Teraz jest 07 wrz 2025, 00:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 101  Następna strona
3% nagrody kwartalne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Nagrody 3% za I kwartał 2009
Agusia85                    

Na Śląsku krąży fama że ma być pismo, które zablokuje premie do końca roku, ale na razie cisza.......

Na Górnym czy Dolnym?   :unsure:
zochel                    

Gdzieś na Zachodzie....
Na koncie pojawiło się: "Oszczędności..." - około  600 netto.
Wyczekane... choć 3% nie widać.

Na dalekim czy bliskim Zachodzie??  :o

Co Wy tak się wstydzicie swoich Urzędów?!  :wacko:

20 lip 2009, 09:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
Nadir                    

Agusia85                    

Na Śląsku krąży fama że ma być pismo, które zablokuje premie do końca roku, ale na razie cisza.......

Na Górnym czy Dolnym?   :unsure:
zochel                    

Gdzieś na Zachodzie....
Na koncie pojawiło się: "Oszczędności..." - około  600 netto.
Wyczekane... choć 3% nie widać.

Na dalekim czy bliskim Zachodzie??  :o

Co Wy tak się wstydzicie swoich Urzędów?!  :wacko:

Witam wszystkich spragnionych premii! Międzyregionalna Sekcja Pracowników Skarbowych NSZZ "S" popiera działania Krajowej Sekcji - czyli walczymy o pieniądze z MF, myślę nie tylko o 3% ale także o 30% i dodatkach.Na dzień dzisiejszy mamy zapewnienie,że to wszystko będzie. Jeżeli do końca sierpnia zapewnienia nie zmaterializują się to śląskie urzędy należące do MSPS składają pozwy do sądu. Pozwy są przygotowane i damy je na stronę.Ponadto my nie tylko piszemy na stronach, ale także działamy, oczywiście wszystko w porozumieniu z KSPS. Nasze pisma dotarły do Ministra Finansów i innych departamentów w MF itd.Odnosząc się do kwestii wypłaty 3% premii w innych urzędach, to po zaciągnięciu informacji, na Śląsku (Górnym) nie było takiego przypadku. W różnych urzędach jest różnie z finansami i jeżeli jakiś NUS zdecydował się na wypłatę to znaczy ,że na obecną chwilę jest na + ale do końca roku może się to zmienić i może zabraknąć środków na wynagrodzenia. To są takie moje dywagacje. Znam urzędy, które są na - . Tam gdzie wypłacono 3% to bardzo dobrze świadczy o NUS-ie.Sprawa byłaby ułatwiona gdyby wszyscy pracownicy w terminach określonych w regulaminach premiowania (nagród) złożyli wykonanie zadań do kierowników, kierownicy dali wnioski do NUS, a NUS-y do Dyrektorów IS. To przykład, taki proces obowiązuje w moim urzędzie. Nie wiem jakie regulaminy mają inne urzędy spoza Śląska

Dodano: 20 Lip 2009 09:45 am

Witam wszystkich spragnionych premii! Międzyregionalna Sekcja Pracowników Skarbowych NSZZ "S" popiera działania Krajowej Sekcji - czyli walczymy o pieniądze z MF, myślę nie tylko o 3% ale także o 30% i dodatkach.Na dzień dzisiejszy mamy zapewnienie,że to wszystko będzie. Jeżeli do końca sierpnia zapewnienia nie zmaterializują się to śląskie urzędy należące do MSPS składają pozwy do sądu. Pozwy są przygotowane i damy je na stronę.Ponadto my nie tylko piszemy na stronach, ale także działamy, oczywiście wszystko w porozumieniu z KSPS. Nasze pisma dotarły do Ministra Finansów i innych departamentów w MF itd.Odnosząc się do kwestii wypłaty 3% premii w innych urzędach, to po zaciągnięciu informacji, na Śląsku (Górnym) nie było takiego przypadku. W różnych urzędach jest różnie z finansami i jeżeli jakiś NUS zdecydował się na wypłatę to znaczy ,że na obecną chwilę jest na + ale do końca roku może się to zmienić i może zabraknąć środków na wynagrodzenia. To są takie moje dywagacje. Znam urzędy, które są na - . Tam gdzie wypłacono 3% to bardzo dobrze świadczy o NUS-ie.Sprawa byłaby ułatwiona gdyby wszyscy pracownicy w terminach określonych w regulaminach premiowania (nagród) złożyli wykonanie zadań do kierowników, kierownicy dali wnioski do NUS, a NUS-y do Dyrektorów IS. To przykład, taki proces obowiązuje w moim urzędzie. Nie wiem jakie regulaminy mają inne urzędy spoza Śląska[/quote]
UWAGA! Czekamy do końca LIPCA - a nie jak poprzednio napisałam sierpnia.

20 lip 2009, 10:28

REJESTRACJA12 gru 2006, 14:14

POSTY        19

LOKALIZACJATricity
Ale o co chodzi?

Dodano: 20 Lip 2009 01:01 pm

Kto przeczytał całość komunikatu?

20 lip 2009, 14:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 sie 2008, 20:39

POSTY        8
Jak nie wiadomo o co, to o kasę, której zresztą nie ma. Miała być do połowy lipca, teraz do końca sierpnia, potem do końca roku. Tak nas będą mamić do skutku, tylko jakiego?!. Ciekawe ile MF weźmie za makulaturę z pism ze związków bo jak widać chyba wszystko trafia do kosza. JAK TO MOŻLIWE, ZE JEDNE URZĘDY PŁACĄ A INNE NIE I SKĄD TE RÓŻNICE, WSZAK W JEDNYM KRAJU ŻYJEMY.

20 lip 2009, 16:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:18

POSTY        56
Witajcie.Nie wiem jak jest w IS Szczecin, ale w UKS panuje całkita cisza.Wiemy tyle,żer nasz dyrektror ma pojechać na spotkanie 23 lipca 20099 chyba do Warszawy, tam się wszystko zdecyduje.Ale nie jesteśmy dobrej myśli.Co z tego,że jako jeden z nielicznych UKS-ów nie zaczęliśmy roku na minusie, co z tego,że są wyniki, jak nie ma przełożenia na kasę.To nie Dyrektor zatrzymał kasę dla nas( Tak nam mówi), ale MF.Skoro jedni wypłacają, inni nie, to potwierdza tezę już wcześniej głoszoną przeze mnie,że są równi i równiejsi i jak mówił były premier, wszędzie są układziki.A my cieszmy się że pracujemy i mamy na chlebek,ten naturalny i w płynie, koledzy i koleżanki.... Pozdrowienia znad morza. :mur:  :wsciekly:  <_<

20 lip 2009, 17:02
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 20:55

POSTY        4
Piodar14                    

.Wiemy tyle,żer nasz dyrektror ma pojechać na spotkanie 23 lipca 20099 chyba do Warszawy,  <_<
No to chyba już Wasi pra-pra...wnukowie  nagrody obiorą
:zeby:

20 lip 2009, 17:31
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        56
Do Thorgala.Wiadomo było,że chodzi o spotkanie 23.07.2009r w Warszawie, a nie 23.07.2099r.Po prostu pomyłka pisarka, a Ty już szydzisz.Nieładnie. :zly1:
I tak sądzę,że skoro NBP nie chce podzielić się zyskiem, to naszym kosztem będzie się łatać dziurę budżetową.A my cieszmy się prawda, koledzy,że pracujemy. <_<

20 lip 2009, 19:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247

No to chyba już Wasi pra-pra...wnukowie nagrody obiorą
On nie szydzi. Ale ja tez się uśmiałam. Trochę śmiechu nikomu nie zaszkodzi w tej finansowej biedzie. Widzę, że piszą o 30% premii.to byłoby cudownie!

20 lip 2009, 21:06
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        56
Do Aneleh.Jak to nie szydzi.I to jak.jeden błąd, a już kpi.Ludzka rzecz się mylić wiadomo,że chodzi o ten rok.Osobiście nie wierzę już byśmy w lipcu lub sierpniu coś dostali. <_<  :mur:  :zly1:  :wacko:

Dodano: Wto Lip 21, 2009 6:19 am

Ponownie do thorgala.Witaj z rana.Po prostu popełniłem zwykla pomyłkę pisarską.Wiadomo,że chodzi o to spotkanie za 2 dni.Tam zdecydują co naszą kasą.Nedobrze jest tak różnicować środowisko.Część dostaje kasę ,część nie.
Tamta data -2099 jest istotnie śmieszna. W tym czasie nie będzie ani Ciebie ani mnie.I nikt o nas nie będzie pamiętał.czytałem w Przekroju wypowiedź fachowca- tanatopraksologa.Mówił,że już po 4 latach od zgonu, zaczynają się zmiany,najpierw pojawia się na brzuchu tam gdzie wątroba, żólta plama, to wątroba puchnie, stopniowo rozszerza się ona ( Ta plama)na cały brzuch.Działają te bakterie które pomagają nam trawić jedzonko i w pewnym momencie powłoka brzuszna pęka.Trzewia wylewają się na zewnątrz, pojawiają się larwy chrząśzczy  i muchówek,które nas konsumują.Po 5 latach zostaje tylko szkielet.Z czasem i on sie rozsypuje, a pamięć ludzka się zaciera i nie zostaje po nas nic.... Bo zdjęcia też żółkną... <_<  :mur:  :dokuczacz:

20 lip 2009, 22:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 15:18

POSTY        46
już po 4 latach od zgonu... itd.

Fajnie coś takiego przeczytać z samego rana..., szczególnie przy temacie dotyczącym kasy :blink: - człowiek od razu nabiera dystansu do tych mało istotnych, doczesnych problemów  ^_^

21 lip 2009, 06:56

POSTY        19

LOKALIZACJATricity
Do PIODAR14.
Wyluzuj chłopie, trochę dystansu, a tymi "pisarkami" się nie przejmuj - zanim Twój szef wróci ze stolycy nabierzesz wprawy...

Dodano: 21 Lip 2009 08:51 am

W mieście płemieła chyba coś się ruszy, na razie rozpuszczono wici.

21 lip 2009, 07:12
Nowicjusz

REJESTRACJA24 cze 2009, 11:51

POSTY        2
Dolny Śląsk a dokładnie Wrocław kase już dostał:)))

21 lip 2009, 12:11

POSTY        19

LOKALIZACJATricity
No proszę, repatrianci z Ziem Odzyskanych już dostali. :)

21 lip 2009, 13:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 maja 2009, 07:40

POSTY        6
Podobno jeden z mazowieckich urzędów ( może więcej) dostał pismo wstrzymujące wypłatę jakichkolwiek nagród, 3%, oszczędności w II półroczu 2009. :(

21 lip 2009, 13:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 101  Następna strona