Teraz jest 06 wrz 2025, 07:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Nagrody za III kwartał 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Re: Nagrody za III kwartał
robak                    

Ja odnośnie tych wydawanych decyzji i moich ciągłych nabuzowanych wieczorów z wyrokami w tle - - - - -  super Warszawka wymyśliła, że nagle od 2011 roku wszyscy pracownicy ----- bez szkoleń, bez materiałów, bez wytycznych, bez wzmocnienia radcami prawnymi będą wydawać decyzje bezbłędne i do miesiąca, a i przy takiej strukturze kierowniczej.
Nadzór już jest taki, że żadna już nic nie sprawdza bo myśli że ta wcześniejsza to zrobiła a ta na samym dole kierowniczka to nawet nie wie jak podatek obliczyć, a najlepsze jest z podpisami i figurowaniem na metryczce - wszystkie się wykręcają równo - bo przecież nie ma wytycznych z góry.

To się już w głowie mojej nie mieści: zero logiki zero myślenia, a i premia za 3 miesiące 300 brutto. Jak chcą się nas pozbyć to przynajmniej niech zaproponują odprawę tak jak na kopalniach a pierwsza jestem w kolejce. Teraz to mnie trzyma jedno: jak jeszcze nisko można w tym wszystkim upaść.

bardzo trafne spostrzeżenia.

21 paź 2012, 09:51
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Brak szkoleń, brak nadzoru, nakładanie nadmiarowych obowiązków i odpowiedzialności karnej na pracowników jest w resorcie normą. Kierownictwu wydaje się, że praca np. w US powoduje nasiąkanie wiedzą! Nie do końca jest wyjaśniona zasada tego nasiąkania i dlaczego pracownik zajmujący się całe życie podatkiem dochodowym miałby być specjalistą od VAT'u, albo z jakiego powodu informatyk miałby być w stanie udzielać informacji podatnikom w zakresie podatków?
Szkolenia są zbędne. Bo przecież pracownik, który przeczyta Ordynację podatkową od deski do deski automatycznie staje się ekspertem w tej dziedzinie. Dziwne jest tylko dlaczego praca w US nie daje nam automatycznie uprawnień eksperckich i możliwości zatrudnienia jako doradcy podatkowi czy samodzielni księgowi - po odejściu z tego .....lu. Jakaś rozbieżność teorii z praktyką? Czy też tzw. logika odwrócona? Nie napiszę jakie mam zdanie na ten temat - ale jeśli dodam, że są to w 99% określenia niecenzuralne to chyba każdy się domyśli o co chodzi. Wstyd, że pracujemy w takich warunkach... Wstyd, że mamy ponosić odpowiedzialność za taki sposób zarządzania wiedzą i personelem. I nie ma co liczyć, że kiedyś odbijemy się od dna. Przebijemy je i odkryjemy kolejne...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

22 paź 2012, 10:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Ja od 2011 roku oprócz braku szkoleń mam jeszcze kierowniczkę, a przy niej to lepiej się orientuję
laska nie kuma niczego - ani teorii, ani praktyki, ani zarządzać nie umie, nie zorganizowała działu --- nic zero totalnie zero, a najlepsza jest w jednym i to totalnie nieświadomie wprowadza w takie błędy, że szok. Na początku myślałam, że sprawdza moje IQ, ale po którymś razie uznałam, że odbiega od normy.  
Jak ja bym popełniała takie błędy to chyba bym sama zrezygnowała - mając zwrotkę przed nosem zatwierdza z inną datą - ale moja praca się nie liczy, bo ona myśli o paznokciach, może włosach, a może jakie buty kupić????
Kurcze i co z nią zrobić - ona jest na stanowisku - inni się martwią -  a ona ma wszystko w  :dupa:
A jak myślicie ile premii będzie miała?

22 paź 2012, 21:10
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Małopolska, średni urząd:
średnio 150,00 zł, to tak jakbym dostawała codziennie gratisową drożdżówkę. Przepraszam nie codziennie, tylko w dni robocze.  :zygi:

30 paź 2012, 19:26
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
gaagaaz                    

to tak jakbym dostawała codziennie gratisową drożdżówkę. Przepraszam nie codziennie, tylko w dni robocze.  :zygi:

Myśl pozytywnie! Jakbyś dostała na 10, 100 drożdżówek dziennie to jakbyś wyglądała?
Oni o nas po prostu dbają.  :zeby:

30 paź 2012, 19:50
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
gaagaaz                    

średnio 150,00 zł, to tak jakbym dostawała codziennie gratisową drożdżówkę. Przepraszam nie codziennie, tylko w dni robocze.  :zygi:

Marchewka jest tańsza i zdrowsza  :wysmiewacz:

30 paź 2012, 20:16
Zaawansowany

REJESTRACJA29 maja 2007, 19:32

POSTY        53
robak                    

Ja od 2011 roku oprócz braku szkoleń mam jeszcze kierowniczkę, a przy niej to lepiej się orientuję
laska nie kuma niczego - ani teorii, ani praktyki, ani zarządzać nie umie, nie zorganizowała działu --- nic zero totalnie zero, a najlepsza jest w jednym i to totalnie nieświadomie wprowadza w takie błędy, że szok. Na początku myślałam, że sprawdza moje IQ, ale po którymś razie uznałam, że odbiega od normy.  
Jak ja bym popełniała takie błędy to chyba bym sama zrezygnowała - mając zwrotkę przed nosem zatwierdza z inną datą - ale moja praca się nie liczy, bo ona myśli o paznokciach, może włosach, a może jakie buty kupić???
Kurcze i co z nią zrobić - ona jest na stanowisku - inni się martwią -  a ona ma wszystko w  :dupa:
A jak myślicie ile premii będzie miała?

Znam więcej takich przypadków - panienka z ledwie ponad 3-letnim stażem pracy (wcześniej po kilku miesiącach wprowadzania VZM-ów (bez urazy do osób się tym zajmujących), bez znjamości VAT,dochodowego, procedury itp. trafia do kontroli), która nigdy w życiu nie przeprowadziła ani samodzielnie, ani pod kierunkiem żadnego postępowania podatkowego - zostaje kierowniczką działu postępowań podatkowych.. :wysmiewacz:
I obecnie większość czasu spędza na korytarzu z prywatnym telefonem w ręku, choć podobno rozstrzygania spraw majątkowych nauczyła się w ciągu 2 dni...Zazdraszczam wydolności organizmu :rotfl:

30 paź 2012, 20:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
A u nas ciągle nie wiadomo ile, kiedy i czy wogóle będą...  :mur:

30 paź 2012, 20:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
supersaper                    

gaagaaz                    

Marchewka jest tańsza i zdrowsza  :wysmiewacz:

Przeliczniki mogą być różne, mi akurat wyszło na drożdżówkę, ale może być i marchewka, albo banan.  :rotfl:

31 paź 2012, 09:01

REJESTRACJA04 lis 2012, 07:19

POSTY        3
U mnie jeszcze nie było premii, przeliczają wskaźniki, a człowiek czeka!

04 lis 2012, 13:38
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:41

POSTY        1
ten temat należy przenieść do : pośmiejmy się

04 lis 2012, 17:24
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
To u was są jeszcze wypłacane premie ? U na już ich nie ma ładne parę lat.

05 lis 2012, 15:11

REJESTRACJA04 lis 2012, 07:19

POSTY        3
ok, nagrody, przepraszam za pomyłkę, premii nie ma :wacko:

05 lis 2012, 18:56
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
U nas 1800 brutto a w  uks 5000 brutto - pomorze

06 lis 2012, 20:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 67 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona