Wybierali pracownicy, każdy musiał uzasadnić swój wybór. Do półfinału dostały się trzy osoby i z tych trzech wybierano pracownika roku. Dodam jeszcze że były kwiaty, dyplom i uścisk dłoni Naczelnika.
Niezłe szoł, prawie jak w "tańcu z gwiazdami". Proponuję jeszcze konkursy: pracownik tygodnia, miesiąca i kwartału.
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
21 sie 2008, 12:49
Może wywiesić wielką tablicę na holu tudzież sali operacyjnej i co tydzień przyznawać pracownikom gwiazdki bądź inne wyrazy uznania i gonitwa na cały rok gotowa. No i może żeby podatnicy mieli coś do powiedzenia - takie "cuś" jakby Miss(ter) publiczności, foto... na dziennikarzy to może raczej nie
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
21 sie 2008, 13:05
no a przecież w małopolsce, a dokładnie w Krakowie z okazji dnia skarbowca odbyła sie niezła impreza na 500 osób i 5 urzędów. Kraków przykładnym miastem?? Kabaret, disco, kiełbaski itp. no i mecz piłkarski.
22 sie 2008, 07:10
Cronn
no a przecież w małopolsce, a dokładnie w Krakowie z okazji dnia skarbowca odbyła sie niezła impreza na 500 osób i 5 urzędów. Kraków przykładnym miastem?? Kabaret, disco, kiełbaski itp. no i mecz piłkarski.
Gdańsk wcale nie gorszy!! 4 urzędy i 200 osób. I także disco i ognisko, kiełbaski i laski. I oczywiście świeże rybki "prosto z morza", bo impreza niemal na plaży! Spotkania starych znajomych po "kilku ładnych" latach... Ja jestem "za"!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 25 sie 2008, 19:23 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
25 sie 2008, 19:22
Nadir
<!--quoteo(post=33614:date=22. 08. 2008 g. 09:10:name=Cronn)--><div class='quotetop'>(Cronn @ 22. 08. 2008 g. 09:10) [snapback]33614[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> no a przecież w małopolsce, a dokładnie w Krakowie z okazji dnia skarbowca odbyła sie niezła impreza na 500 osób i 5 urzędów. Kraków przykładnym miastem?? Kabaret, disco, kiełbaski itp. no i mecz piłkarski.
Gdańsk wcale nie gorszy!! 4 urzędy i 200 osób. I także disco i ognisko, kiełbaski i laski. I oczywiście świeże rybki "prosto z morza", bo impreza niemal na plaży! Spotkania starych znajomych po "kilku ładnych" latach... Ja jestem "za"! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Laski w ramach nieodpłatnego świadczenia ? :nonono:
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
26 sie 2008, 20:04
OK. Ja też sie pochwalę!
W ramach Dnia Skarcowca dostałem kolejny plik zarządzeń, wytycznych, komunikatów i informacji do wykucia na blachę. Do tego zrobiłem sobie herbatę (zakup prywatny) w kubeczku (zakup prywatny) z wody mineralnej (zakup prywatny - wodociągowej zazwyczaj brak) zagotowanej w służbowym czajniku. Ten dzień zapamiętam na długo! P.S - przypomnijcie kiedy to było?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
27 sie 2008, 06:53
mkeruj
<!--quoteo(post=33688:date=25. 08. 2008 g. 19:22:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 25. 08. 2008 g. 19:22) [snapback]33688[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=33614:date=22. 08. 2008 g. 09:10:name=Cronn)--><div class='quotetop'>(Cronn @ 22. 08. 2008 g. 09:10) [snapback]33614[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> no a przecież w małopolsce, a dokładnie w Krakowie z okazji dnia skarbowca odbyła sie niezła impreza na 500 osób i 5 urzędów. Kraków przykładnym miastem?? Kabaret, disco, kiełbaski itp. no i mecz piłkarski.
Gdańsk wcale nie gorszy!! 4 urzędy i 200 osób. I także disco i ognisko, kiełbaski i laski. I oczywiście świeże rybki "prosto z morza", bo impreza niemal na plaży! Spotkania starych znajomych po "kilku ładnych" latach... Ja jestem "za"! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Laski w ramach nieodpłatnego świadczenia ? :nonono: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nadir miał na myśli laski pomocne przy chodzeniu. Dla nienajmłodszych skarbowców...
supersaper
OK. Ja też sie pochwalę!
W ramach Dnia Skarcowca dostałem kolejny plik zarządzeń, wytycznych, komunikatów i informacji do wykucia na blachę. Do tego zrobiłem sobie herbatę (zakup prywatny) w kubeczku (zakup prywatny) z wody mineralnej (zakup prywatny - wodociągowej zazwyczaj brak) zagotowanej w służbowym czajniku. Ten dzień zapamiętam na długo! (...)
No to jakiś pozytyw jest. Nie musisz nosić prywatnej grzałki...
27 sie 2008, 07:11
zaraz tam grzałka... żyletką też wode zagotuje...
____________________________________ always look on the bright side of life
27 sie 2008, 08:13
Miś z okienka
W ten piątek DS był w IS Kraków. Podobało mi się. Mało przemówień, Kabaret Pod Wyrwigroszem, catering. Nie ma co narzekać, skoro pierwszy raz organizuje się takie obchody. Inni mają, dlaczego my nie możemy mieć święta?
Niby prawda ale.. U ''innych" zaprasza się zwykle z osobą towarzyszącą .Zaproszenie nie jest xerem z przysłanego faxu do NUS-a tylko imienne dla zaproszonego .Zaproszony powinien znać program planowanej uroczystości .Ludzie zaproszeni (ze stażem co najmniej takim jak istnieją Izby Skarbowe ) nie znależli pod dyplomem koperty ani pudełka ze zegarkiem...
____________________________________ jan
18 wrz 2008, 19:21
A my z okazji Dnia Skarbowca mamy mieć imprezę wyjazdową z noclegiem gdzieś na Kaszubach za dwa tygodnie. Pewnie jak zwykle pojedzie stały skład czyli 1/4 urzędu i będzie super!!!
18 wrz 2008, 21:02
matrioszka
A my z okazji Dnia Skarbowca mamy mieć imprezę wyjazdową z noclegiem gdzieś na Kaszubach za dwa tygodnie. Pewnie jak zwykle pojedzie stały skład czyli 1/4 urzędu i będzie super!!!
W najbliższym tygodniu w Podkarpackiej IS planowane są uroczystości dnia skarbowca z udziałem Dyrektora DKS J. Delisia i Ministra A. Parafinowicza. Jaki będzie ich przebieg nie wiem, bo nie jestem zaproszony tak jak większość pracowników UKS . Może ktoś z zaproszonych ujawni na forum szczegóły imprezy.
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
19 wrz 2008, 18:38
tributarius
<!--quoteo(post=34468:date=18. 09. 2008 g. 21:02:name=matrioszka)--><div class='quotetop'>(matrioszka @ 18. 09. 2008 g. 21:02) [snapback]34468[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A my z okazji Dnia Skarbowca mamy mieć imprezę wyjazdową z noclegiem gdzieś na Kaszubach za dwa tygodnie. Pewnie jak zwykle pojedzie stały skład czyli 1/4 urzędu i będzie super!!!
W najbliższym tygodniu w Podkarpackiej IS planowane są uroczystości dnia skarbowca z udziałem Dyrektora DKS J. Delisia i Ministra A. Parafinowicza. Jaki będzie ich przebieg nie wiem, bo nie jestem zaproszony tak jak większość pracowników UKS . Może ktoś z zaproszonych ujawni na forum szczegóły imprezy. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Czy mają jeszcze jakieś wolne miejsca prze kateringu? Mam pewien dość luźny pomysł :rotfl:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
19 wrz 2008, 18:57
Słuchajcie wszystko ok z tym DS tylko skąd brać kasę na pokrycie. Z funduszu socjalnego niewolno, bo to uroczystość okolicznościowa, w tym roku przeszło, bo w piśmie z Min.Fin. sami zaproponowali finansowanie z tego źródła. Przyjdą na kontrolę, podetknie się im pod nos pismo!! Tylko co dalej?? Za co organizować to w następnych latach?? Czy prosić jednostki nadrzędne o kasę?? Jak zamierzacie rozwiązać w przyszłości ten problem?