Naprawdę są Izby w których wypłacają dofinansowanie przed urlopem?
Są. Wypłacają zgodnie z przyjętym regulaminem ZFŚS.
kasarbeit
Warunkiem obligatoryjnym otrzymania gruszki jest skorzystanie z urlopu i dopiero po wypłacane jest świadczenie. Fajnie byłoby dostać kaskę, a później z niewyjaśnionych bliżej przyczyn, z urlopu nie skorzystać i skumulować go na przyszły rok.
Jeśli z niewyjaśnionych bliżej przyczyn nie wykorzystasz urlopu, to musisz zwrócić wypłacone pieniądze.
kasarbeit
I tak nie macie na co narzekać, bo u nas kiedyś gruszka przysługiwała co dwa lata. Czyli jak w zeszłym roku dostałeś, w tym już Ci się nie należy. To były czasy...
Jeśli tak było w regulaminie, to tak wypłacali.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
05 lip 2017, 20:55
A czyktoś w Wwie już byl na 2tygodniowym urlopie i zechce się podzielić wysokością dofinansowania w tym roku?