Teraz jest 06 wrz 2025, 17:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Wartościowanie - ile punktów? 
Autor Treść postu

REJESTRACJA03 gru 2007, 16:13

POSTY        49

<!--quoteo(post=36502:date=01. 11. 2008 g. 09:52:name=outsider)--><div class='quotetop'>(outsider @ 01. 11. 2008 g. 09:52) [snapback]36502[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=36501:date=01. 11. 2008 g. 08:14:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 01. 11. 2008 g. 08:14) [snapback]36501[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=36498:date=01. 11. 2008 g. 08:55:name=expert77)--><div class='quotetop'>(expert77 @ 01. 11. 2008 g. 08:55) [snapback]36498[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Powiem szczerze że już powoli nic nie kumam z tego wartościowania. Tak patrząc po innych działach to ja i reszta mojego koleżeństwa z egzekucji wpadliśmy w widełki 90-120 pkt - to chyba można stwierdzić że jesteśmy albo bandą głupków albo towarzystwem zupełnie zbędnym dla działania US.

Może wklika ktoś jakiegoś posta jak egzekucja w innych urzędach wypadła.

Chyba tak jak na to zasługuje, u mnie Panowie Poborcy - 230, no ale wszyscy „kumają” i nigdy im nie zaświtała w główce myśl, że są „bandą głupków”.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

A, tak naprawdę, to na ile zwartościowano stanowisko poborcy w Twoim urzędzie?  Mogę liczyć na prawdę, czy nie jesteś w stanie jej ujawnić!
Pozdrawiam!
Koledzy - nikt tu nie pisze o poborcach tylko o służbie wewnętrznej ! Nie poruszam tematu poborców tylko SW.  A tak apropo nasi poborcy to jest zupełnie "inna grupa społeczna" - lepiej o niej nie pisać bo szkoda
Czego szkoda Panie(Pani) Expert? Jeżeli już dokonujesz takiej "segregacji społecznej" :nonono: , to może napiszesz coś więcej!

02 lis 2008, 23:00

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:29

POSTY        103

<!--quoteo(post=35911:date=22. 10. 2008 g. 10:01:name=Kama)--><div class='quotetop'>(Kama @ 22. 10. 2008 g. 10:01) [snapback]35911[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Us > 100
Ispektor w dziale orzecznictwa ds VAT,CIT, PIT, Orzeczenia odpowiedzialności..., ulg w spłacie zobowiązań
punkty 289 - przedział przed kierownikami,

Wszyscy w orzecznictwie maja po 289 pkt nieważne czy inspektor czy komisarz - wykonujemy tą samą pracę w końcu. Więck chyba o to chodziło.
Skoro wszyscy są orzecznikami w podanym zakresie (tzn. np. Kama w piątek wydała decyzję w VAT, w której pastwiła się nad art. 108, dzisiaj bierze się za nieujawnione, a już w kolejce czekają transfery, w międzyczasie przerzuca odpowiedzialność na członków zarządu spółki, która się rozpłynęła) to pdana ilość pkt to i tak zdecydowanie za mało. Tylko że raczej powątpiewam, iż US ten faktycznie skupił tak wielkich i wszechstronnie wyedukowanych fachowców. Skutek przewiduję taki, że również inne US będą tworzyć formalnie bardzo złożone struktury, aby odpowiednio zwartościować dane stanowisko.
Ja znam się tylko na VAT, a do tego jestem leniem i głupkiem z IS i dlatego mam tylko coś kolo 230 pkt (tak jak i inni).

Ostatnio edytowano 03 lis 2008, 07:54 przez Iskierka, łącznie edytowano 1 raz

03 lis 2008, 07:49
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 lis 2006, 10:29

POSTY        9
US > 100 - St. komisarz, orzecznictwo PIT - 262 pkt.

03 lis 2008, 18:04
Zaawansowany

REJESTRACJA03 kwi 2007, 17:01

POSTY        31

LOKALIZACJAŚRODKOWA POLSKA
US >150, wymiar 190-220, księgowość 95-110, poborcy 125-135, inspektorzy egz. 155-170.

04 lis 2008, 20:40
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2008, 12:52

POSTY        34

US >150, wymiar 190-220, księgowość 95-110, poborcy 125-135, inspektorzy egz. 155-170.

no widze Yogi że u Ciebie jest przynajmniej większe poszanowanie egzekucji.
Nie no co ja pisze - dużo dużo większe ....tyle punktów - można tylko pomarzyć  :angry2:

04 lis 2008, 21:20
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2007, 14:21

POSTY        45
Oskarżyciel skarbowy w Urzędzie <100 - 270 pkt.

05 lis 2008, 07:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
trudno jest porównywać punkty między urzędami, a jeszcze sprawa się komplikuje w przypadku urzędów małych i średnich, gdzie część pracowników wykonuje więcej zadań niż ma to miejsce w dużych US.

15 lis 2008, 13:38
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA05 lis 2008, 17:13

POSTY        2
Wartościowanie, a nepotyzm i dyskryminacja

Urzędy nie potrafiły dokonać oceny stanowisk rzetelnie i obiektywnie. Mimo instrukcji, nie uwolniły się od oceny pracowników, zamiast stanowisk.

To firma zewnętrzna lub zespół na szczeblu ministerialnym powinien wykonać tę pracę.
Stanowiska powinny być pogrupowane wg złożoności, zrutynizowania zadań i odpowiedzialności. Stanowisko załóżmy inspektora w urzędach na wschodzie Polski powinno być w tej samej grupie co odpowiednie stanowisko inspektora w urzędach na zachodzie Polski. Oczywiste różnice w kosztach utrzymania między regionami Polski powinien regulować np. „dodatek regionalny”, a różnice  w zaangażowaniu pracowników w pracy na tym samym stanowisku - premia lub nagroda.
Stanowisko samodzielne, specjalistyczne, musi być porównywane z innym tego typu z uwzględnieniem różnicy między nimi co do złożoności wymaganej wiedzy, różnorodności zadań i wymiaru czasu pracy, a także z  uwzględnieniem  chociaż przybliżonych realiów rynkowych. Co zresztą musi dotyczyć pozostałych stanowisk, jeśli urzędy chcą mieć stabilną, kompetentną kadrę.  
Proste i jasne zasady.  A wyszło jak w temacie.

I jeszcze tak na marginesie:
Wysługa lat powinna być autonomicznym dodatkiem, którym  nie manipuluje się, albo powinna być zlikwidowana, podobnie  jak kwota bazowa , dziwny twór, nigdzie nie stosowany.

<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->-------------------------
połączono tematy pkt 16 regulaminu
Zanim stworzysz kolejny temat, poszukaj na forum czy twój problem nie był już poruszany a swój problem dopisz do istniejącego wątku zamiast tworzyć nowy. W tym celu użyj funkcji Szukaj. <!--colorc--></span><!--/colorc-->

Ostatnio edytowano 16 lis 2008, 12:08 przez kcin, łącznie edytowano 1 raz

15 lis 2008, 18:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 kwi 2008, 20:02

POSTY        10
WLKP. Urząd 80 os.       <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Poborca-74 pkt.<!--sizec--></span><!--/sizec-->  <_<       <_<      <_<      <_<   

:mur:   :mur:   :mur:   :mur:

"Wiem...jestem zerem..."

17 lis 2008, 20:34
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Naprawdę pytam poważnie: czy w waszych urzędach oficjalnie podano wyniki (i efekty) wartościowania?
Dzisiaj dowiedziałem się, że podobno niektórym wpłynęły na konta niezłe sumki pieniędzy.
Ja na swoim nic nie znalazłem. Podobnie jak i wszyscy moi koledzy.
Nie wgłębiałem się w tajniki tego "wartościowania" bo widziałem w tym summa summarium niewielkie kwoty, ale wygląda na to, że niektórzy ładnie się obłowili!  :o

17 lis 2008, 20:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2008, 12:40

POSTY        6
Z całej problematyki wartościowania UKS Szczecin wyszedł obronną ręką. Zamiast wyliczania punktów, wskaźników itp. odnośnie każdego stanowiska, postawiono na wysoką kwalifikacje kadry kierowniczej.
Każdy z kierowników dostał zadanie - PODZIEL KASĘ!
No i wyszło jak zwykle. Sitwa i kółka wzajemnej adoracji dostały masę kasy a szaraki, które nie mają czasu nawet na kawkę i papieroska z rana - marne oochłapy.
Kpina.
Mam pytanie, kto to nadzoruje?
Może zlustruje mój urząd.

<!--coloro:#6633FF--><span style="color:#6633FF"><!--/coloro-->_____________________________
<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Połączyłem wątek "Wartościowanie - podział środków" z wcześniejszym "Wartościowanie - ile punktów?" w jeden.
Nadir<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc-->

Ostatnio edytowano 18 lis 2008, 21:04 przez Janczar, łącznie edytowano 1 raz

18 lis 2008, 07:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
Jak masz jakis problem zgłoś się do szefa. W ciężkim przypadku mozesz się zgłosić do szefa wszystkich szefów, Pan krzysztof ze Szczecina napewno pomoże ;)

18 lis 2008, 08:08

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:25

POSTY        75

Jak masz jakis problem zgłoś się do szefa. W ciężkim przypadku mozesz się zgłosić do szefa wszystkich szefów, Pan krzysztof ze Szczecina napewno pomoże ;)

Widać, że DA ma lepsze układy z szefem wszystkich szefów KaKą
Co się stanie jednak, gdy wyłączą wam klimatyzację?
Jak ryby w stawie...
Karpie.

18 lis 2008, 08:21
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2006, 22:20

POSTY        8
A ja nic nadal nie wiem, ile dostanę...A wiadomo chociaż kiedy pieniążki puszczą na konto???

Janczar                    

No to już wiemy co i jak!
Z całej problematyki wartościowania UKS Szczecin wyszedł obronną ręką. Zamiast wyliczania punktów, wskaźników itp. odnośnie każdego stanowiska, postawiono na wysoką kwalifikacje kadry kierowniczej.
Każdy z kierowników dostał zadanie - PODZIEL KASĘ!
No i wyszło jak zwykle. Sitwa i kółka wzajemnej adoracji dostały masę kasy a szaraki, które nie mają czasu nawet na kawkę i papieroska z rana - marne oochłapy.
Kpina.
Mam pytanie, kto to nadzoruje?
Może zlustruje mój urząd.

18 lis 2008, 08:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona