A czy wiadomo, w dobie Polskiego Ładu, kiedy 13-stki mogą być wypłacane?
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
25 sty 2022, 17:58
Re: Trzynastka
No właśnie,wiadomo coś o 13tkach? W ubiegłym roku były na początku lutego a w tym cisza...
30 sty 2022, 14:30
Cisza w dniu dzisiejszym nie wyklucza się z trzynastą na początku lutego.
____________________________________ Klasyczna korytarzowa plotka może -> podobno -> na pewno -> z całą pewnością
31 sty 2022, 17:18
nie wyklucza ale też nie potwierdza. Na głównej stronie skarbowcy.pl jest pewien cytat dotyczący ciszy
31 sty 2022, 17:29
countryman
No właśnie,wiadomo coś o 13tkach? W ubiegłym roku były na początku lutego a w tym cisza...
Cisza??? Jesteśmy po prostu w kolejce...następni z pomniejszoną wypłatą. Jedyna różnica to właściwie tylko to, że inni po pomniejszeniu wypłat protestują, a na naszym "froncie" będzie spokój ... ,Może się jednak mylę i MF coś zaproponuje
31 sty 2022, 18:06
Niestety w tym roku będzie w marcu, we wszystkich Izbach
31 sty 2022, 19:36
a skąd taka informacja?
31 sty 2022, 19:51
migdal
Niestety w tym roku będzie w marcu, we wszystkich Izbach
Odsuwanie w czasie złych informacji, tylko w jakim celu ???
31 sty 2022, 20:10
Nie siej defetyzmu. Jest rozpo nakazujące obliczać zaliczki tak jak w zeszłymym roku dla analogicznych kwot. Zatem co pomniejszone? Co w czasie odsuwać? Po 5 etatów macie cząstkowych? Umowy zlecenia? Emeryturę zza granicy i w ZUS jednocześnie?
____________________________________ Klasyczna korytarzowa plotka może -> podobno -> na pewno -> z całą pewnością
31 sty 2022, 21:54
KISwald
Nie siej defetyzmu. Jest rozpo nakazujące obliczać zaliczki tak jak w zeszłymym roku dla analogicznych kwot. Zatem co pomniejszone? Co w czasie odsuwać? Po 5 etatów macie cząstkowych? Umowy zlecenia? Emeryturę zza granicy i w ZUS jednocześnie?
Poczekamy, zobaczymy. Co do defetyzmu...ZUS to nie budżetówka . Może lepiej zerknąć, ile razy w miesiącu stosujemy ulgę??? Czytanie NIE boli Pozdrawiam i dużooooo optymizmu życzę
31 sty 2022, 23:09
A w Warszawie ktoś? Coś konkretniej słyszał kiedy 13-stka? Bo coś ćwierkają że nie w lutym - hmm?
____________________________________ //S.A.K
01 lut 2022, 13:12
A w Warszawie? ktoś cos?? konkretnego , bo chodzą słuchy że w Warszawie nas zostawili na lodzie i wypłacą dopiero w Marcu - wiec????
____________________________________ //S.A.K
01 lut 2022, 14:19
Zupełnie nie wiem co masz na myśli. Pracodawca ma obliczyć zaliczkę dla wszystkich wypłat w danym miesiącu według starych zasad i według nowych zasad. Ma to porównać i pobrać zaliczkę w niższej wysokości. Gdzie tu widzisz zagrożenie dostania mniej niż dla identycznych kwot w zeszłym roku? W zeszłym roku kwota zmniejszająca też byłą jedna na miesiąc.
01 lut 2022, 18:49
KISwald
Zupełnie nie wiem co masz na myśli. Pracodawca ma obliczyć zaliczkę dla wszystkich wypłat w danym miesiącu według starych zasad i według nowych zasad. Ma to porównać i pobrać zaliczkę w niższej wysokości. Gdzie tu widzisz zagrożenie dostania mniej niż dla identycznych kwot w zeszłym roku? W zeszłym roku kwota zmniejszająca też byłą jedna na miesiąc.
Hm, ciekawe. Może jednak zerknij na "obciążenia" wypłaty styczniowej.... Nie chodzi o zaliczkę tylko o WYPŁATĘ...