Teraz jest 06 wrz 2025, 00:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Awanse w skarbówce 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA20 maja 2009, 18:39

POSTY        30
Post Re: Awanse w skarbówce
Barbarka                    

Ja w sumie jedyną radę to widzę w zwiększeniu środków na wynagrodzenia, bo zabrać nikomu się nie da.

Można wypowiedzieć warunki płacy z uwagi na zmianę zakresu realizowanych zadań i stworzyć nową "siatkę wynagrodzeń" w us tylko pytam czy gdzieś to zrobiono. Nie chodzi o to, żeby zabrać jednym pracownikom krocie i dać drugim, zgodnie z wartościowaniem. Ale wydaje mi się, że taki ruch warto zrobić żeby była jakakolwiek motywacja do pracy np. w wymiarze czy kontroli.

23 paź 2013, 08:34
Zaawansowany

REJESTRACJA09 mar 2010, 07:47

POSTY        90
Giovanna                    

A ja mam pytanie czy w jakimkolwiek urzędzie dokonano zmian wynagrodzenia w wyniku wartościowania stanowisk pracy, czy ktoś posiada takie informacje?

Tak. W moim. Mnie.
Było to wartościowanie sprzed kilku lat. Zyskałam coś ok. 250zł.
Radości nie było, bo to znaczyło, że przez lata ZA MAŁO mi płacili, więc de  facto straciłam wiele...

23 paź 2013, 09:03
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Giovanna                    

Barbarka                    

Ja w sumie jedyną radę to widzę w zwiększeniu środków na wynagrodzenia, bo zabrać nikomu się nie da.

Można wypowiedzieć warunki płacy z uwagi na zmianę zakresu realizowanych zadań i stworzyć nową "siatkę wynagrodzeń" w us tylko pytam czy gdzieś to zrobiono. Nie chodzi o to, żeby zabrać jednym pracownikom krocie i dać drugim, zgodnie z wartościowaniem. Ale wydaje mi się, że taki ruch warto zrobić żeby była jakakolwiek motywacja do pracy np. w wymiarze czy kontroli.

Taak, można. A potem mamy sprawę w sądzie pracy.

Moim zdaniem motywacja do pracy w kontroli jest - to jest dodatek kontrolerski. Wynagrodzenia w kontroli w moim urzędzie nie są złe. Zaraz za egzekucją, która ma prowizję. Te 2 grupy mają wynagrodzenia mniej więcej jak kierownicy.
A potem długo ... długo... i cała reszta. Bez znaczenia kto co robi - czy wprowadza deklaracje czy prowadzi postępowania.

23 paź 2013, 09:32
Zaawansowany

REJESTRACJA20 maja 2009, 18:39

POSTY        30
Taak, można. A potem mamy sprawę w sądzie pracy.
Z tym sądem pracy to tak nie do końca. Jeśli zmieniły się warunki pracy (zakres odbowiązków, odpowiedzialności), to muszą zmienić się warunki płacy. Tylko trzeba to zrobić z głową. Szukam wsparcia...

23 paź 2013, 11:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 paź 2013, 19:41

POSTY        7
Podajcie proszę jakieś konstruktywne rozwiązanie   palka--==

20 lut 2014, 17:22
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Podwyżki.
Ostatni usłyszałam, że jakiś podrzędny robotnik na budowie miał dostać 16 zł/h.
Chodziło o osobę z niewielkim doświadczeniem, robotnicy raczej nie mówią o kwotach brutto.

20 lut 2014, 22:07
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Niestety - wiem to z wieloletniego doświadczenia - decydująca przy obsadzaniu stanowisk kierowniczych  jest zasada "krewnych i znajomych królika",  często także - sympatie i antypatie przełożonych.  Merytoryczność wręcz przeszkadza - bo nie daj boże za często będzie miał rację.

26 lut 2014, 11:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
stanowisko kierownicze jak również naczelnikiem urzędu powinni być tylko prawnicy, a jacyś inżynierowie i coś tam jeszcze to pomyłka. Dla nich prawo kojarzy się z prawą stroną.

26 lut 2014, 19:31
Zaawansowany

REJESTRACJA24 lut 2013, 09:58

POSTY        59
marus007                    

stanowisko kierownicze jak również naczelnikiem urzędu powinni być tylko prawnicy a jacyś inżynierowie i coś tam jeszcze to pomyłka. Dla nich prawo kojarzy się z prawą stroną.

- oby nie tylko prawnicy

26 lut 2014, 19:50
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
marus007                    

stanowisko kierownicze jak również naczelnikiem urzędu powinni być tylko prawnicy a jacyś inżynierowie i coś tam jeszcze to pomyłka. Dla nich prawo kojarzy się z prawą stroną.

Mam jednak inne zadanie. Może  to ma związek z tym, że kończyłem  "coś  tam jeszcze" i znam wielu doskonałych skarbowców z podobnym wykształceniem  a nawet inzynierow! Może mieć  to też  związek  z tym, że nie każdy  prawnik to geniusz i gwiazdor zarządzania.  Kierunek studiów   nie determinuje umiejętności,  jest tylko ich uzupełnieniem.

26 lut 2014, 22:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 lut 2013, 12:18

POSTY        8
marus007                    

Znam inżyniera, który lepiej się sprawdził na stanowisku kierowniczym (praktycznie w każdym obszarze czy to merytorycznie, czy w zarządzaniu ludźmi) w US niż jego następca z wykształceniem prawniczym. :excl:

27 lut 2014, 08:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
naturalnie, macie rację, ale przykłady jakie podajecie to są wyjątki potwierdzające regułę...

27 lut 2014, 09:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 54 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4