Teraz jest 12 wrz 2025, 03:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 18:56

POSTY        21
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Ułożyła tak jak jej kazali. Myślę, że pretensje(moje również) trzeba kierować znacznie wyżej.Było minęło i całe szczęście.

03 lip 2010, 21:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Co znaczy jajk jej kazali ??? Wiec rolą ZZ jest ustalenie - kto jej kazał, kiedy i co za to dostała ???!!!

03 lip 2010, 21:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2010, 12:40

POSTY        74
A pamiętacie te pytania o Iraku, Afganistanie i o tarczy antyrakietowej? No to już PRZEGIĘCIE! Już parę swoich błedów odszukałam i to z takiej "prostej" materii jak Konstytucja.. Ech..

Ostatnio edytowano 03 lip 2010, 22:07 przez Zima123, łącznie edytowano 1 raz

03 lip 2010, 21:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Banda !!! Poprostu BANDA !!!

03 lip 2010, 22:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2009, 08:07

POSTY        134
Zrobiłem dokładnie tak jak ZIMA123.
Pierwsze zrobiłem 7 (z 8) tabelek, a potem reszta. Dużo strzałów w 1 i 2 części bo po prostu nie było czasu mysleć.
Z tego co tu czytałem w zeszłym roku, to wcale nie trzeba mieć zrobionych 100% zadań, żeby mieć 100% punktów z tego testu. Trzeba było tylko z każdej częsci zrobić ileś (?) % zadań.
Ponadto były jakieś dziwne przeliczniki, bo punktacja z tego egzaminu była tylko wielokrotnością jakiejś liczby (bodajże 1,36, czy 1,72).

Więc na razie daję se na luz  :piwo:

03 lip 2010, 22:05
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74
Mr Hyde - ale sam powiedz jak oni chcą badać naszą inteligencję, skoro tak naprawdę czasu pozostaje tyle co na strzał? Zero zastanowienia. Też wrzucam na luz. Poczekajmy za wynikami (pytałam Pana z "obsługi" mówił że za 2 tygodnie) :piwo:

Ostatnio edytowany przez Zima123, 03 Lip 2010 23:12, edytowano w sumie 1 raz

Będzie good.. Musi być. Ja podchodziłam pierwszy raz i to musi być ostatni!

PS. Nadir tylko proszę bez ostrzeżenia.. rozemocjonowana jestem, ech.. :mellow:

03 lip 2010, 22:10
Amator

REJESTRACJA21 kwi 2010, 16:13

POSTY        12
Zima123                    

A pamiętacie te pytania o Iraku, Afganistanie i o tarczy antyrakietowej? No to już PRZEGIĘCIE! Już parę swoich błedów odszukałam i to z takiej "prostej" materii jak Konstytucja.. Ech..

A art 5 Traktatu Północnoatalntyckiego,

Instytucja Gospodaki Narodowej...

Agencja Wykonawcza....

nie pamiętam dokładnie ale pytanie było jakoś takie: Grupa Robocza Rady (?) UE składa się z?

strzelałem, że wyłącznie z przedstawicieli Państw członkowskich UE

03 lip 2010, 22:12
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74
Wszystkie pytania które podałeś - też strzelałam. Nie na oślep. Przez eliminację.
Zmykam już bo padnięta jestem. Może od poniedziałku wspólnymi siłami uda nas się odtworzyć coś sensownego..

Ostatnio edytowano 03 lip 2010, 22:16 przez Zima123, łącznie edytowano 1 raz

03 lip 2010, 22:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 sty 2010, 21:27

POSTY        96
Podzielam tu zdanie większości osób :( Choć pocieszeniem dla wszystkich niech będą słowa: lepiej być przegranym, niż poddanym :) Wiem, że to marne pocieszenie, ale zawsze coś. Nie podaliśmy się, tylko walczyliśmy do końca. Dla mnie najfajnieszą częścią tego egzaminu był fakt, że dzięki forum mogłam poznać wiele fajnych osób. I tu ukłony dla dziewczyn: Adanety, Robaczka, Madzianny, Alesandry i specjalne, bo podwójne dla Katkow i jej męża - dobrego ducha, oazy spokoju i "dostarczyciela dóbr przyziemnych" typu kawa :) Dziękuję!
Wspólnymi siłami spisałyśmy część pytań, z których i tak większość już się tu pojawiła, ale w celach nie wiem jakich :) od jutra postaram się "douzupełnić" Dziś i stres i zmęczenie pewnie w nas wszystkich szaleje! Pytania z wiedzy były bardzo drobiazgowe i wielokrotnie wymagały nie tylko wiedzy, ale i tzw. szybkiego przełożenia :) Czasowo ta część była Ok. Za to umiejętności.. to każda sekunda była na wagę złota.

Cieszę się, że po egzaminie ujawniło się wiele osób, które wcześniej nie zabierało głosu. A szkoda!!! Wiele z tych osób, jak widać mogło wnieść cenny wkład, a to z wcześniejszego własnego doświadczenia, a to z tzw. bogatego wnętrza..

Dodam jeszcze, że jeden wynik z tego egzaminu mam na 100% dodatni... Plus kilka kilo na wadze  :D

03 lip 2010, 22:15
Znawca
Własny awatar

POSTY        134
ZIMA123 ? nie mam pojęcia !
Bo o ile w części 1 (z wyrazami) badanie poprzez ?strzelanie? było nawet wskazane, bo pokazywało intuicyjne myślenie kandydata, to w części 2 ? już absolutnie NIE !!!
Na tych obrazkach było za dużo szczegółów.
A poza tym w klasycznych tablicach Ravena jest 8 obrazków (i trzeba podać brakujący) wiec łatwiej znaleźć jakąś prawidłowość w tych podanych 8 obrazkach.
A tu były tylko 3 obrazki z ogromną ilością szczegółów.
Więc albo się od razu załapało ?co autor miał na myśli?, albo nie było już czasu na myślenie i trzeba było strzelać.
Ale to trochę bez sensu...

03 lip 2010, 22:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2010, 17:56

POSTY        20
Za późno odkryłam istnienie tego forum. Może jakbym zajrzała wcześniej, to bym wyczytała, że należy zacząć od tabelek...

03 lip 2010, 22:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 sty 2010, 21:27

POSTY        96
W tej części z tzw. obrazków, trzeba było odszukać podobną relację, jak w części słownej i zgodnie z nią dopasować brakujący element. Czyli takie obrazkowe A ma się do B, ja C do... :) nie napiszę, że D, by się nie kojarzyło z pewną częścią ciała :) Nie były to klasyczne matryce ravena :(

03 lip 2010, 22:30
Znawca
Własny awatar

POSTY        134
A ja sobie mysle, że zrobili taki test przez popularnośc tego forum.  :rotfl:
Tak szczegółowo rozłożono tu na czynniki pierwsze egzamin umiejętności z dwóch ostatnich lat, że KSAP się wystraszył, że zbyt duża liczba osób zda.
No bo na przykład to zadanie z klasami jest zaskakujące i trudne tylko, dla kogoś kto go widzi po raz pierwszy.
Ale jak się jest na niego przygotowanym, to to jest pikuś (Pan Pikuś).
A ponieważ tu krążyły wzory przykładowych rozwiązań tych klas, to KSAP zrobił niespodziankę i zmienił formę egzaminu  :zly1:

03 lip 2010, 22:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2007, 13:21

POSTY        15
Ale mnie, kurczę, tak zaskoczyli zadaniami i pytaniami, że nawet nie wiem jakiego wyniku się spodziewać. Myślę, że to już pójdzie w tym kierunku, że łatwiej już nie będzie. A te analogie, człowiek nie zna znaczenia połowy użytych tam słów a tu jeszcze trzeba wskazać "analogiczne" słowo. Koszmar. :wacko:  :wacko:

03 lip 2010, 22:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 840  Następna strona