To ja najwyraźniej jestem Prawdziwie Błogosławion. 30.07 - moje urodziny. 31.07 - mój ślub. Czy to nie za późno by poprosić Miłościwie Nam Panującego Vincenta by był moim świadkiem na ślubie? Czy może przynajmniej jakąś bramę zrobi? A może jakąś premię, dodatek, podwyżkę?
____________________________________ Gram heavy metal od prawie 30 lat. A jedyny satanista, którego spotkałem, był księgowym. — Bruce Dickinson
28 lip 2010, 10:25
Dzień Skarbowca
Argarth
Czy to nie za późno by poprosić Miłościwie Nam Panującego Vincenta by był moim świadkiem na ślubie? Czy może przynajmniej jakąś bramę zrobi? A może jakąś premię, dodatek, podwyżkę?
Na szlaban to od niego możesz liczyć. Szlaban na premię, dodatek, podwyżkę.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
28 lip 2010, 16:28
Dzień Skarbowca
Masz rację. Słyszałem, że ten gostek ma węża w kieszeni. To jemu zawdzięcza piastowane stanowisko.
28 lip 2010, 17:04
Dzień skarbowca
Pan Minister zafundował nam Dzień Skarbowca 31.07.2010 Dzięki! To zamiast podwyżki
30 lip 2010, 08:39
Dzień skarbowca
A mnie Pan Minister Ośmiorga Imion może na Dzień Skarbowca pocałować w Obyś kiedyś odpowiedział za to kłamco i oszuście razem z Ryżym Donkiem....
30 lip 2010, 09:18
Dzień skarbowca
Cóż to wogóle za dzień świąteczny. Truizmem jest stwierdzanie, że sprawny aparat skarbowy jest niezbędny do istnienia państwa jako organizacji. Tak jest i innej możliwości nie ma !!! Nie potrzebne jest żadne święto by to uzasadniać. W większości rozwiniętych państw sprawna administracja skarbowa działa w ciszy, prawie niewidzialnie dla podatników. W krajach anglosasakich jesli podatnik zauważy istnienie służb skarbowych to oznacza że ma poważne kłopoty. Ustanowienie tego "święta" i ogłaszanie go w mediach co najwyżej umożliwi podatnikom wylewanie hektolitrów pomyj na pracowników skarbowości i ich rodziny. Zerknijcie na fora internetowe np. dzisiejszy artykuł na Onet.pl.Podatki. Komentarze tam zamieszczone zapewnią wszystkim świetną zabawę choć "jest to program dla widzów o mocnych nerwach"
____________________________________ "Było dobrze, jest lepiej ale lepiej żeby znowu było dobrze"
30 lip 2010, 12:13
Dzień skarbowca
Bez przesady Robią święta źle, nie robią źle. Troche dystansu do wszystkiego. Górnika chyba w życiu nie widziałem, bo działają "prawie niewidzialnie" dla konsumentów węgla a świeto mają.
30 lip 2010, 12:25
Dzień skarbowca
Z okazji jutrzejszego "święta" mamy dziś dostać prezent - zamrożenie płac na 4 lata
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
30 lip 2010, 12:33
Dzień skarbowca
piwolech
Bez przesady Robią święta źle, nie robią źle. Troche dystansu do wszystkiego. Górnika chyba w życiu nie widziałem, bo działają "prawie niewidzialnie" dla konsumentów węgla a świeto mają.
Tak, tak ... świąt u nas jest jeszcze zbyt mało. A gdzie święto śmieciarzy, hycli, czyścicieli basenów, discdżokejów, płetwonurków, bezimiennych bezrobotnych i kogo tam jeszcze. Każdy wykonuje swą robotę nie dla podziwu, chwały, świąt tylko dla ... "piniendzy" i choć "piniondze to nie wszystko ale wszystko bez piniendzy to h..."
____________________________________ "Było dobrze, jest lepiej ale lepiej żeby znowu było dobrze"
30 lip 2010, 12:42
Dzień skarbowca
Dziękuję za życzenia
30 lip 2010, 14:35
Dzień skarbowca
a my dostaliśmy prezent - pozwolenie wyjścia do domu o 13:00 dzisiaj, oczywiście pojedyncze osoby musiały zostać, bo urzędu zamknąć nie można. Zawsze to jakiś pozytywny gest ze strony naczelnictwa.
30 lip 2010, 15:01
Dzień skarbowca
Ewcia76
a my dostaliśmy prezent - pozwolenie wyjścia do domu o 13:00 dzisiaj...
I jak zwykle u nas bezkosztowy, bo łatwiej puścić pół urzędu do domu wcześniej, złożyć życzenia niż dać jakąś kasę z okazji święta.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
30 lip 2010, 15:14
Dzień skarbowca
Tadeo74
Z okazji jutrzejszego "święta" mamy dziś dostać prezent - zamrożenie płac na 4 lata
bardzo słuszne spostrzeżenie; nadal nie chcecie protestować?