dają grosze , a zabierają od 01.01.2010r. poważne dla nas pieniądze czyż to nie złodziejstwo ( ok.34zł.do obniżki wskaźnika wynagrodzeń o ok. 43% dot. zarówno stanowisk wspomagających do średniego szczebla włącznie co idzie w setki złotych miesięcznie.
07 paź 2009, 08:38
Dodatki specjalne
Nie tylko "oni" są temu winni, również ci, którzy "ich" wybrali
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
07 paź 2009, 12:14
Dodatki specjalne
Czyli np. jak ktoś zajmuje obecnie stanowisko samodzielne i ma mnożnik - 5,295 tj. 9921,98 zł brutto (bez stażowego) to po zmianach będzie miał mnożnik (maksymalnie) - 3,497 tj. 6552,82 zł
To jest skandal !!!!
Na szczęście o takich mnożnikach większość z nas może jedynie pomarzyć.
07 paź 2009, 12:37
Dodatki specjalne
Tak ja słyszałem, że nam ......specjalnie...dołożyli!!!! dla podniesienia morale oto newsy z dnia dzisiejszego ,,Ta wiadomość mogłaby świadczyć o tym, że kryzys się skończył. Politycy zaplanowali spore podwyżki na przyszły rok. Niestety przyznali je... sobie. Dla porównania: emeryci dostaną ok. 60 zł więcej, a nauczyciele - niewiele ponad 100 zł. Prezydent zarobi 690 zł więcej, premier 565 zł więcej a Julia Pitera 420 złotych więcej."
Ostatnio edytowano 08 paź 2009, 05:48 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
redakcyjne....
07 paź 2009, 20:50
Dodatki specjalne
Zastanawiające jest dlaczego zadłużony ZUS (na kwoty każdy wie jakie) wypłaca swoim pracownikom wszystkie należne premie i nagrody , dla nauczycieli jak zwylke pieniądze na podwyżki też się znalazły, nie wspominając o wypłatach co rusz czegoś dla ludzi z ministerstwa itp. itd. Dosyć dołowania! Ja rozumiem, że jest kryzys, ale to może by tak wszyscy pooszczędzali w tym naszym pięknym kraju. No ale jak się ma szefa, który na propozycję redukcji 10% zatrudnienia w swoim resorcie odpowiada, że nie widzi przeszkód aby to zrobić. To ja po prostu nie mam pytań i złudzeń
07 paź 2009, 21:14
Dodatki specjalne
Te 40 parę złotych to jakaś porażka, co oni z nami wyprawiają się pytam!!! Zamiast dbać o nas bo to w końcu od nas zależy ile siana wpłynie do budżetu to oni zabierają, normalnie żyć nie umierać!!! Aż się chcę pokazać im wszystkim
Ostatnio edytowano 08 paź 2009, 05:51 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
redakcyjne...
07 paź 2009, 21:31
Kto jest "za"?
Proponuję zrobić zbiórkę z tych pieniędzy i wysłać ją Naszym Dobroczyńcom na, chociaż małą, łatkę w tej ogromnej dziurze budżetowej. Którą nam zrobili.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
08 paź 2009, 05:45
Dodatki specjalne
Nadir obawiam się, że poczucie wstydu już od tak dawna jest im obce, że łyknęliby tę kasę bez mrugnięcia okiem i jeszcze doszli do wniosku, iż można nam jeszcze coś zabrać bo chyba mamy za dużo.
08 paź 2009, 06:40
Kto jest "za"?
Nadir
Proponuję zrobić zbiórkę z tych pieniędzy i wysłać ją Naszym Dobroczyńcom na, chociaż małą, łatkę w tej ogromnej dziurze budżetowej. Którą nam zrobili.
No coś ty, takich rzeczy nie róbmy, bo tymi pieniędzmi i tak dziureczki nie załatają, a stwierdzą że widocznie mamy za dużo i zabiorą premie półroczne oraz pobory - zmniejszyć ich już i tak nie mogą. Za te grosze, co może kiedyś dostaniemy proponuję kupić sobie papier i tusz do drukarki na CV i szukać porządnego i uczciwego PRACODAWCY.
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
08 paź 2009, 08:56
Dodatki specjalne
Witam serdecznie. Z wielkim zainteresowanie wczytuję się w powyższe posty, ponieważ u nas wszyscy nabrali wody w usta i na temat wypłaty dodatków nic nie chcą zdradzić.
Będąc pracownikiem jednego z Urzędów Skarbowych i jednocześnie studentką Wyższej Szkoły Zarządzania mam ogromną prośbę o pomoc w zbieraniu materiałów do pracy dyplomowej. Wszystkich chętnych zapraszam na niżej podaną stronkę i wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej motywacyjnej roli wynagrodzenia.
my tu pierdu pierdu a i tak nic z tego nie wynika..dowalają nam roboty , zabierają ostatnie gosiki a i tak ludzie pracują bez słowa...no co mają zrobić???nawet kierownikowi nie powiemy że brak nam sił i nawet nie mamy czasu wypić herbatki....gorzej jak w biedronce...jem bułke i stukam w klawiature
08 paź 2009, 09:56
Dodatki specjalne
Nie wiem jak Wy, ale ja tej jałmużny nie chcę! Będę pisała do naczelnik o nie przyznawanie mi tego "extra dodatku". Mam swój honor.
08 paź 2009, 11:30
Dodatki specjalne
Doma123
Nie wiem jak Wy, ale ja tej jałmużny nie chcę! Będę pisała do naczelnik o nie przyznawanie mi tego "extra dodatku". Mam swój honor.
E to może napisz, żeby przekazał na moje konto....
08 paź 2009, 13:10
Kto jest "za"?
Nadir
Kasa jest potrzebna na gigantyczne odprawy dla "uczciwych" i z tego powodu wywalonych ministrów.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.