Aaaa Przypomniało mi się jeszcze coś - Rajdy Skarbowców. Na plus oczywiście. Uczestniczyłam chyba w 10-ciu. Wspominam, nie powiem ..... :brawa: :wub: :nonono:
Ostatnio edytowano 03 sty 2008, 13:12 przez Kamelia, łącznie edytowano 1 raz
03 sty 2008, 12:38
Kolejny przykład rozpusty i marnotrawienia publicznej kasy (oczywiście według mediów...).
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
03 sty 2008, 13:12
Ja "marnotrawiłem publiczną kasę" na Mistrzostwach Polski Skarbowców: 2006 - Jaworzno, 2007 - Władysławowo, też polecam, niezła zabawa.... W tym roku zapraszam wszystkich chętnych do Giżycka. Szczegóły za jakiś czas na stronie www.fundacjaskarbowosci.pl
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
03 sty 2008, 13:34
W czerwcu :stuknie" mi 18 roczek pracy w US i powiem,ze NIGDY nie pracowało sie tak żle jak przez ostatni rok!!!! MAM DOSC!!!! I brak chęci, brak motywacji..jedynie czego nie brakuje to..pracy :blink:
03 sty 2008, 14:04
Polecam komentarze na <a href="http://fiskalizm.salon24.pl/54512,index.html" target="_blank">salon24.pl</a> np: Gratulacje !!!
25 lat to piękna tradycja, przy tak burzliwych dziejach. Z tego co powstało w 1983 roku pozostała tylko nazwa Ja lubię skarbowców. Ludzie sumienni, kompetentni i mimo zmęczenia nadmiarem pracy i bałaganem w przepisach, uprzejmi i uśmiechnięci (nie to co ZUS czy gminy). Niesamowite jak szybko się uczą i to prawdziwy cud, że za własne niewielkie zarobki nadążają za przepisami i techniką informatyczną.
Życzę im satysfakcji z pracy, również finansowej oraz "lidzkich" przepisów i szefów, co bardzo by im pomogło w ich niewdzięcznej pracy. :piwo:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
03 sty 2008, 15:19
supersaper
Polecam komentarze na <a href="http://fiskalizm.salon24.pl/54512,index.html" target="_blank">salon24.pl</a> np: Gratulacje !!! ...
I parę innych mniej optymistycznych
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 03 sty 2008, 15:26 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
03 sty 2008, 15:26
wjawor
Polecam komentarze na <a href="http://fiskalizm.salon24.pl/54512,index.html" target="_blank">salon24.pl</a> np: Gratulacje !!! ...
Wjawor, czy na tamtym forum masz nicka Baron
03 sty 2008, 15:33
01.11.1987 r. W wymiarze ( umownie podzielonym na referaty Handlu i Rzemiosła ) w którego zakres wchodziły także kontrole, pracowało 14 osób ( w całym urzędzie około 60 ). Jedna maszyna do pisania ( bynajmniej nie elektryczna ) na dział, jedna maszynka do liczenia na pokój ( kalkulator kupiłem z pierwszej premii ), kwartalnie deklaracje podatkowe, decyzje "wymiarowe" pisane odręcznie na specjalnych drukach. Pierwsza pensja ( starszego referenta ) 18.000 zł. Obecnie na stanowisku ... no właśnie, na dziś to nawet nie wiem. Prawdziwe, choć wcale nie śmieszne...
03 sty 2008, 16:04
HELVET jesteś p.o. )
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
03 sty 2008, 16:35
_ksu_
Wjawor, czy na tamtym forum masz nicka Baron
Jak bym się tam udzielał to raczej bym miał nick BARAN
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 03 sty 2008, 18:09 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
03 sty 2008, 18:08
Hehe, a u nas to dzisiaj latali z dyplomem z życzeniami dla Naszego Naczelnika - w podziękowaniu za... itp itd. Trzeba było podpisywać. Tylko ciekawe, czy Naczelnik da też Nam chociaż takie dyplomy. Można by było oprawić w ramkę i w domku na honorowym miejscu powiesić :mur:
W sumie w tym roku puknie mi w US ...naście latek pracy i coraz bardziej zastanawiam się nad zmiana pracy. Nowi zarabiają więcej od Nas, widoków na podwyżki lub sensowne nagrody niet, niet i niet. W 60 % jestem przekonany, że następnej rocznicy działalności US już nie będę świętował :zygi:
03 sty 2008, 19:01
helvet
01.11.1987 r. Pierwsza pensja ( starszego referenta ) 18.000 zł. Obecnie na stanowisku ... no właśnie, na dziś to nawet nie wiem. Prawdziwe, choć wcale nie śmieszne...
Moja pierwsza pensja w skarbowości (dział egzekucji) to... 190.000zł! Na swoje usprawiedliwienie dodam, że umowa (na czas określony) była zawarta 17.01.1990 roku Następna, już na czas nieokreślony, z 20 grudnia 1990 r. - na 980.000 zł! Prawie milion
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
03 sty 2008, 19:05
wjawor
<!--quoteo(post=21627:date=03. 01. 2008 g. 15:33:name=_ksu_)--><div class='quotetop'>(_ksu_ @ 03. 01. 2008 g. 15:33) [snapback]21627[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wjawor, czy na tamtym forum masz nicka Baron
Jak bym się tam udzielał to raczej bym miał nick BARAN <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Odwagi "Baran" też coś napisz!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
03 sty 2008, 19:20
Nadir
<!--quoteo(post=21629:date=03. 01. 2008 g. 16:04:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 03. 01. 2008 g. 16:04) [snapback]21629[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> 01.11.1987 r. Pierwsza pensja ( starszego referenta ) 18.000 zł. Obecnie na stanowisku ... no właśnie, na dziś to nawet nie wiem. Prawdziwe, choć wcale nie śmieszne...
Moja pierwsza pensja w skarbowości (dział egzekucji) to... 190.000zł! Na swoje usprawiedliwienie dodam, że umowa (na czas określony) była zawarta 17.01.1990 roku Następna, już na czas nieokreślony, z 20 grudnia 1990 r. - na 980.000 zł! Prawie milion <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Wyobrażam sobie, co po przeczytaniu tego postu, napisze to nie podpisujące się indywiduum z salonu24. Prawie milion!
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...