Widzę, że Kolega uczony w Piśmie, ciekawym od kiedy? Od ostatnich wyborów?
„Największym błędem, jaki stał się udziałem wielu sympatyków IV RP, była naiwna wiara, że nawet ze złych działań i metod może wyniknąć jakieś dobro dla kraju, można znaleźć właściwego człowieka na odpowiednie stanowisko. Że liczy się mityczny, ostateczny rachunek, bilans, który wypadnie pozytywnie, że niesprawiedliwości i draństwa cząstkowe nie przeszkodzą w powstaniu uczciwej i sprawiedliwej Polski, że te koszty są wręcz konieczne. (...) jeśli nawet ucierpią niewinni, to będą mieć świadomość, że na ich krzywdzie wyrośnie potęga IV RP. NIE WYROŚNIE.” nonono.gif
To też ciekawy aspekt, ZOLTAR7, w kontekście poprzednich wypowiedzi - mniemać można, że jesteś jednym z "odstrzelonych". Ja nie widzę niczego złego w fakcie, iż Minister chce kształtować własną politykę personalną w resorcie, w końcu to on jest odpowiedzialny za całokształt funkcjonowania podległych mu jednostek. Chyba, że sądy III i pół RP zdjęły z Rządu ten przykry obowiązek i w związku ze swoją niezawisłością mogą obsadzać sobie kierownicze stanowiska kim tylko sobie chcą. I nie mówmy o draństwie, bo większość, jeśli nie wszystkie zmiany, były oczekiwane nader gorąco (oczywiście nie zaliczam Cię do fanów). A może jeszcze co do tych niewinnych: służbę przez 20 lat wszystkim kolejnym ekipom rządzącym uważasz za apolityczny profesjonalizm czy też konformizm? A może za jeszcze inną "przypadłość"? I faktycznie strasznie ich skrzywdzono pozwalając piastować takie stanowiska przez tylko 20, a nie 50 lat - to ci dopiero ból. W końcu nikt im nie mówił, że mogą kiedyś spaść ze stołka, a tu taka "surpriza" - oj niedobry Minister, niedobry. EGAROBOL: "Nimitz, to Ty chyba jesteś 1 z tego legionu - nie pałaj taką nienawiścią, wyluzuj, święta tuż, tuż. Jeśli masz jakieś dane dotyczące orzekania sądów w sprawach odwołań naczelników to podziel się z nami tą wiedzą. Pozdro" Dzięki za pozdro i Tobie również - zapewniam, że nie jestem ni funkcyjny, ni też beneficjentem zmian, zaś co do orzeczeń można bez problemu odszukać w bieżącym orzecznictwie - trochę wysiłku. Niestety, lubelskie sądy chyba nie mają dostępu do orzeczeń z Polski - pozostaje tylko niezawisłość.
Ostatnio edytowano 06 kwi 2007, 06:37 przez Nimitz, łącznie edytowano 1 raz
05 kwi 2007, 23:10
Nimitz
ZOLTAR7, w kontekście poprzednich wypowiedzi - mniemać można, że jesteś jednym z "odstrzelonych". Ja nie widzę niczego złego w fakcie, iż Minister chce kształtować własną politykę personalną w resorcie, w końcu to on jest odpowiedzialny za całokształt funkcjonowania podległych mu jednostek.
Masz rację, jestem jednym z "odstrzelonych" (właściwie od razu mogłeś zadać pytanie w stylu "a Wam to się chyba nowy ustrój nie podoba???" - nie krępuj się... A ja odpowiem "Tak, nie podoba mi się"). Taaak, jestem jednym z "odstrzelonych" (rocznik ur. 1972), bo porażające jest dla mnie niszczenie ludzi w imię chorych ideologii, ... jestem jednym z "odstrzelonych", bo to, co ty nazywasz "kształtowaniem własnej polityki personalnej" (chyba jednak powtarzając za jakąś prawomyślną gazetą) przez Ministra, ja nazywam Świństwem i Bezprawiem (w skrócie SB ) grupy trzymającej władzę (dobrym przykładem tej polityki jest odwołanie p.o. obowiązki DIS w Warszawie, do niedawna pupilka miejscowego PiS, który chyba popadł w niełaskę?!); ... jestem "odstrzelony", bo mam czelność myśleć inaczej niż zwolennicy IV RP (nie tej prof. Śpiewaka, a tej Braci Kaczyńskich). Na szczęście nie jestem sam w tym odosobnieniu jest nas... hm... legion?
Ale ponieważ mamy Święta więc życzę Ci Nimitz (ale chyba nie Chester?) więcej rezerwy do rzeczywistości i więcej refleksji nad otaczającym cię światem. :nonono: PS. To forum gościło już wielu takich jak ty frustratów, którzy w czystkach widzieli przejaw sprawiedliwości dziejowej, a może nawet szansę dla siebie... Jak w tym dowcipie o Panu Jezusie co zszedł na Ziemię i zobaczył płaczącego polskiego chłopa, więc Pan Jezus zapytał „Czemu ubogi rolniku płaczesz?”, na co ten odpowiedział „Bo sąsiad ma 10 świń a ja tylko jedną”. "Więc – rzekł Pan Jezus – sprawiedliwie będzie jak dodam ci 9 świń, nieprawdaż?", a chłop na to: "Nie, sprawiedliwie będzie jak Pan Panie Jezu sprawi, aby tamtemu 9 zdechło!!!". :nonono:
Ostatnio edytowano 06 kwi 2007, 06:41 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
05 kwi 2007, 23:41
Cóż, szkoda, że w zmianach nie widzisz szansy dla siebie. Ja taką widzę bo mam nadzieję, że może być w końcu normalnie, że dotychczasowe chore układy rządzące tym Państwem - państwem Rywinów, Michników, Dochnali, Sobotków do których istnienia chyba nie trzeba nikogo przekonywać czytając prawomyślne czy też mniej prawomyślne gazety kończą swój żywot. I w tym widzę szansę dla wszystkich. Okrągłostołowy układ czerwonych z różowymi gwarantujący status quo istniejące od '89 roku już nie wróci (mam nadzieję). Nie wiem czy po DIS Warszawa był pupilem czy też nie miejscowego PiS, bo z tej partii nie znam nikogo, więc nawet nie mam kogo zapytać, ale nie są to czasy znanej i lubianej - jak widać przewodniej siły narodu- nie ma już świętych krów. Potknięcie i do widzenia - i tak powinno być, ale czy to jest niszczenie ludzi?. Co prawda Polska p. Śpiewaka jeszcze za tym tęskni , vide immunitet p. Ostrowskiej i to jest właśnie chora ideologia i taka jest właśnie polityka do której odnosi się Twój dowcip. Co tylko zrobią "kaczyści" jest złe, podszyte chorą ideologią - po prostu polowanie na czarownice. I jeszcze ta lustracja - cios w zdrową substancję Narodu. Btw nazywanie kogoś frustratem, chorym z nienawiści do dosyć znana i powszechnie stosowana figura retoryczna przez jedyną prawomyślną Gazetę i jej Redaktora Naczelnego, której trzeba było odebrać znaczek Związku Zawodowego, który pozwala Ci zamieszczać Twoje wypowiedzi na swojej stronie. Wesołych Świąt.
Ostatnio edytowano 06 kwi 2007, 07:18 przez Nimitz, łącznie edytowano 1 raz
06 kwi 2007, 07:16
Madagaskar
<!--quoteo(post=8087:date=05. 04. 2007 g. 14:41:name=JanBo)--><div class='quotetop'>(JanBo @ 05. 04. 2007 g. 14:41) [snapback]8087[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Cóż za dziwny spokój na forum po odwołaniu DIS w W-wie koleżanki ikoledzy czyżbyście zaczeli świętować z tej okazji :piwo:
Nie śpiesz się z tym świętowaniem, skoro były DIS będzie (po awansie do "Zespołu rządowego") niejako "nadzorował" Nowego DIS-a. Poczekajmy - pożyjemy, zobaczymy jakim On będzie DIS-em?! Ja mu życzę jak najlepiej! Byłemu zresztą również! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jesli masz jakies szersze informacje o tymże zespole i awansie to napisz.
06 kwi 2007, 07:17
Nimitz
Cóż, szkoda, że w zmianach nie widzisz szansy dla siebie. Ja taką widzę bo mam nadzieję, że może być w końcu normalnie, że dotychczasowe chore układy rządzące tym Państwem - państwem Rywinów, Michników, Dochnali, Sobotków do których istnienia chyba nie trzeba nikogo przekonywać czytając prawomyślne czy też mniej prawomyślne gazety kończą swój żywot. I w tym widzę szansę dla wszystkich.
"Naiwny, naiwny jak dziecko we mgle", naprawdę myślisz, że nowy układ jaki się teraz tworzy będzie lepszy od starego? A ile w tobie nienawiści do Michnika. A ja pamiętam czasy, kiedy Michnika musieli wynosić z komunistycznego więzienia w kartonie, bo mimo, iż wyrok mu się skończył, to nie chciał opuścić więzienia dopóty, dopóki nie zostaną uwolnieni pozostali więźniowie polityczni. I chociaż nie lubię gościa (to antydemokrata taki sam jak np. A. Zawisza) to doceniam to co zrobił dla Polski. Tak, ja tęsknię za taką Polską jak chce prof. Śpiewak, twórca (tak obecnie spaczonej przez Braci K.) idei IV RP.
Życzę ci Nimitz więcej rozsądku i mniej prywaty w ocenie dzisiejszej rzeczywistości.
Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 07:43 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
06 kwi 2007, 10:59
zoltar7
A liczba jego jest 666 (Obj 13, 18). :blink:
A do czego Ci to jest potrzebne?! Kilku! Wystarczy? Jest całkiem możliwe, że niebawem możesz mieć jednego z Nich NUS-em w Twoim US.
Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 07:44 przez Madagaskar, łącznie edytowano 1 raz
06 kwi 2007, 14:10
Polak
Jeśli masz jakieś szersze informacje o tymże zespole i awansie to napisz.
Były DIS już awansował 03.04.2007 i to wystarczy. Będzie doradzał - komu i gdzie, sam sobie wystarczająco nadoradzał. :zygi:
Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 07:45 przez Stefan, łącznie edytowano 1 raz
06 kwi 2007, 16:46
Z uwagi na dalekie odejście od tematu usunąłem 14 postów. Proszę o respektowanie regulaminu.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
07 kwi 2007, 10:31
A propos głównego wątku, w chwili obecnej (w miejscowościach, gdzie są KIP-y) "spadochroniarze" (usunięci naczelnicy) zaklepują sobie ciepłe, intratne posadki w interpretacjach... <_<
Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 07:55 przez Ojciecpio, łącznie edytowano 1 raz
10 kwi 2007, 10:14
Czy możecie napisać, jaki jest stan zaawansowania zmian w Wielkopolsce, a w szczególności w IS? :czytaj:
Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 07:55 przez czarna mamba, łącznie edytowano 1 raz
10 kwi 2007, 21:28
czarna mamba
Czy możecie napisać, jaki jest stan zaawansowania zmian w Wielkopolsce, a w szczególności w IS? :czytaj:
Najlepiej skorzystać z okazji (Drzwi otwarte) i dowiedzieć się u źródła - mała wycieczka krajoznawcza po województwie i wszystko będzie jasne.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 15 kwi 2007, 21:15 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
13 kwi 2007, 20:43
Podaj bliższe informacje.
Ostatnio edytowano 15 kwi 2007, 21:16 przez pracus25, łącznie edytowano 1 raz
14 kwi 2007, 08:46
jaracz
Już podaję: sobota 14.04 2007 w godz. 9.00-13.00.
To mamy jeszcze dwie godziny. Tylko o samej trzynastej już nie wpadaj, dziś po godzinach nie zostanę...
Ostatnio edytowano 15 kwi 2007, 21:16 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz