Czy ktoś posiada wiedzę czy kobiety przebywające na l4 ciążowym mają prawo do 13tki? Czy jest to uzależnione od tego jak długo przebywały w danym roku na zwolnieniu?
Trzeba przepracować efektywnie co najmniej 6 miesięcy. Chyba, że dziecko urodziło się w 2020, to wtedy należeć się będzie za czas przepracowany.
Ostatnio edytowano 26 sty 2021, 23:27 przez Jakataka, łącznie edytowano 1 raz
26 sty 2021, 23:26
Re: Trzynastka
Jeżeli ktoś jest na L4 to do podstawy liczenia chorobowego wliczana jest już 13-tka
27 sty 2021, 07:22
Dzień Dobry Może coś wiadomo na temat terminu wypłaty 13 w IAS Warszawa ????
01 lut 2021, 15:23
Re: Trzynastka za 2015
jakubek30
Izba Skarbowa Katowice zamieściła na portalu pracownika 02.02.2016 r paski z wysokością 13 za 2015r. a wczoraj pojawiła się informacja na Intranecie Izby że wypłata 13 dopiero 22 lutego. Totalna żenada. Po co robią ludziom nadzieję na to ze lada chwila będzie przelew. Mogli nie zamieszczać tych pasków na portalu pracownika tak szybko. Mogli to zrobić w dniu przelewu. Bo my pracownicy odbieramy to tak ze jak mamy juz informacje na portalu pracownika tzn. że przelew wyjdzie z Izby w ten sam dzień lub najpóźniej następnego a nie za 20 dni!
Bo to tylko Katowice.... Pan G musi jeszcze z Paniami obliczyć czy na pewno aż tyle wyjdzie dla każdego ... może jeszcze coś obetną żeby to MF wysłać ....
02 lut 2021, 07:26
Dzień dobry, czy posiada ktoś informacje kiedy będzie wypłacona trzynastka w IAS Wrocław?
03 lut 2021, 10:20
A w IAS Rzeszów? Ktoś wie może kiedy?
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
05 lut 2021, 11:38
Dokładnie rok temu IAS Warszawa płaciła trzynastkę. Czy jest szansa że i w tym roku będzie dziś? Poczekamy do końca dnia. Mam nadzieję, bo kasa potrzebna. Trzeba się odkuć po świętach
Dwa lata temu też była 5 lutego. Czyżby to tradycja
05 lut 2021, 12:08
IAS WARSZAWA wypłata ponoć 16 lutego!!! Pozdrawiam
05 lut 2021, 13:43
Kiedy wypłata 13-tki w Szczecinie?
06 lut 2021, 00:38
Dolny Śląsk - podobno 17 lutego.
07 lut 2021, 11:55
IAS w Warszawie 13-stka okolo 15-ego
____________________________________ //S.A.K
07 lut 2021, 16:33
W Łodzi dziś ale bez uwzględnienia podwyżek 2020. Tą brakującą część wypłacą jak MF uruchomi rezerwę celową. Daty nie podano. Do jasnej cholery, czy ja pracuje u jakiegoś " Janusza biznesu" żeby się w kółko zastanawiać czy, kiedy i ile pracodawca będzie łaskawy zapłacić !!! A pierniczyć o misji, wizji, etyce i służbie potrafią. Blee
08 lut 2021, 11:22
julita165
W Łodzi dziś ale bez uwzględnienia podwyżek 2020. Tą brakującą część wypłacą jak MF uruchomi rezerwę celową. Daty nie podano. Do jasnej cholery, czy ja pracuje u jakiegoś " Janusza biznesu" żeby się w kółko zastanawiać czy, kiedy i ile pracodawca będzie łaskawy zapłacić !!! A pierniczyć o misji, wizji, etyce i służbie potrafią. Blee
Dokładnie, zgadzam się. Wynagrodzenie dla pracownika jest należne i należy wypłacić. A nie dzielić, a co nas obchodzi czy z rezerwy czy z pudełka a może wypłacają ze skrzyneczki. Co to kogo obchodzi. Ale do czasu, nawet prawnicy w Izbach nie pomogą...bo wynagrodzenie jest dla pracownika za pracę i nie podlega dyskusji.