Może telefon do przyjaciela: <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Wicedyrektor: Maciej Marcinkowski tel. (0-61) 858-31-00
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wjawor z takimi przyjaciólmi nie zginiesz :blink:
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
19 kwi 2008, 23:31
Kim są jego przyjaciele?
20 kwi 2008, 07:11
arbiter
A co dalej będzie z Mieciem S V-ce Dyr. Czy dalej panisko będzie mścił się na podwladnych.
Wina spoczywa na tych, którzy mu na to pozwalają, którzy nie widzą problemu, a także nie słyszą wołania tych najsłabszych, ...
"Każdy człowiek jest zobowiązany przyczyniać się, ile w jego mocy, do dobra drugich i zaiste nic nie jest wart ten, kto nikomu nie jest użyteczny". Kartezjusz francuski filozof i matematyk
Ostatnio edytowano 20 kwi 2008, 07:50 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2008, 07:47
Co do artykułu w Głosie dot. wielkopolskiej skarbówki, to inicjatorem tego żałosnego pokazu jest p.o. M.S. wraz z kolesiami z miejscowej PO. Tak naprawdę obaj (p)osłowie nie powinni w ogóle wtrącać się do naszych spraw. Jeden niech się cieszy, że chroni go immunitet, bo prorok już by się nim zajął, a drugi po latach zesłania politycznego nawet na lolalnym podwórku nie ma nic do powiedzenia. Ale tonący brzytwy się chwyta. Nie wiem czy świadomie przekręcone zostały pewne fakty, ale albo to wina osoby która w gazecie podpisana jest jako autorka, albo spryt rzeczywistego "autora" tekstu. Oczywiście obecnie nie ma p.o. dyrektora IS Poznań o takim imieniu i nazwisku, nie ma również w naszych strukturach dyrektorów urzędów skarbowych. To wszystko świadczy, że MS walczy.
20 kwi 2008, 08:18
[
Wina spoczywa na tych, którzy mu na to pozwalają, którzy nie widzą problemu, a także nie słyszą wołania tych najsłabszych, ...
"Każdy człowiek jest zobowiązany przyczyniać się, ile w jego mocy, do dobra drugich i zaiste nic nie jest wart ten, kto nikomu nie jest użyteczny". Kartezjusz francuski filozof i matematyk [/quote]
Dobry człowieku! A kim że są ci drudzy, dla dobra których ty tak się przyczyniasz?
20 kwi 2008, 08:21
walkiria
a co jesteś zainteresowany powołaniem?
ja jestem ale nikt się ze mną jeszcze nie kontaktował, czekam i nic
20 kwi 2008, 10:39
cykada
Dobry człowieku! A kim że są ci drudzy, dla dobra których ty tak się przyczyniasz?
Droga Cykado - w życiu każdego człowieka, istnieje taki obszar, który należy chronić przed światłem reflektorów. Bardzo Cię przepraszam, jeśli moją odpowiedzią nie zaspokoiłem Twojej zwykłej ludzkiej ciekawości. Pozdrawiam!
20 kwi 2008, 12:49
Pan MS niestety zmienił swoje poglądypo ostatnich wyborach ,bardziej zbliżył się do jednego z posłó Wlkp.Pana Z bardziej mu było do PIS-u podobnie jak wszystkim V-ce DIS i po DIS.Z Posłem Waldim skolegował się niedawno licząc na to,że PO powoła go na DIS niestety Pan MS musi podobnie jak jego koledzy V-ce i dawny po Rysiu zostać rozliczeni .Dawno i chyba nigdzie nie ma tak znienawidzonej ekipy pracującej w skarbowości.Szkoda ,że panowie posłowie tak bardzo uwierzyli w jego kwalifikacje,predyspozycje i zmianę barw.Trzeba będzie o tej ekipie rządzącej do mrca w Izbie Skarbowej Poznań równiueż napisać kilka artykułów do prasy i MIN.Fin,Premiera i kilku Posłów.
20 kwi 2008, 17:09
mambolina
Pan MS niestety zmienił swoje poglądypo ostatnich wyborach ,bardziej zbliżył się do jednego z posłó Wlkp.Pana Z bardziej mu było do PIS-u podobnie jak wszystkim V-ce DIS i po DIS.Z Posłem Waldim skolegował się niedawno licząc na to,że PO powoła go na DIS niestety Pan MS musi podobnie jak jego koledzy V-ce i dawny po Rysiu zostać rozliczeni .Dawno i chyba nigdzie nie ma tak znienawidzonej ekipy pracującej w skarbowości.Szkoda ,że panowie posłowie tak bardzo uwierzyli w jego kwalifikacje,predyspozycje i zmianę barw.Trzeba będzie o tej ekipie rządzącej do mrca w Izbie Skarbowej Poznań równiueż napisać kilka artykułów do prasy i MIN.Fin,Premiera i kilku Posłów.
Ty sie lepiej Mambolina za pisanie artykułów nie bierz, bo Ci to najwyraźniej nie wychodzi. Styl gimnazjalno-inwektywny nikogo nie zainteresuje.Zajmij sie uprawianiem ogródka, pora jest własciwa.
20 kwi 2008, 18:38
walkiria
Ty sie lepiej ...
A Ciebie zapraszam na priv z osobistymi uwagami. :nonono:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
20 kwi 2008, 19:04
mambolina
Mam tylko nadzieję, że wymienieni przez Ciebie panowie od Premiera począwszy, a na Posłach skończywszy doskonale są zorientowani w rzeczywistości, gdyż w przeciwnym wypadku skarbówka w Wielkopolsce ma przechlapane. Chociaż przez ostatnie 2 lata cięzkiej służby nieźle się zahartowała w bojach i, kto wie, czy nie byłoby to kolejne wyzwanie. Z tym, że już beze mnie, bo nie będzie mi się chciało chcieć. :piwo:
20 kwi 2008, 19:30
Doprawdy dziwię się i jestem zdegustowany postępowanie PO. Dostali poparcie w wyborach od ciemiężonego przez PIS ludu i co zrobili w zamian ...NIC! :mur: Do tego żołnierze MS knują perfidne intrygi (np. w postaci donosów) podszywając się bezczelnie za "pracowników skarbówki". Nie wiem czy nowy po dyrektor tego nie widzi, czy nie chce widzieć, czy wreszcie nie może widzieć :blink: Zakrawa to na jakiś chory film...
Ostatnio edytowano 20 kwi 2008, 21:22 przez Wielkopolanin, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2008, 21:17
poborca Wlkp.
Doprawdy dziwię się i jestem zdegustowany postępowanie PO. Dostali poparcie w wyborach od ciemiężonego przez PIS ludu i co zrobili w zamian ...NIC! :mur: Zakrawa to na jakiś chory film...
Tak szybko się zniechęcasz?? Dopiero co była studniówka. Może POczekajmy chociaż do matury!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 kwi 2008, 05:42
W końcu i ja mogę zabrać głos w tej sprawie. Drodzy koledzy i koleżanki ( poza "żołnierzykami" p.o. M.S , którzy dostali odgórne dyrektywy aby się udzielać na tym forum) sytuacja pracowników przede wszystkim egzekucji administracyjnej przez ostatnie dwa lata strasznie się pogorszyła. Bynajmniej nie chodzi mi tu o "kasę" lecz o stosunek przełożonych do pracowników tych służb. Wielu z nas czekało na zmianę dyrektora Izby Skarbowej w Poznaniu, z nadzieją przede wszystkim na wymianę p. M.S. , który bezpośrednio przyczynił się do tak złych relacji między bezpośrednio przełożonymi a pracownikami. Wierzymy że nowy dyrektor okaże się prawdziwym, otwartym na dialog społeczny menagerem. Większość z nas oddała swój głos na PO z nadzieją że zajdzie nowe, lepsze, liberalne. Ja jeszcze mam nikłą nadzieję że tak się stanie. Mam nadzieję że wszelkie układy i układziki znikną, nadzieję że pracownika będzie się traktować jak człowieka, który ma swoje uczucia, godność, czasami słabości. Zdaję sobie sprawę z tego że "siatka" jaka została rozlana przez ostatnie 2 lata praktycznie jest jak "beton", ale jeszcze wierzę. Jestem osobiście zdegustowany ostatnim artykułem. Naprawdę nie wiem kogo on reprezentuje, na pewno nie nas. Wierzymy w pana P. M.M. Proszę nie ulegać, nie poddawać się I słuchać przede wszystkim pracowników niższego szczebla. Wszystkich serdecznie pozdrawiam.