Właśnie, dwóch v-ce z Poznania nie podoba się nowy szef, ale co z zastępcami spoza Miasta? Szefowa BKIP z Leszna, Szefo w Konina - kiedy na nich przyjdzie kolej? Jeśli ktoś zna szczegóły, będę wdzięczny.
12 kwi 2008, 22:27
wklepywacz
<!--quoteo(post=28106:date=12. 04. 2008 g. 23:56:name=jozefina)--><div class='quotetop'>(jozefina @ 12. 04. 2008 g. 23:56) [snapback]28106[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A co z vickami w IS Poznań
Właśnie, dwóch v-ce z Poznania nie podoba się nowy szef, ale co z zastępcami spoza Miasta? Szefowa BKIP z Leszna, Szefo w Konina - kiedy na nich przyjdzie kolej? Jeśli ktoś zna szczegóły, będę wdzięczny. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wklepywacz - bez urazy, ale nie każ mi się domyślać, kto komu się nie podoba, czy: - dwóch v-ce z Poznania nie podoba się nowemu szefowi, jeśli tak, to zawsze może dokonać zmiany (nawet w trybie pilnym!), czy też: - dwóm v-ce z Poznania nie podoba się nowy szef, jeśli tak natomiast, to zawsze mogą złożyć rezygnację. :czytaj: Gwoli ścisłości - celownik zaimka dwa brzmi dwóm, dwom bądź dwu. Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 13 kwi 2008, 09:28 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz
13 kwi 2008, 09:26
outsider
<!--quoteo(post=28110:date=12. 04. 2008 g. 22:27:name=wklepywacz)--><div class='quotetop'>(wklepywacz @ 12. 04. 2008 g. 22:27) [snapback]28110[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=28106:date=12. 04. 2008 g. 23:56:name=jozefina)--><div class='quotetop'>(jozefina @ 12. 04. 2008 g. 23:56) [snapback]28106[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A co z vickami w IS Poznań
Właśnie, dwóch v-ce z Poznania nie podoba się nowy szef, ale co z zastępcami spoza Miasta? Szefowa BKIP z Leszna, Szefo w Konina - kiedy na nich przyjdzie kolej? Jeśli ktoś zna szczegóły, będę wdzięczny. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wklepywacz - bez urazy, ale nie każ mi się domyślać, kto komu się nie podoba, czy: - dwóch v-ce z Poznania nie podoba się nowemu szefowi, jeśli tak, to zawsze może dokonać zmiany (nawet w trybie pilnym!), czy też: - dwóm v-ce z Poznania nie podoba się nowy szef, jeśli tak natomiast, to zawsze mogą złożyć rezygnację. :czytaj: Gwoli ścisłości - celownik zaimka dwa brzmi dwóm, dwom bądź dwu. Pozdrawiam! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Aj tam purysto językowy, późno było . Niemniej pytanie pozostaje otwarte, jaki jest trend względem zastępców po zmianie DIS? W przypadku Pani Marcinowskiej i Pana Juskowiaka dochodzi jeszcze jedna kwestia - oboje są osobami wyznaczonymi przez Ministra Finansów. Nie wiem, czy to nie problem w razie woli ich zmiany przez nowego Szefa.
Pozdrawiam.
13 kwi 2008, 11:57
Ja nie podzielam entuzjazmu ze zmiany DISa w Łodzi. Nowy DIS to kolega od grilla naszej NUS.Nie ma już dla nas nadziei <_<
13 kwi 2008, 16:19
takton
Ja nie podzielam entuzjazmu ze zmiany DISa w Łodzi. Nowy DIS to kolega od grilla naszej NUS.Nie ma już dla nas nadziei <_<
Grill grillem a robota robotą. O ile czegoś nie wymyśli ( na gorsze ), to pracownicy US-ów nie odczują tej zmiany.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2008, 17:52 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
13 kwi 2008, 17:47
Co to dużo myśleć przede wszystkim kilka osób może już mogłoby pobierać świadczenia zus. czas dla młodych dajcie szanse trzydziestolatkom
13 kwi 2008, 18:14
paszczak
Co to dużo myśleć przede wszystkim kilka osób może już mogłoby pobierać świadczenia zus. czas dla młodych dajcie szanse trzydziestolatkom
Cóż, bardzo ostro przesunąłeś granice wieku emerytalnego. 40, 50 latki za burtę. Może jednak trzydziestolatkowie pokazaliby wcześniej, czy i co potrafią. Żadna praca nie hańbi, każda wbrew pozorom dużo uczy. Trzeba tylko chcieć. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
13 kwi 2008, 19:41
wjawor
<!--quoteo(post=28151:date=13. 04. 2008 g. 18:14:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 13. 04. 2008 g. 18:14) [snapback]28151[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Co to dużo myśleć przede wszystkim kilka osób może już mogłoby pobierać świadczenia zus. czas dla młodych dajcie szanse trzydziestolatkom
Cóż, bardzo ostro przesunąłeś granice wieku emerytalnego. 40, 50 latki za burtę. (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jestem za!!! :brawa: Paszczak na Ministra Pracy i Polityki Społecznej :piwo:.
13 kwi 2008, 19:47
Jestem ciekaw czy tylko pozmnieniają DIS czy też DUKS (Pomorskie) ?
13 kwi 2008, 21:09
paszczak
W każdej kategorii wieku są ludzie inteligentni i kretyni. :czytaj: Ci którzy wtedy skończyli studia mieścili się w kilku procentach najzdolniejszych ludzi w społeczeństwie. Jakąś selekcją pewnie teraz jest czy ktoś skończył dzienne studia na renomowanej uczelni czy zaoczne w ośrodku zamiejscowym. Teraz każdy kto ma czas i kasę może coś skończyć. Awansować go jedynie dlatego że jest młody byłoby co najmniej nierozważne. :glare:
13 kwi 2008, 21:30
gipsy17
może i masz rację z tym D. w MF ale co na to poseł B.
oj naiwny naiwny wystarczy że makaron i inni zostanie w spokoju i będzie po krzyku - pomyśl tylko trochę to jest tylko moje zdanie. B. jest elastycznym człowiekiem (czym w przeszłości już się on i jego ugrupowanie wykazało), i z każdym jest w stanie się dogadać. A co DUKS-ów to twierdze że jest to służba i winni byc oni spoza województwa ( tak samo i DIS i NUS) wtedy może nie byłoby tylu postów o nepotyzmie itp. :brawa: "SZANUJ SZEFA SWEGO BO MOŻESZ MIEĆ GORSZEGO " :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
kto to jest makaron bo nie znam ? mam nadzieję ,że się mylisz co do losu DUKS i mam nadzieję, że mimo jego bezdennej służalczości i tak mu w końcu podziękują za współpracę, zresztą byłoby to nawiązanie do jego metod . Poza tym nie wiem jak to jest z ochronkę stworzoną w UKS dla byłego DIS, niechby wrócił skąd przyszedł, a może w NIK nie widać takiej świetlanej przyszłości jak w UKS ( oczywiście jak wrócą inspektora ) ? A tak a-propos czy ktoś wie na jakie stanowisko w UKS został przyjety były DIS ?, bo jak został DIS to DUKS ogłaszał wszem i wobec a teraz jakoś się nie chwali tylko tak pokątnie ,po kryjomu, wstydzą się czy jak ? :za2:
Ostatnio edytowano 14 kwi 2008, 05:03 przez pisior, łącznie edytowano 1 raz
13 kwi 2008, 22:26
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Zmiana na stanowisku Dyrektora Izby Skarbowej w Kielcach 2008.04.14 10:41
Minister Finansów, dziękując za pełnioną funkcję, cofnął w dniu 10 kwietnia 2008 r. upoważnienie do pełnienia obowiązków Dyrektora Izby Skarbowej w Kielcach Panu Sławomirowi Podkówce.
Jednocześnie z dniem 11 kwietnia 2008 r. Minister Finansów powierzył pełnienie tych obowiązków - do czasu wyłonienia Dyrektora Izby Skarbowej w drodze konkursu Panu Andrzejowi Sipcie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
14 kwi 2008, 16:31
W IS P-ń od jutra brak jednego wice (MM)-UKS. A kto za? Kto jeszcze odejdzie lub.....