Teraz jest 06 wrz 2025, 17:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Poziom merytoryczny urzędnika 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=15488:date=20. 09. 2007 g. 07:03:name=Domi)--><div class='quotetop'>(Domi @ 20. 09. 2007 g. 07:03) [snapback]15488[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
... jeżeli ktoś pracuje w US i kończył chemię , historię lub inne, to o jakim my mówimy podziale? ...

Coś w tym musi być!!! Mam magisterkę z przedmiotu ścisłego. Ostatnio kierownica, z pretensją w głosie, oświadczyła mi, że zbyt logicznie podchodzę do przepisów podatkowych. Teraz już wiem dlaczego jestem starszym inspektorem z pensją referenta!!!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak ja cię rozumiem ..... Czasem aż w  :dupa:  ściska od "prawniczej" "logiki"!

20 wrz 2007, 21:13
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2006, 11:23

POSTY        8

LOKALIZACJAwarszawa

<!--quoteo(post=15502:date=20. 09. 2007 g. 19:11:name=QUAL)--><div class='quotetop'>(QUAL @ 20. 09. 2007 g. 19:11) [snapback]15502[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=15488:date=20. 09. 2007 g. 07:03:name=Domi)--><div class='quotetop'>(Domi @ 20. 09. 2007 g. 07:03) [snapback]15488[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
... jeżeli ktoś pracuje w US i kończył chemię , historię lub inne, to o jakim my mówimy podziale? ...

Coś w tym musi być!!! Mam magisterkę z przedmiotu ścisłego. Ostatnio kierownica, z pretensją w głosie, oświadczyła mi, że zbyt logicznie podchodzę do przepisów podatkowych. Teraz już wiem dlaczego jestem starszym inspektorem z pensją referenta!!!

mgr przed nazwiskiem to taka formalność... bez różnicy tylko tyle, że ma się studia wyższe skończone... moja siostra skończyła polonistykę na UKSW i jest specjalistą od ryzyka w jednym z większych polskich banków... firma inwestuje w nią kasę na szkolenia i nikt jej nie zarzucił, że podchodzi do swojej pracy humanistycznie (bynajmniej przemawia do mniej wysokość jej pensji)...

22 wrz 2007, 11:18
Zobacz profil ICQ
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=15511:date=20. 09. 2007 g. 21:13:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 20. 09. 2007 g. 21:13) [snapback]15511[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=15502:date=20. 09. 2007 g. 19:11:name=QUAL)--><div class='quotetop'>(QUAL @ 20. 09. 2007 g. 19:11) [snapback]15502[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

mgr przed nazwiskiem to taka formalność... bez różnicy tylko tyle, że ma się studia wyższe skończone... moja siostra skończyła polonistykę na UKSW i jest specjalistą od ryzyka w jednym z większych polskich banków... firma inwestuje w nią kasę na szkolenia i nikt jej nie zarzucił, że podchodzi do swojej pracy humanistycznie (bynajmniej przemawia do mniej wysokość jej pensji)...

Mnie to nawet mgr na pieczątce zabronili używać!

Ciekawe czy to dlatego, że decydenci nie mogli?

22 wrz 2007, 19:02
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Nowy Dyrektor Izby Skarbowej we Wrocławiu wreszcie zaczyna działać!

W Izbie będą wprowadzane systemy jakości. Pracownikom Izby należą się z tego powodu serdeczne gratulacje!

Praktyk by to lepiej skomentował ale go nie ma.

05 paź 2007, 15:19
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]

Praktyk by to lepiej skomentował ale go nie ma.

...jest, jest... pod innym nick'iem...

05 paź 2007, 19:30
Zaawansowany

REJESTRACJA27 gru 2006, 14:58

POSTY        35

06 paź 2007, 23:43
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

no nie wiem o co chodzi ??

Chodzi o to, że Praktyk1945 zmienił sobie nicka. Na jaki - to już słodka tajemnica. Ja jej nie zdradzę. Ale wystarczyło śledzić Jego posty, by Go namierzyć ;)

07 paź 2007, 08:11

REJESTRACJA09 lis 2007, 20:49

POSTY        47

Jeżeli mamy grupować pracowników na mgr. i na ludzi z wykształceniem średnim, to zacznijmy od tego jaki jest to mgr. jeżeli skończyłeś prawo lub ekonomię to rozymiem. Ale jeżeli ktoś pracuje w US i kończył chemię , historię lub inne, to o jakim my mówimy podziale? I to również powinni w KAS wziąść pod uwagę.

chyba "wziąć"? ale co tam, chemik jestem z wykształcenia, to pewnie moje zdanie się nie liczy tak, jak zdanie mgr-a po prawie. Pewnie "wziąść" jest "poprawniejwsze"

Ze mną pracuje mgr fizyki. W przeciwieństwie do mnie (mgr administracji), ma mało spraw i ciągle narzeka ile ona ma spraw.

10 lis 2007, 17:04
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Ze mną pracuje mgr fizyki. W przeciwieństwie do mnie (mgr administracji), ma mało spraw i ciągle narzeka ile ona ma spraw.

Ale za to z marketingu osobistego jest wzorowa ! :D

Nie fetyszujmy  tak wykształcenia kierunkowego do pracy w urzędzie.  Teoretycznie najbardziej przydatni by byli absolwenci administracji i prawa a może ekonomii ?  Ale to jeśli potrafią się jeszcze wykazać odpowiednią wiedzą merytoryczną na danym stanowisku.   Jest też wcale nie mała grupa osób , które skończyły zarządzanie, marketing, weterynarię, budownictwo .... a do tego studia podyplomowe z administracji , studium skarbowości lub prawo, studium egzekucji, audytu..  Mają praktykę i znajomością zagadnień biją tegorocznych absolwentów UJ.  A jeśli do tego potrafili zdać konkursowy egzamin do SC to tą wiedzą się wykazali !

Nie wiem jak to będzie przy wartościowaniu stanowisk ale preferowanie wyłącznie wykształcenia kierunkowego , bez uwzględnienia  innych zakończonych egzaminem studiów podyplomowych i kursów ( np. studium skarbowości)  byłoby dużym błędem.  

Dla pracownika archiwum urzędu najważniejsze w CV to posiadanie ukończonego egzaminem kursu  dla archiwistów I lub II stopnia a nie zaoczne studia na Wydziale Prawa UW.

10 lis 2007, 17:49
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Chodzi o to, że Praktyk1945 zmienił sobie nicka. Na jaki - to już słodka tajemnica. Ja jej nie zdradzę. Ale wystarczyło śledzić Jego posty, by Go namierzyć ;)

Nie ma postów, nie ma Praktyka.  :angry2:

10 lis 2007, 18:42
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Teoretycznie najbardziej przydatni by byli absolwenci administracji i prawa a może ekonomii ?  Ale to jeśli potrafią się jeszcze wykazać odpowiednią wiedzą merytoryczną na danym stanowisku.   Jest też wcale nie mała grupa osób , które skończyły zarządzanie, marketing, weterynarię, budownictwo .... a do tego studia podyplomowe z administracji , studium skarbowości lub prawo, studium egzekucji, audytu..  Mają praktykę i znajomością zagadnień biją tegorocznych absolwentów UJ.  A jeśli do tego potrafili zdać konkursowy egzamin do SC to tą wiedzą się wykazali !

Teoretycznie...
Skończyłam też studium skarbowości i mam kolejny papierek, bo niczego tam się nowego nie nauczyłam. To wszystko co umiem, umiem ze studiów. Teraz mam okazję porównać poziom podyplomówek i wierz mi, nie ma się czym, chwalić.
Ty chyba nie masz przełożonego po "niekierunkowych" studiach ze skończoną podyplomówką ze skarbowości. Ja mam! I często zdarza mi się tłumaczyć tej sierocie przepisy Ordynacji podatkowej, która powinna być tak obkuta i zrozumiała jak pacierz. O innych przepisach nie wspomnę. Fakt można się wiele nauczyć. Ale jak się nie ma podstaw, to się tego nigdy nie nadrobi. Moja jest jeszcze spokojna, ale jakbym trafiła na kogoś z przerostem ambicji i wyznającego zasadę "ja wiem wszystko najlepiej" to byłoby po mnie.
A przecież ja zwracam uwagę na pewne rzeczy nie dlatego żeby się pomądrzyć, tylko dlatego że po drugiej stronie barykady są ludzie, którzy często dobrze znają przepisy i będą uważać nas za niedouczonych! Delikatnie mówiąc.

tranqilo                    

Dla pracownika archiwum urzędu najważniejsze w CV to posiadanie ukończonego egzaminem kursu  dla archiwistów I lub II stopnia a nie zaoczne studia na Wydziale Prawa UW.

Tu się zgadzam całkowicie.

11 lis 2007, 09:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 lis 2006, 22:52

POSTY        11
Skończyłem "niekierunkowe" studia (kierunek scisly) oraz  studium skarbowości.  Mam przełożonego po kierunkowych studiach. I często zdarza mi się tłumaczyć tej sierocie przepisy Ordynacji podatkowej!

13 lis 2007, 23:13

REJESTRACJA09 lis 2007, 20:49

POSTY        47

Skończyłem "niekierunkowe" studia (kierunek scisly) oraz  studium skarbowości.  Mam przełożonego po kierunkowych studiach. I często zdarza mi się tłumaczyć tej sierocie przepisy Ordynacji podatkowej!

może jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę  :)

14 lis 2007, 21:21

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Ty chyba nie masz przełożonego po "niekierunkowych" studiach ze skończoną podyplomówką ze skarbowości. Ja mam! I często zdarza mi się tłumaczyć tej sierocie przepisy Ordynacji podatkowej, która powinna być tak obkuta i zrozumiała jak pacierz...

tomi                    

Teraz wiem, dlaczego nie zostałem do tej pory kierownikiem/naczelnikiem/itd.
Na szczęście moi rodzice żyją, więc nie spełniam jak widać jednego z istotnych warunków :D

14 lis 2007, 21:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 56 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4